<strong>FAMILIE:</strong> Martin Johnsrud Sundbys kone, Marieke Heggeland, stiller opp for å få hverdagen til å gå rundt med både skisatsing og familieliv. Her er ekteparet avbildet under Tour de Ski i 2016. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Martin Johnsrud Sundbys kone, Marieke Heggeland, stiller opp for å få hverdagen til å gå rundt med både skisatsing og familieliv. Her er ekteparet avbildet under Tour de Ski i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Martin Johnsrud Sundby:

- Få takler et sånt liv så godt som Marieke

Slik kombinerer skistjernen familieliv og karriere.

Publisert

I disse dager er Martin Johnsrud Sundby (34) i Seefeld i Østerrike, der han er et av Norges store medaljehåp i ski-VM.

Lørdag imponerte han stort, da han gikk inn til en tredjeplass på tremila, bak Sjur Røthe (39) og Aleksandr Bolsjunov (22).

<strong>BRONSE:</strong> Lørdag gikk Martin Johnsrud Sundby inn til en tredjeplass på tremila under ski-VM i Seefeld. Foto: NTB Scanpix
BRONSE: Lørdag gikk Martin Johnsrud Sundby inn til en tredjeplass på tremila under ski-VM i Seefeld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er ingen tvil om at 34-åringen trener hardt for resultatene, og med livet som aktiv skiløper følger også mye reising. Ofte er han bortreist fra november til april, og igjen hjemme sitter kona Marieke Heggeland (33) og sønnene Markus (6) og Max (2).

Helt siden Martin og kona møttes hos noen venner tilbake i 2005, har Marieke vært vant til livet med en idrettsutøver i hus. Til Dagbladet Magasinet forteller 33-åringen at de prøver å tilrettelegge så godt de kan med tanke på familielivet.

Blant annet er det hun som tar seg av mye av det praktiske, da Martin aldri har fri og må trene to ganger om dagen.

- Jeg tenker at nå er det han, så får mine behov komme senere. Dessuten står det to andre, nemlig guttene, foran meg i køen, sier hun til avisen.

Saken fortsetter under.

Skryter av kona

Ekteparet jobber sammen som et lag for å få hverdagen til å gå rundt, og Marieke ofrer mye for ektemannens suksess. De er imidlertid enige om at Martin må være blant de beste for å få holde på videre.

- Vi må evne å se hva som skal til for at han skal få holde på, sier hun.

Etter at sønnen Markus kom til verden for seks år siden, har Martin fått bedre struktur på hverdagen. Blant annet legger han opp øktene etter hva som passer best for familien. Han skryter av kona for støtten han får hjemmefra.

- Det er få som takler et sånt liv så godt som Marieke. Nå må hun bare glede seg til sesongen er over, sier skistjernen.

Saken fortsetter under videoen.

Klipp fra TVNorge-serien «I hodet på Tufte» der Olaf Tufte besøker Marin Johnsrud Sundby som snakker om hvordan det er å være borte fra familien i lengre perioder. Vis mer Vis mer

Ny livsstil

Familien på fire bor på Holmenkollen i Oslo, og Martin stortrives med familien når han først er hjemme. I perioder har han følt seg litt overtrent, og det tok litt tid før storformen kom denne sesongen.

- Formen har vært stusslig i sommer og høst. Det er helt på det rene at jeg ikke har klart å henge med. Det kan jo skyldes at jeg er blitt eldre og har en ny livsstil, sa 34-åringen da landslaget i langrenn åpnet sesongen i november.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>STØTTE:</strong> Marieke er en god støtte for Martin. Her er de avbildet under ski-VM i 2017. Foto: NTB Scanpix
STØTTE: Marieke er en god støtte for Martin. Her er de avbildet under ski-VM i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med det siktet han til livet som småbarnspappa, og tidligere i år sa han til Se og Hør at han setter pris på tiden han tilbringer med familien.

Stolt pappa

- Gutta mine betyr alt, og jeg prioriterer dem så mye jeg kan. Formsvikten kan skyldes at jeg må ha tid med familien.

I et tidligere intervju har Martin vært åpen om at det i perioder er utfordrende med småbarn i huset.

- Det kan være krevende enkelte dager, mer krevende enn det som er ideelt når man er toppidrettsutøver. Men jeg har jo en veldig flott kone som skjønner hva det innebærer å være skiløper, og det er hun som tar den tøffeste tørnen. Det beundrer jeg henne veldig for, sa Martin om kona, som jobber som fysioterapeut.

LES OGSÅ: Ti år skiller disse bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer