Prinsesse Kate:

- Etterlater en utrolig arv

Prinsesse Kate med rørende hyllest til dronning Elizabeth.

PERSONLIG: Det var en svært personlig Kate som åpnet seg om første jul uten dronning Elizabeth. Foto: The Times-PA/POOL Splash News/NTB.
PERSONLIG: Det var en svært personlig Kate som åpnet seg om første jul uten dronning Elizabeth. Foto: The Times-PA/POOL Splash News/NTB. Vis mer
Publisert

Det blir en annerledes feiring for den britiske kongefamilien i år. Det er nemlig den første jula uten dronning Elizabeth, som døde i september.

I et helt spesiell og rørende innslag, som skal sendes på britisk TV på julaften, hyller prinsesse Kate den avdøde dronningen, skriver BBC.

BERØMMES: Prinsesse Kate av Wales roses for måten hun håndterte en misfornøyd kvinne under sitt besøk i Nord-Irland torsdag 6. oktober. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Hennes Majestet etterlater oss en utrolig arv og en arv som har inspirert mange av oss dypt. Årets julesanggudstjeneste er dedikert til henne og til alle de som dessverre ikke lenger er blant oss, er blant det prinsesse Kate uttaler i videoen.

Det er en svært personlig side av seg Kate viser. I videoen åpner hun seg om hvordan årets feiring vil bli, uten Elizabeth.

- Jula vil føles veldig annerledes i år, men vi kan forsatt mimre tilbake til alle minnene og tradisjonene vi delte sammen.

GÅR VIRALT: Hertuginne Kate forteller hvordan sønnen Louis (4) reagerte på beskjeden om oldemorens dødsfall. Vis mer

Til Dagbladet kan kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, rose Kate for å vise en mer personlig side av seg selv.

- Jeg tenker det er fint at prinsessen er så personlig. Det treffer folk! Og jeg tror vi vil se mer av hos den yngre generasjon i det britiske kongehuset.

- Kate legger ikke skjul på at jula i år vil bli annerledes uten henne. Savnet vil åpenbart bli stort, men de har heldigvis minnene når familien tradisjonen tro samles for å feire jul på Sandringham, legger Vagle til.

HARRY OG MEGHAN: Slik vil dokumentaren påvirke kong Charles og det britiske folk. Video: Netflix Vis mer

Det var under et besøk i Westminster Abbey, midt i de siste forberedelsene til julegudstjenesten, Kate filmet innslaget.

Julegudstjenesten arrangerte hun for første gang i fjor. Arrangementet ble suksess, så Kate ønsket derfor gjenta det i år.

- Fjorårets begivenhet minnet meg om hva jeg elsker mest med jula, å se folk komme sammen, feire og oppleve spesielle øyeblikk, samtidig som jeg tenker på året som har gått.

LES OGSÅ: - Det var utrolig trist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer