Melodi Grand Prix 2019

Eurovision-vinneren: - De sa ingen ville elske meg

Israelske Netta Barzilai vant Eurovision Song Contest i fjor. I kveld opptrer hun på den norske MGP-finalen.

NETTA BARZILAI: Israelske Netta Barzilai vant Eurovision-finalen i fjor med låten «Toy». I kveld synger hun på den norske MGP-finalen. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
NETTA BARZILAI: Israelske Netta Barzilai vant Eurovision-finalen i fjor med låten «Toy». I kveld synger hun på den norske MGP-finalen. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Publisert

- I 2017 var jeg helt anonym. Jeg sang i bryllup, jeg sang på barer. Ingen visste hvem jeg var. Så gjorde jeg realityshowet Eurovision Selection i Israel, forteller Netta Barzilai til Se og Hør.

Da snudde alt. Først sang hun seg inn til seier i den nasjonale kvalifiserings-konkurransen i Israel. Med hundrevis av millioner foran TV-skjermen sang hun seg deretter til seier i Eurovision Song Contest med den høneklukkende og metoo-inspirerte låten «Toy».

Nå er israelske Netta Barzilai i Norge for å opptre i kveldens MGP-finale.

- Jeg trodde jeg var veldig avantgarde, jeg var en nisjeartist, ingen ville noensinne forstå meg. Da jeg vant, innså jeg at jeg kan gjøre noe virkelig bra for andre mennesker, forteller Barzilai.

- Ikke overbevist

«Look at me, I'm a beautiful creature» lyder den første strofen i vinnerlåten hennes fra i fjor. I refrenget runger mantraet «I'm not your toy / You stupid boy» om igjen og om igjen.

Låten ble skrevet for Netta, men forteller at hun selv ikke var overbevist da hun først fikk lese teksten. Hun klarte ikke å se for seg selv som en talsperson for ideene som sanger formidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer