John Carew:

Etterforskes av Økokrim

Den tidligere fotballstjernen er mistenkt for grov skatteunndragelse.

ETTERFORSKES: John Carew etterforskes for grovt skattesvik av Økokrim etter anmeldelse fra Skatteetaten. Foto: Espen Solli
ETTERFORSKES: John Carew etterforskes for grovt skattesvik av Økokrim etter anmeldelse fra Skatteetaten. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økokrim bekrefter onsdag ettermiddag at de etterforsker skuespiller og tidligere fotballspiller John Carew (41) for grovt skattesvik.

- Vi kan bekrefte at vi har startet en etterforskning på bakgrunn av anmeldelse fra Skatteetaten. Vi har skjellig grunn for å mistenke Carew for grov skatteunndragelse, opplyser Økokrim.

Påtaleansvarlig og førstestatsadvokat Marianne Bender opplyser at Økokrim har foretatt ransakinger på flere adresser i dag, men at ingen personer er pågrepet.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. De var blant annet på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. https://www.seher.no/kongelig/letter-pa-sloret-om-vennskapet-til-prins-william/70768279 Vis mer

Norge eller utlandet

Den tidligere landslagsspilleren og utenlandsproffen mistenkes for å ha gitt uriktige opplysninger i sin skattemelding, ved at det ikke er opplyst om inntekt og formue i utlandet.

Carew mistenkes også for å ha gitt uriktige opplysninger om sin inntekt og formue i Norge, ifølge Økokrim.

- Dersom du er i Norge mer enn 183 dager i året, så anses du som bosatt i Norge. Alle som er bosatt i Norge skal opplyse om all sin inntekt og formue i skattemeldingen og betale skatt av dette, sier Bender.

Skuespill og eiendom

Carew har de seneste årene tatt steget inn i skuespillerverden, blant annet med roller i NRKs «Heimebane». I den nye Olsenbanden-filmen spiller Carew karakteren Benny.

I tillegg har han betydelige investeringer i eiendom etter at han la opp som fotballproff.

SKATTEMSELL: Julie Bergan er med i denne ukens episode av «Helt Harald» og der forteller hun om da hun fikk 80 000 kroner i skattesmell. Vis mer

- Vi vil nå bruke nødvendig tid til å etterforske, for å finne ut om det har skjedd en skatteunndragelse eller ikke, presiserer Bender i Økokrim.

Dagens Næringsliv, som først omtalte saken, skriver at hverken Carews advokat Amund Noss eller eller hans mangeårige agent og forretningspartner Per A. Flod kjente til Økokrims ransakinger da DN tok kontakt onsdag formiddag.

Det har foreløpig ikke lyktes Børsen å få en uttalelse fra Carew eller hans advokat.

Skattestrid

Carew møtte Skatteetaten til et rettsmøte om skattesaken i Oslo byfogdembete i februar i år.

- Jeg har alltid ønsket å ha et ordnet skatteforhold og har også alltid hatt det. Inntil i fjor har jeg betalt skatt til britiske skattemyndigheter basert på at jeg var bosatt der. Norske skattemyndigheter mener imidlertid at det er Norge som skal ha skatten. Saken skyldes dette forholdet. Jeg ønsker å betale riktig skatt og samarbeider gjerne med norske skattemyndigheter for å avklare de spørsmål saken reiser, sa Carew til DN i den anledning.

LES OGSÅ: Store forskjeller hos kjendisparene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer