Eurovision:

Eurovision-jury disket

Den hviterussiske juryen har brutt Eurovision-reglene, og får dermed ikke avgi sin stemme i konkurransen.

HVITERUSSLAND: Hviterussland stiller med låten "Like it" av artisten Zena, her fra generalprøven. Nå er landets jury disket. Foto: Christian Roth Christensen
HVITERUSSLAND: Hviterussland stiller med låten "Like it" av artisten Zena, her fra generalprøven. Nå er landets jury disket. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den hviterussiske juryen er blitt disket fra Eurovision Song Contest. Det melder VGlørdag kveld, under en time før finalesendingen er i gang.

EBU skal ha bekreftet til Eurovision-bloggen Eurovoix at landets jury er blitt disket.

Avslørte favoritter

Den hviterussiske juryen skal ha avslørt hvem de stemte fram som favoritt i semifinalen i et intervju. Det er ifølge ESC-reglene ikke lov å avsløre stemmegivningen fra semifinalene før den store finalen er overstått.

- Den hviterussiske juryen har avslørt hvordan de har stemt i et intervju, noe som strider mot Eurovision Song Contest sine regler. For å følge retningslinjene som er satt for stemmegivningen i ESC, har EBU tatt affære og disket den hviterussiske juryen fra den store finalen på lørdag, skriver EBU i en uttalelse til bloggen.

TEKNISK TRØBBEL: Alt gikk ikke som planlagt for KEiiNO på prøvene før den store finalen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

En talskvinne for Eurovisions pressebyrå Premier bekrefter dette også overfor VG.

- De hviterussiske jurystemmene har blitt avslørt i et intervju, hvilket er i strid med reglene i Eurovision Song Contest, opplyser hun til avisa.

Ifølge Eurovoix skal opptil fem av juryens medlemmer ha oppgitt hvilke land de stemte på under den første semifinalen. Hviterussland stiller i finalen lørdag kveld med låten «Like it», som fremføres av artisten Zena.

I stedet for at juryen får avgi sine poenger til finalen, vil de hviterussiske poengene nå fordeles ut fra et beregnet resultat som godkjennes av Eurovision-komiteen.

Finalen i sangkonkurransen holdes lørdag kveld. Den norske gruppa Keiino fremfører låten «Spirit in the Sky» som nummer 15 på scenen. I alt 26 land er med i kveldens finale.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: Derfor må de leve på mastercardet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer