«Jon & Kate Plus 8»:

Evig splid: Slik går det nå

Sykdom, skilsmisse, anklager om mishandling og økonomisk trøbbel. De siste årene har vært tøffe for eksparet Jon og Kate Gosselin og deres åtte barn.

BRAKSUKSESS: TLC-serien «Jon & Kate Plus 8» omhandlet ekteparet Jon og Kate og deres liv med åtte barn. Slik har det gått med familien. Foto: TLC / Shutterstock / NTB
BRAKSUKSESS: TLC-serien «Jon & Kate Plus 8» omhandlet ekteparet Jon og Kate og deres liv med åtte barn. Slik har det gått med familien. Foto: TLC / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

En stygg skilsmisse i 2009 ble det store vendepunktet for ekteparet Kate (45) og Jon (43) Gosselins realityserie «Jon & Kate Plus 8». Siden premieren våren 2007 hadde ekteparet Gosselin bydd på seg selv for millioner av amerikanske tv-seere på kanalen TLC.

Livet som foreldre til åtte barn - tvillinger og sekslinger - falt utvilsomt i smak hos publikum. 2009 ble imidlertid et annus horribilis for familien Gosselin.

Pappa Jon flyttet ut etter en opprivende og særs offentlig skilsmisse. Ti års ekteskap var historie, men realityserien levde videre under det nye navnet «Kate Plus 8». Så begynte en årelang, møkkete drakamp mellom barna - og utallige runder med skittkasting i mediene mellom det tidligere ekteparet.

Etter ti år - i 2017 - var realityeventyret imidlertid over.

Tvillingene Cara og Madelyn Gosselin fylte 20 år i oktober i fjor, mens sekslingene er blitt 16-åringer. De siste årene har splittelse, alvorlig sykdom, tynnslitte familiebånd og økonomiske problemer preget den berømte familien.

KRITISERT: Reality-programmet fra 2004, «There's Something About Miriam», fikk mye kritikk etter å ha blitt vist på TV. Video: Sky1 / Rød Løper Vis mer

Alvorlig syk

Familien Gosselin har heller ikke vært skånet for coronapandemien. Pappa Jon har fått kjenne viruset tett på kroppen, og ble lagt inn på sykehus med alvorlig coronasykdom i fjor.

Under en opptreden på tv-programmet Dr. Oz i desember, fortalte 43-åringen om den livstruende sykdommen som førte til sykehusinnleggelse i ti dager - og syv kilo i vektnedgang. Han hadde høy feber, og måtte få tilført oksygen.

DEN GANG DA: TV-seerne la sin elsk på ekteparet Jon og Kate og deres liv med åtte barn. Foto: Wenn.com / NTB
DEN GANG DA: TV-seerne la sin elsk på ekteparet Jon og Kate og deres liv med åtte barn. Foto: Wenn.com / NTB Vis mer

- Jeg visste ikke hvor ille det var før jeg gikk til legen, sa han i programmet.

Heldigvis endte det godt for åttebarnsfaren, som har funnet lykken på ny etter sjokkskilsmissen. Han har i flere år vært sammen med sykepleieren Colleen Conrad.

I dag jobber han som DJ, og har tidligere også arbeidet for restaurantkjeden Friday's.

Forholdet til flere av barna er derimot heller dårlig. I fjor høst gikk sønnen Collin ut og anklaget faren for å ha mishandlet ham fysisk med slag og spark, meldte People. Sønnen hevdet også på Instagram at faren skal ha slått ham til blods, i et innlegg som senere har blitt slettet.

Økonomisk ruin

Jon Gosselin har hele veien benektet disse anklagene. 43-åringen fortalte i et intervju på Dr. Oz i november at han kan bli sint og streng, men at han aldri slår barna sine. Saken har - ikke overraskende - ikke falt i god jord hos barnas mor, Kate. Etter anklagene i fjor tok hun nemlig opp igjen skittkastingen mot eksmannen i mediene.

STRID: Kate og Jon Gosselin skilte lag i 2009, men har kranglet høylytt om barna siden den gang. Foto: Gregory Pace / BEI / REX / NTB
STRID: Kate og Jon Gosselin skilte lag i 2009, men har kranglet høylytt om barna siden den gang. Foto: Gregory Pace / BEI / REX / NTB Vis mer

- Jeg er ferdig med å gjemme meg, og vil si dette helt tydelig: Jon er en voldelig og mishandlende person, hevdet realitystjernen overfor People i september.

Politiet har vært involvert i saken, men det har ikke fått noen konsekvenser for noen av partene. Åttebarnsmoren har riktignok også hatt sitt eget å stri med de siste årene.

