Etterlyser kvalitet i norske matprogram

Ingrid Espelid Hovig håper noen tar opp arven etter «Fjernsynskjøkkenet».

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For litt under en uke siden lanserte Ingrid Espelid Hovig (89) sin nye biografi «Ingrid». Der forteller den populære TV-kokken alt om sin egen oppvekst, TV-karriere og privatliv.

Hovig blir sett på som en pioneer når det gjelder matlaging på TV-skjermen. Det blir sagt at hun har banet vei for mange av dagens fremadstormende kokker.

Da Ingrid figurerte på TV-skjermen hadde hun monopol på de norske TV-seerene på NRK1. Nå finner man matprogram på så og si hver eneste TV-kanal. Espelid Hovig forteller at hun syns det er flott med mange matprogrammer på TV, men savner et konsept som virkelig kan lære det norske folk å lage enkel og sunn hverdagsmat.

- Jeg ser enkelte ting. Jeg er for eksempel begeistret for Tina (Nordström) (40), hun svenske, og Jamie Oliver (38). Det er mine to favoritter, sier Ingrid før hun fortsetter.

- Men jeg etterlyser et nytt norsk program om vanlig, god hverdagsmat. Så ideen fra «Fjernsynskjøkkenet» burde absolutt ha blitt fulgt opp og brakt videre. Til hvilken som helst kanal som griper ideen. De må bare gi den som skal være programleder god nok tid slik at folk virkelig får lære å lage mat. Det er så mange som har sagt at de har lært å lage mat av «Fjernsynskjøkkenet», forteller Ingrid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer