HER ER DET: Oslo Spektrum måtte til slutt se seg slått av dette bygget. Foto: SCANPIX
HER ER DET: Oslo Spektrum måtte til slutt se seg slått av dette bygget. Foto: SCANPIXVis mer

Eurovision blir på Fornebu Arena

Fredag signerte NRK intensjonsavtalen om at neste års internasjonale Eurovision Song Contest-finaler vil bli avholdt på Fornebu arena i Bærum.

SEHER.NO: Det har tidligere vært kjent at arrangementet skulle holdes i Oslo-området, men først i dag ble det klart at en internasjonal finale, to seminfinaler og en rekke med prøver, pressekonferanser og andre aktiviteter vil finne sted på Fornebu i mai 2010.

- Dette er et stort og viktig arrangement og NRK ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid med Telenor Arena, sier kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas i en pressemelding fra NRK.

Fornebu Arena åpnet i februar 2009, og er Nord-Europas største innendørs stadium. Arenaen kan huse inntil 23 000 mennesker ved konserter og 15 000 publikummere ved fotballkamper. Ved siden av å arrangere fotballkamper, har arenaen blant annet blitt brukt til konserter med AC/DC og Tina Turner.

- Vi har landet på en veldig bra løsning. Fornebu Arena er et bygg for de store anledninger, og når er anledningen her. Vi har fått på plass noen gode rammevilkår for produksjonen der, sier Hasse Lindmo, prosjektleder for TV-sendingene fra NRK.

Om begrunnelsen for valget forteller Lindmo:

- Faktorer som størrelse, tilgang på masse uteareal, og øvrige produksjonsfasciliteter har vært viktige i avklaringen. Det er godt å ta sommerferie vel vitende om at vi har et godt utgangspunkt for det videre arbeidet.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Skal vi danse-Mia på Fornebu Arena

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.