Martin Johnsrud Sundby:

- Få takler et sånt liv så godt som Marieke

Slik kombinerer skistjernen familieliv og karriere.

FAMILIE: Martin Johnsrud Sundbys kone, Marieke Heggeland, stiller opp for å få hverdagen til å gå rundt med både skisatsing og familieliv. Her er ekteparet avbildet under Tour de Ski i 2016. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Martin Johnsrud Sundbys kone, Marieke Heggeland, stiller opp for å få hverdagen til å gå rundt med både skisatsing og familieliv. Her er ekteparet avbildet under Tour de Ski i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I disse dager er Martin Johnsrud Sundby (34) i Seefeld i Østerrike, der han er et av Norges store medaljehåp i ski-VM.

Lørdag imponerte han stort, da han gikk inn til en tredjeplass på tremila, bak Sjur Røthe (39) og Aleksandr Bolsjunov (22).

Det er ingen tvil om at 34-åringen trener hardt for resultatene, og med livet som aktiv skiløper følger også mye reising. Ofte er han bortreist fra november til april, og igjen hjemme sitter kona Marieke Heggeland (33) og sønnene Markus (6) og Max (2).

Helt siden Martin og kona møttes hos noen venner tilbake i 2005, har Marieke vært vant til livet med en idrettsutøver i hus. Til Dagbladet Magasinet forteller 33-åringen at de prøver å tilrettelegge så godt de kan med tanke på familielivet.

Blant annet er det hun som tar seg av mye av det praktiske, da Martin aldri har fri og må trene to ganger om dagen.

- Jeg tenker at nå er det han, så får mine behov komme senere. Dessuten står det to andre, nemlig guttene, foran meg i køen, sier hun til avisen.

Saken fortsetter under.

Skryter av kona

Ekteparet jobber sammen som et lag for å få hverdagen til å gå rundt, og Marieke ofrer mye for ektemannens suksess. De er imidlertid enige om at Martin må være blant de beste for å få holde på videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer