Coronaviruset

Eurovision er avlyst

Konkurransen vil ikke finne sted i mai som planlagt.

AVLYST: Norges Eurovison-håp Ulrikke Brandstorp får ikke representere Norge i den europeiske finalen. Onsdag ble konkurransen avlyst. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet.
AVLYST: Norges Eurovison-håp Ulrikke Brandstorp får ikke representere Norge i den europeiske finalen. Onsdag ble konkurransen avlyst. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag meldte EBU at Eurovision Song Contest, som skulle finne sted i Rotterdam, Nederland i mai nå er avlyst.

Flere europeiske nyhetsmedier har meldt denne uken at konkurransen er avlyst, men det har ikke før nå vært bekreftet av EBU.

- Det er med stor sorg at vi må avlyse konkurransen. På grunn av usikkerheten som følge av spredningen av covid-19 rundt om i Europa, og restriksjonene fra myndigheter i deltakerlandene og nederlandske myndigheter, har vi tatt den vanskelige avgjørelsen om at det er umulig å avholde arrangementet som planlagt, skriver Den europeiske kringkastingsunion (EBU) i en uttalelse på Twitter.

Ifølge Eurovison selv er alle årets låter vraket. Artistene blir invitert tilbake neste år, men må delta med nytt materiale.

Konkurransen vil finne sted i Rotterdam, Nederland i 2021, men landene må som sagt stille med helt nye låter.

- Naturligvis leit

- Nå har vi akkurat blitt kjent med avgjørelsen til EBU, og vi trenger derfor noe tid til å se nærmere på hva det betyr. Dette er naturligvis leit for alle som har gledet seg til Eurovision og ikke minst Ulrikke som var klar for avreise for å representere Norge. Vi vil komme tilbake med informasjon så fort vi har noe å dele, sier MGP-sjef Stig Karlsen i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer