Etterforskes for å ha befølt ung kvinne

Film-mogulen Harvey Weinstein er i hardt vær.

ETTERFORSKES: Filmmogul Harvey Weinstein anklages for å ha befølt en ung kvinne på brystene. Foto: All Over Press
ETTERFORSKES: Filmmogul Harvey Weinstein anklages for å ha befølt en ung kvinne på brystene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Filmprodusent Harvey Weinstein (63) er i hardt vær om dagen, etter at en 22 år gammel kvinne har anklaget ham for å ha befølt henne på brystene, skriver New York Times.

Det var lørdag at hendelsen fant sted på Tribeca Film Center på Manhattan i New York, og ifølge politiet har kvinnen forklart at Weinstein spurte 22-åringen om brystene hennes var ekte, og at han deretter skal ha tatt på dem.

Nettstedet skriver videre at han foreløpig ikke er anmeldt for hendelsen, og at han har samarbeidet godt med politiet. 63-åringens pressetalsmann Ken Sunshine sier i en uttallelse:

«Vi samarbeider fullt og helt med myndighetene, og er sikre på at vi vil bli renvasket. Vi har ingen ytterligere kommentar».

KONA: I 2007 giftet Harvey Weinstein seg for andre gang, da han og den britiske skuespilleren og designeren Georgina Chapman ga hverandre sine ja. De har to barn sammen. Her fra Oscar-utdelingen tidligere i år. Foto: All Over Press
KONA: I 2007 giftet Harvey Weinstein seg for andre gang, da han og den britiske skuespilleren og designeren Georgina Chapman ga hverandre sine ja. De har to barn sammen. Her fra Oscar-utdelingen tidligere i år. Foto: All Over Press Vis mer

Visste ikke hvem han var

Ifølge en politimann nettstedet har snakket med, som ønsker å forholde seg anonym på grunn av etterforskningen, møttes Weinstein og 22-åringen for første gang under et event i New York torsdag forrige. Det to utvekslet epostadresser, og bestemte seg for å møtes på hans kontor på Tribeca Film Center.

Kvinnen skal ikke ha visst hvem filmprodusenten var da de møttes.

Rett etter det angivelige overgrepet skal ha funnet sted dro 22-åringen til politistasjonen, og Weinstein ble kort tid etter hentet av politiet.

- Han snakket litt, men etter en stund stoppet han og bestemte seg for at han ønsket å få tak i en advokat, sier politibetjent Cyrus R. Vance Jr. til New York Times.

HOLLYWOOD-VENN: Harvey Weinstein er en populær mann blant kjendisene i Hollywood. Her i dyp samtale med skuespller Sharon Stone under filmfestivalen i Cannes i 2013. Foto: FameFlynet
HOLLYWOOD-VENN: Harvey Weinstein er en populær mann blant kjendisene i Hollywood. Her i dyp samtale med skuespller Sharon Stone under filmfestivalen i Cannes i 2013. Foto: FameFlynet Vis mer

Ettertraktet stjerneprodusent

New York-fødte Weinstein er kjent for å ha vært med på å opprette filmselskapene Miramax og The Weinstein Company - sistnevnte som han og broren Bob Weinstein (60) har gjort gigantsuksess med. De har produsert filmer som «Django Unchained», «The King's Speech» og «The Immitation Game».

Weinstein har barna Lily (20), Emma (17) og Ruth (13) med sin første kone Eve Chilton, og døtrene India Pearl (5) og Dashiell (2) med skuespillerkona Georgina Chapman (38). De to giftet seg i 2007.

Nå er det opp til etterforskerne å avgjøre sakens fortsettelse.

LES OGSÅ: Saksøkt for å ha misbrukt 15-åring

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer