Joel Kinnaman:

Etterforskes etter voldtektsanklager

Skuespilleren er anklaget for å ha voldtatt den svenske modellen Bella Davis. Selv benekter han anklagene.

KAOTISK: Joel Kinnaman blir anklaget for voldtekt, men hevder selv at kvinnen kommer med løgner og utpressing. Foto: NTB
KAOTISK: Joel Kinnaman blir anklaget for voldtekt, men hevder selv at kvinnen kommer med løgner og utpressing. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svensk-amerikanske skuespilleren Joel Kinnaman (41), kjent fra filmer og serier som «Suicide Squad» og «House of Cards», skal nå etterforskes for voldtektsanklager.

Påtalemyndigheten bekrefter nå at en voldtektsetterforskning med skuespilleren Joel Kinnaman som tiltalt er iverksatt. Det skriver svenske Expressen.

- Jeg har nettopp mottatt saken og skal nå sette meg inn i den. Etterforskningen er på et tidlig stadium, og flere etterforskningstiltak må utføres før det er mulig å få en ide om hva som kan ha skjedd. For tiden er kriminell klassifisering voldtekt, sier kammeradvokat Virpi Alajarva ved Statsadvokaten i Skövde i en pressemelding.

Hun legger til at hun ikke har vært i kontakt med verken Kinnamann eller anklager.

Kvinnen som anklager skuespilleren for voldtekt er den svenske modellen Gabriella Magnusson, bedre kjent som Bella Davis. På sin Instagram-profil har hun publisert en rekke skjermdump av samtaler mellom henne og Kinnaman.

Det er ukjent når flere av meldingene hun har publisert ble sendt, og det kommer ikke fram at de ble sendt fra Kinnamans verifiserte konto. I senere innlegg hun har publisert ser det imidlertid ut til at meldingene stammer fra Kinnamans konto.

Benekter anklagene

I forrige uke la Kinnaman ut et innlegg på Instagram hvor han fortalte at han har søkt om besøksforbud mot den svenske modellen Gabriella Magnusson, bedre kjent som Bella Davis.

People har fått innsyn i rettsdokumentene.

DØMT: Den spanske Youtube-stjernen Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer

I Instagram-innlegget skrev han blant annet at han har søkt om besøksforbud mot «en kvinne som har truet med å skade meg, min familie og mine kjære fysisk, og forsøkt å presse penger og andre verdifulle ting fra meg».

Magnusson skal ha hatt en kort romanse med skuespilleren i 2018. Han skriver at de hadde sex med samtykke én gang i november 2018, og én gang i desember 2018.

«Dagen etter sendte hun meg en melding og sa at hun ikke likte at jeg ikke spurte henne om hun ville bli hos meg den natten, og at jeg ikke spurte om hun kom seg trygt hjem».

I årene etter, i 2019 og 2020, skal Magnusson ha tatt opp igjen kontakten med ønske om å møtes, men Kinnaman var da i et forhold, og skal ha takket nei. Han hevder at han kuttet all kontakt med henne.

Joel Kinnaman er for øyeblikket i et forhold med modellen Kelly Gale (26). Paret forlovet seg i fjor.

«Vet du hvor mye penger jeg kan få»

Nylig har hun imidlertid tatt opp kontakten igjen. Denne gang med en langt mer truende og skremmende tone, skal vi tro skuespilleren.

«Bella tydde nylig til trusler, der hun truet med å publisere falsk informasjon om meg - inkludert at jeg hadde sex med henne mot hennes vilje - hvis jeg ikke møter kravene hennes».

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Blant annet hevdet Kinnaman at Magnusson truer med å gå til pressen med historien, såframt ikke han gir henne en lang liste med ting. Det skal dreie seg om penger, kontakter i Hollywood, et arbeidsvisum, en Wikipedia-side, en fotografering med Sports Illustrated og en leilighet.

«På et tidspunkt sa hun: «Vet du hvor mye penger jeg kan få og hvor kjent jeg kan bli hvis jeg går til pressen?»

Avslutningsvis skrev 41-åringen at han støtter alle ofre for seksuelle overgrep, men gjør det tydelig at det ikke er det som har skjedd i dette tilfellet.

LES OGSÅ: Utsatt for overgrep: - En del av meg døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer