Prinsesse Kate:

- Etterlater en utrolig arv

Prinsesse Kate med rørende hyllest til dronning Elizabeth.

PERSONLIG: Det var en svært personlig Kate som åpnet seg om første jul uten dronning Elizabeth. Foto: The Times-PA/POOL Splash News/NTB.
PERSONLIG: Det var en svært personlig Kate som åpnet seg om første jul uten dronning Elizabeth. Foto: The Times-PA/POOL Splash News/NTB. Vis mer
Publisert

Det blir en annerledes feiring for den britiske kongefamilien i år. Det er nemlig den første jula uten dronning Elizabeth, som døde i september.

I et helt spesiell og rørende innslag, som skal sendes på britisk TV på julaften, hyller prinsesse Kate den avdøde dronningen, skriver BBC.

- Hennes Majestet etterlater oss en utrolig arv og en arv som har inspirert mange av oss dypt. Årets julesanggudstjeneste er dedikert til henne og til alle de som dessverre ikke lenger er blant oss, er blant det prinsesse Kate uttaler i videoen.

Det er en svært personlig side av seg Kate viser. I videoen åpner hun seg om hvordan årets feiring vil bli, uten Elizabeth.

- Jula vil føles veldig annerledes i år, men vi kan forsatt mimre tilbake til alle minnene og tradisjonene vi delte sammen.

Til Dagbladet kan kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, rose Kate for å vise en mer personlig side av seg selv.

- Jeg tenker det er fint at prinsessen er så personlig. Det treffer folk! Og jeg tror vi vil se mer av hos den yngre generasjon i det britiske kongehuset.

- Kate legger ikke skjul på at jula i år vil bli annerledes uten henne. Savnet vil åpenbart bli stort, men de har heldigvis minnene når familien tradisjonen tro samles for å feire jul på Sandringham, legger Vagle til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.