Etterlyser kvalitet i norske matprogram

Ingrid Espelid Hovig håper noen tar opp arven etter «Fjernsynskjøkkenet».

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For litt under en uke siden lanserte Ingrid Espelid Hovig (89) sin nye biografi «Ingrid». Der forteller den populære TV-kokken alt om sin egen oppvekst, TV-karriere og privatliv.

Hovig blir sett på som en pioneer når det gjelder matlaging på TV-skjermen. Det blir sagt at hun har banet vei for mange av dagens fremadstormende kokker.

POPULÆR: Jamie Oliver har gjort stor suksess som TV-kokk både i Storbritannia og Norge. Foto: All Over Press
POPULÆR: Jamie Oliver har gjort stor suksess som TV-kokk både i Storbritannia og Norge. Foto: All Over Press Vis mer

Da Ingrid figurerte på TV-skjermen hadde hun monopol på de norske TV-seerene på NRK1. Nå finner man matprogram på så og si hver eneste TV-kanal. Espelid Hovig forteller at hun syns det er flott med mange matprogrammer på TV, men savner et konsept som virkelig kan lære det norske folk å lage enkel og sunn hverdagsmat.

- Jeg ser enkelte ting. Jeg er for eksempel begeistret for Tina (Nordström) (40), hun svenske, og Jamie Oliver (38). Det er mine to favoritter, sier Ingrid før hun fortsetter.

- Men jeg etterlyser et nytt norsk program om vanlig, god hverdagsmat. Så ideen fra «Fjernsynskjøkkenet» burde absolutt ha blitt fulgt opp og brakt videre. Til hvilken som helst kanal som griper ideen. De må bare gi den som skal være programleder god nok tid slik at folk virkelig får lære å lage mat. Det er så mange som har sagt at de har lært å lage mat av «Fjernsynskjøkkenet», forteller Ingrid.

KJENT TV-FJES: Tina Nordström, også kalt Mat-Tina, er et kjent TV-ansikt også Norge.
KJENT TV-FJES: Tina Nordström, også kalt Mat-Tina, er et kjent TV-ansikt også Norge. Vis mer

«Fjernsynskjøkkenet» ble sendt på NRK fra 1965 til 1998, og var en videreføring av Espelid Hovigs TV-programmer om mat og husstell. Men TV-programmet var ikke langt fra å aldri se dagens lys. Ingrids NRK-karriere kunne nemlig ha vært over før den i det hele tatt hadde begynt.

- Jeg fikk beskjed i den forrige posten min at: «Du må begynne å snakke bokmål, for folk forstår ikke hva du sier». Da sa jeg: «Da får jeg bare si opp jobben med en gang. For hvis jeg skal snakke bokmål vil de i hvertfall ikke forstå hva jeg sier», ler Hovig.

NY BOK: Biografien «Ingrid» er skrevet av Ingar Sletten Kolloen og er tilgjengelig i bokhandelen allerede nå. Foto: Curt Hjertstedt / Seoghør.no
NY BOK: Biografien «Ingrid» er skrevet av Ingar Sletten Kolloen og er tilgjengelig i bokhandelen allerede nå. Foto: Curt Hjertstedt / Seoghør.no Vis mer

LES OGSÅ:  Truet med å si opp på grunn av dialekten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer