Etterforskes for skattesnusk

Rema-gründer Odd Reitan beskyldes for skatteunndragelser i Spania på flere millioner kroner.

ETTERFORSKES: Ifølge Dagbladet etterforskes Rema-sjefen Odd Reitan for skatteunndragelser av spanske myndigheter. Foto: Stella Pictures
ETTERFORSKES: Ifølge Dagbladet etterforskes Rema-sjefen Odd Reitan for skatteunndragelser av spanske myndigheter. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Rema-gründeren Odd Reitan har ifølge Dagbladet havnet i søkelyset til spansk politi, etter at han i 2004 kjøpte en luksuseiendom i Marbella for 3,5 millioner euro.

Påtalemyndigheten mener å ha bevis for at eiendommen kostet 9 millioner euro, og at den norske forretningsmannen skulle ha betalt 385 000 euro - rundt tre millioner kroner - mer i avgift enn det han gjorde.

De spanske myndighetene mener Reitan også skylder eiendomsskatt for årene 2005 til 2007, og muligens 2004.

I rettslig avhør
Ifølge Dagbladet var Reitan 8. september sammen med sin advokat i et to timer langt rettslig avhør i Spania.

Myndighetene skal mene å ha bevis for at Reitan istedenfor å betale 9 millioner euro for eiendommen, betalte 3,5 millioner euro for den og 5,5 for «møbler, antikviteter og kunstgjenstander» i huset.

Ifølge Dagbladet skal imidlertid ikke disse gjenstandene i virkeligheten være verdt mer enn 229 482 euro.

Også paret som solgte eiendommen, skal være i det spanske politiets søkelys.

- Ikke tiltalt for noe
Kommunikasjonsdirektør Sofie Flateby i Reitangruppen sier til Dagbladet at Reitan har betalt formueskatt for eiendommen til Norge, siden han kjøpte den.

- Odd Reitan er ikke tiltalt for noe i Spania, og det er ikke fremsatt noe skattekrav mot ham. Vi mener derfor det er direkte feil å si at han er siktet.

Hun svarer ike på hvorfor kjøpesummen ble delt opp.

– Da Odd Reitan kjøpte eiendommen sin i 2004, betalte han for eiendommen, inventaret og antikviteter. Eiendommen eies av et selskap, mens noe av inventaret og antikvitetene eies av Odd Reitan privat.

– Odd Reitan kan ikke svare for anklager mot husselger, og han betaler selvsagt den skatten han skal, både til Norge og utlandet. Men vi betaler jo ikke skatt uten at vi mottar en faktura, for å si det sånn. Det er det vel få som gjør, skriver kommunikasjonsdirektøren i en e-post til Dagbladet.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Anna Anka får beholde datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer