Eurovision Song Contest 2018:

Eurovision-deltaker alvorlig skadet på scenen

Den tjekkiske Eurovision-deltakeren Mikolas Josef ble sendt på sykehus med ambulanse etter fallet.

SKADET SEG: Den tjekkiske deltakeren Mikolas Josef deltar i årets Eurovision Song Contest med låten «Lie to me». Da han skulle øve på framføringen av nummeret sitt på scenen i Altice Arena i Portugal gikk det galt. Josef skadet ryggen og ble sendt på sykehus. Foto: NTB scanpix / AFP photo / Jack Guez
SKADET SEG: Den tjekkiske deltakeren Mikolas Josef deltar i årets Eurovision Song Contest med låten «Lie to me». Da han skulle øve på framføringen av nummeret sitt på scenen i Altice Arena i Portugal gikk det galt. Josef skadet ryggen og ble sendt på sykehus. Foto: NTB scanpix / AFP photo / Jack Guez Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det gikk ikke så bra for den tjekkiske deltakeren Mikolas Josef (22) da han skulle på scenen for å øve på sitt nummer i Eurovision Song Contest i Portugal.

Under første øving i Altice arena i Portugal, der Eurovision Song Contest skal gå av stabelen 8. til 12. mai i år, skadet artisten ryggen og ble sendt på sykehus med ambulanse.

Det skriver Eurovision Song Contest på sine offisielle sider.

Sendt på sykehus

De aller første øvingene i Portugal begynte søndag formiddag. Josef var en av artistene som skulle gå gjennom sitt sceneprogram.

Josef har et energisk sceneshow med mange akrobater. Det var mot slutten av nummeret, mens han skulle gjøre en framovervendt salto, at det gikk galt, opplyser den tjekkiske delegasjonen.

Saken fortsetter nedenfor.

SKADET SEG: Den tjekkiske deltakeren Mikolas Josef deltar i årets Eurovision Song Contest med låten «Lie to me». Så skadet han seg på scenen. Video: Eurovision Song Contest Vis mer

En lege på stedet skal ha undersøkt Josef, og sendt ham til sykehus som en forholdsregel. Hendelsen førte til at artisten måtte avlyse både møter og intervjuer som var planlagt utover dagen.

Den tjekkiske nettavisa Blesk.cz skriver at omfanget av Josefs skader ikke er kjent, men at han er blitt undersøkt med både røntgen og magnetisk resonans (MR) på det portugisiske sykehuset. Artisten selv uttrykker bekymring over at skaden kunne bety slutten på Eurovision-eventyret:

- Det første som slo meg var at Eurovision var over for min del, og at jeg kom til å skuffe fansen min, som har sendt meg hit, noe fryktelig. Jeg vil kjempe med alt jeg har av styrke, selv om jeg bare må stå stille på scenen. Jeg kommer til å gjøre alt for å kunne fortsette. Hold tomlene opp!, sier Josef til den tjekkiske nettavisa Blesk.cz.

- Kan ikke gå

Kort tid etter ser det ut til at situasjonen har gått fra vondt til verre for Mikolas Josef.

I en melding på sin Instagram-konto bekrefter nemlig Josef uhellet, men skriver også at situasjonen var blitt enda verre enn den var da han skadet seg:

- Jeg kan bekrefte at jeg ble skadet under øvingen, og situasjonen ble verre etter noen timer. Nå kan jeg ikke engang gå. Jeg kom tilbake fra det første sykehuset, og er nå på vei til et annet et, skriver han i Instagram-innlegget.

Josefs neste øving er satt til torsdag 3. mai. Han mener selv ikke at deltakelsen hans står i fare, da han er fast bestemt på å delta uansett hva som skjer med ham videre:

- Tusen takk for alle meldinger og bønner, vi gjør vårt beste for å få meg på beina fort. Jeg kommer til å opptre uansett, skriver han.

Mikolas Josef deltar med låten «Lie to me». Låten hadde opprinnelig for grov til tekst til å være godkjent for Eurovision Song Contest, men Josef har laget en ny, tilpasset versjon med mindre grovt språk.

LES OGSÅ: - Hun bryr seg ikke om utroskapen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer