PÅ HUSJAKT: I Berlin besøkte Brad Pitt et arkitektfirma. Det ble spekulert i at familien Jolie-Pitt var på husjakt i den europeiske storbyen. Foto: All Over Press
PÅ HUSJAKT: I Berlin besøkte Brad Pitt et arkitektfirma. Det ble spekulert i at familien Jolie-Pitt var på husjakt i den europeiske storbyen. Foto: All Over PressVis mer

Europas trendy midtpunkt

Berlin er en magnet for livsnytere av alle slag, og her får kjendisene være i fred.

SEHER.NO: Berlin er som en blanding av New York og Kardemomme by, og har gjennom alle tider vært en magnet for artister, kunstnere og livsnytere av alle slag, noe som preger byen både utvendig og innvendig.


Utsiden er en miks av moderne arkitektur, grå østblokk og historie, alt mer eller mindre tildekket av fargerik graffiti. Innsiden er et hav av kunst, kultur, mer historie og alt hva et hjerte måtte begjære av shopping, spisesteder og uteliv. Det store antallet bohemer som er bosatt i Berlin har også satt preg på atmosfæren.


Her kan du trygt senke skuldrene og puste med magen, og så lenge du er grei og snill, kan du stort sett gjøre som du vil. Den avslappede stemningen gjør også Berlin til et kjærkomment storbyalternativ for kjendiser og filmstjerner som ønsker å være i fred.


Byen kan virke litt uoversiktlig ved første øyekast men med gode sko, noen tyske gloser, kart og euro er du klar for Berlin.


Belin er delt inn 12 distrikter, som igjen er delt inn i mindre bydeler. De fire viktigste for underholdning og shopping er Prenzlauer Berg, Mitte, Friedrichshain og Kreuzberg. I tillegg kommer Kurfürstendamm (i Charlottenburg) som er Berlins største shoppinggate med alt av kommersielle merkevarer og designerklær. Alle stedene har sin egen sjarm og er vel verdt et besøk.

Prenzlauer Berg
Øst-Berlins vakreste bydel er fylt med en salig blanding av hippier, japper, kunstnere og unge, trendy barnefamilier, som alle går uvanlig godt sammen. Her er vakre gamle bygårder, parker, koselige restauranter, trendy shopping, og massevis av hyggelige kafeer. Bydelen er skapt for slaraffenliv og lange lunsjer.
Beste gater: Kollwitzstrasse, Kastanienallee, Oderbergerstrasse og Raumerstrasse.

Mitte
Den mest moderne bydelen som den rommer byens finansielle sentrum og er selve navlen i Berlin. Samtidig finner du her de fleste av byens historiske monumenter og turistattraksjoner, og følgelig også mange turister.
Beste gater: Oranienburger Strasse, Rosenthaler Strasse, Hackescher Markt, Alte Schönhauser Strasse/Neue Schönhauser Strasse.

Friedrichshain
Denne bydelen inneholder mange studenter og unge kunstnere. Utsiden er litt rufsete, men sjarmerende. Her blomstrer mye av Berlins undergrunnsscene, og du skal lete grundig for å finne en flekk som ikke er dekket med graffiti. Bydelen er regnet som byens mest trendy, og har foreløpig få turister.
Beste gater: Boxhagener Platz, Boxhagener Strasse og Whülisch Strasse.

Kreuzberg
Kreutzberg er det tyrkiske området i byen og er utseendemessig Berlins svar på Grünerløkka. Boligprisene stiger voldsomt, og pengesterke berlinere er i ferd med å overta bydelen. Her finner du i tillegg det mest fargerike utvalget av kunstnere, artister og bohemer, og denne bydelen sover sjelden.
Beste gater: Bergmannstrasse, Oranienstrasse, Schlesische Strasse og Wiener Strasse.

Kurfürstendamm (Ku’damm)
Her finner du kjedebutikker som H&M og Mango, merkevarer og eksklusive varehus og designerklær side om side. Obligatorisk gate for den shoppingglade. Varehuset KaDeVe er selve juvelen med interiør, klær, delikatesseavdeling, make-up, stereoutstyr og mye mer. Lenger ned i gaten finner du Chanel og de andre store motehusene.


REISELYST: Her finner du mer spennende reisestoff