«Exit»-skuespiller: - Jeg ble ikke traumatisert

Skuespiller Sigrid Eriksen spiller den prostituerte kvinnen som blir ydmyket av Jon Øigardens karakter. Slik var det å spille inn den ekstreme scenen.

EKSTREM SITUASJON: Jon Øigardens karakter Jeppe tvinger den livredde prostituerte til å legge seg ned med en golfball i munnen, og gjør seg klar til å slå. Det er skuespiller Sigrid Eriksen som spiller den gråtende sexarbeideren. Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle Vis mer
Publisert

I NRK-serien «Exit» blir de prostituerte ydmyket på det groveste. I én scene får en sexarbeider kuttet av seg en del av øret. I en annen scene blir en prostituert tvunget til å legge seg ned med en golfpegg i munnen.

Gråtende gjør hun det hun får beskjed om av Jon Øigardens karakter. På Dagsrevyen den 3. oktober fortalte Øigarden hvordan scenen ble spilt inn:

- Jeg fikk klar beskjed av Øystein Karlsen, som er regissør, om at hun som jeg spiller mot, hun måtte jeg rett og slett ydmyke. Så mye at hun til slutt skulle begynne å gråte. Det var spesielt, sier skuespilleren.

Programlederen fulgte opp med spørsmålet: - Gråte på ekte?

- Hun gråt på ekte.

- Ikke ekte gråt

Det reagerte forfatter Solveig Aareskjold på. I en kommentar i Klassekampen publisert den 12. oktober uttrykte hun bekymring på vegne av den kvinnelige skuespilleren:

«Får statisten en oppreisning tilsvarende de tjuefem tusen kronene som sexarbeideren ble lokket med? Blir skillet mellom Jon Øigarden og den slemme rollefiguren tilstrekkelig gjenopprettet før alle går hjem til sitt?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.