Hun tjente seg søkkrik på realitysuksessen, og kunne håve inn opp mot 400 000 norske kroner per episode. Det har likevel ikke skånet 45-åringen fra å havne på det økonomiske skråplanet. The Sun skrev i fjor at Gosselin har slitt med penger, og at huset der realityserien ble spilt inn i sin tid, dermed ble lagt ut for salg.

FAMILIEIDYLL: Mye har skjedd siden dette bildet ble tatt av familien i 2007. Foto: TLC / Shutterstock / NTB
FAMILIEIDYLL: Mye har skjedd siden dette bildet ble tatt av familien i 2007. Foto: TLC / Shutterstock / NTB Vis mer

Det har vist seg å være vanskelig å selge, men i midten av februar kunne People avsløre at huset omsider hadde fått ny eier. Eiendommen i Wernersville i Pennsylvania ble solgt for 1,1 millioner dollar - hundre tusen dollar under takst.

Kate og Jon Gosselin kjøpte huset for den samme summen i 2008. Åttebarnsmoren har prøvd seg med flere nye realitysatsinger i senere tid, blant annet «Kate + Date» i 2019, der hun skulle finne en ny mann.

Konseptet bar dog ingen frukter, og hun er fortsatt singel. Hun har heller ikke vært på TV siden den gang - angivelig fordi hun ble sparket av TLC, skrev Radar Online tidligere i år. Årsaken skal ha vært at 45-åringen skal ha tvunget barna Leah, Joel, Aaden og Alexis til å medvirke på TV uten ordentlige arbeidskontrakter.

HELE HURVEN: Kate og Jon Gosselin og deres åtte barn. Foto: Wenn.com / NTB
HELE HURVEN: Kate og Jon Gosselin og deres åtte barn. Foto: Wenn.com / NTB Vis mer

Drakamp om barna

For kampen om barna har vært en årelang kime til problemer mellom Kate og Jon Gosselin. I flere år pågikk en intens drakamp om datteren Hannah, som er den nest eldste blant sekslingene.

Faren krevde full omsorg for 16-åringen i 2015, fordi hun skal ha følt seg «ulykkelig og ukomfortabel» av å bo hos moren, ifølge E! News. I 2017 tok saken en drastisk vending da moren angivelig skal ha forsøkt å dra datteren med seg - bort fra farens bil, ifølge In Touch.

Politiet skal ha ringt etter ambulanse da Hannah klaget over smerter i den ene armen. På dette tidspunktet hadde foreldrene delt omsorg for Hannah.

FAR OG BARN: Hannah og Collin bor hos sin far, resten hos moren Kate. Foto: Instragram / Skjermdump
FAR OG BARN: Hannah og Collin bor hos sin far, resten hos moren Kate. Foto: Instragram / Skjermdump Vis mer

- Min far har alltid vært der for meg og Collin, uansett hva. Han har vært en kjærlig og støttende far gjennom alt, sa Hannah til Daily Mail i september 2020.

Kate og Jon har i mange år også kjempet om hvem som skal ha ansvaret for sønnen Collin, som ifølge moren har «spesielle behov». Siden desember 2018 har faren hatt omsorgen, og sønnen har i dag svært lite kontakt med moren og søsknene som bor hos henne.

SERIEKLAR: Datteren til Paul «Bono» Hewson har en av hovedrollene i den HBO-serien «The Luminaries». Video: Rød Løper/HBO. Anbefalt aldersgrense: 12 år. Vis mer

Null kontakt

De to eldste døtrene, tvillingene Madelyn og Cara Gosselin, har som nevnt rukket å bli hele 20 år. De var bare fem år gamle da de ble introdusert for verden i «Jon & Kate Plus 8».

De går begge på universitetet Fordham i New York. Mye later til at de to jentene ikke har særlig kontakt med sin far i voksen alder. I 2016 gikk Madelyn hardt ut mot faren i pressen.

- Han får det til å se ut som at vi blir holdt borte fra ham, noe som er sykt. Han burde kanskje bruke litt tid på å tenke over hvorfor vi ikke ønsker å se ham, og kanskje innse at det ikke er så lurt å snakke om oss på TV dersom han ønsker å ha et forhold til oss igjen, sa 20-åringen til People.

I 2020 fortalte faren på Dr. Oz at han ikke hadde sett Madelyn og Cara og de fire andre barna som ikke bor hos ham, på to år. Han avslørte også at han hadde forsøkt å komme i kontakt med dem et par ganger, uten hell.

Fire av sekslingene - Alexis, Aaden, Leah og Joel - bor også hos moren Kate. De er ikke på Instagram, og har heller ikke vært å se på morens bruker de siste årene. De har generelt holdt seg unna rampelyset siden realityserien ble lagt ned i 2017, og det finnes derfor få bilder av dem.

I mai i fjor fylte de imidlertid 16 år.

LES OGSÅ: - Glad han slipper smertene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer