Eva Joly sier ja til film

Drapstruslene har haglet mot henne, og hun har hatt politibeskyttelse døgnet rundt. Nå kan alle ta del i hennes liv og arbeid...

DOKUMENTAR: Det måtte en kvinne til for å få Eva Joly til å lage film. Foto: SCANPIX
DOKUMENTAR: Det måtte en kvinne til for å få Eva Joly til å lage film. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: - Jeg har fått mange spørsmål om å lage dokumentarfilm om meg, men svaret har alltid vært nei, sier Eva Joly til VG.


Joly, som i åtte var alle korrupte maktmogulers mareritt, har ved flere anledninger fått spørsmål om å lage en dokumentarfilm om sitt liv og arbeid, men den tidligere korrupsjonsjegeren har hele tiden sagt nei.


Men det måtte en anerkjent regissør fra Østfold til for å overtale Joly, nemlig Hege Dehli.


- Svaret har vært nei. Men da Hege skrev til meg, var det annerledes. Hun og jeg har så mye felles: Begge har arbeidet lenge i Frankrike og deler troen på at det går an å forandre verden, også for kvinner som ikke lenger er pur unge, forteller Joly.


Joly ble verdenskjent da hun avslørte grov korrupsjon i i det statlige franske oljeselskapet Elf Aquitaine, og det er nettopp dette arbeidet det nå skal lages film om...


Også regissør Hege Dehli mener og tror at dette kan bli et meget bra produkt, fordi de kan samarbeide så tett med hovedpersonen selv.


- Vi skal følge Eva i hverdag og på jobb, livsreisen og arbeidsreisen. Prøve å vise mennesket bak mediemasken. La Eva Joly for en gangs skyld snakke ut i fred og ro, i stedet for 15 sekunders overfladiske debattprogram, forteller Dehli til VG.


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer