GRUNNLEGGER: Brian Jones (i midten) var den opprinnelige grunnleggeren av supergruppa The Rolling Stones.  Foto: SCANPIX
GRUNNLEGGER: Brian Jones (i midten) var den opprinnelige grunnleggeren av supergruppa The Rolling Stones. Foto: SCANPIXVis mer

Etterforsker Rolling Stones-død

Brian Jones ble funnet død i et svømmebasseng for 40 år siden...

SEHER.NO: Det var i juli 1969 at Rolling Stones-grunnlegger Brian Jones ble funnet død i sitt svømmebasseng i Sussex, England.

27-åringen ble funnet livløs i bassenget etter at han hadde hatt en fest i sin villa, men en obduksjon viste at dødsfallet ikke var relatert til misbruk av narkotiske midler, slik mange hadde trodd.

Politiets slutning den gang, var at rockeren døde som følge av et uhell, da han heller ikke hadde inntatt spesielt store mengder alkohol.

Nå har imidlertid politiet i Sussex bekreftet at de har tenkt å åpne etterforskningen igjen, skriver CNN.

Scott Jones, som var i familie med musikeren, har brukt de siste fire årene på å etterforske Jones' død, og har tidligere uttalt at han er sikker på at politiet ikke gjorde en god nok jobb, da de etterforsket saken på slutten av 60-tallet.

I etterkant av rockerens død har det versert flere konspirasjonsteorier rundt hendelsen, der det "heteste" ryktet var at han ble drept av byggningsarbeideren Frank Thorogood, som jobbet for ham.

Thorogood skal angivelig ha innrømmet drapet før sin død i 1993.
Sussex-politiet er usikre på hvor lang tid det vil ta dem å gå gjennom det nye materialet i saken, eller om det vil føre til en full etterforskning.

Jones' dødsfall skjedde kun tre uker etter at det ble kjent at han skulle forlate Rolling Stones. Ifølge musikeren var uenigheter mellom han og de andre bandmedlemmene årsaken til at han ikke ønsket å være del av gruppa lenger.

I fjor publiserte også Scott Jones en artikkel om dødsfallet, hvor han beskrev et intervju han hadde med Janet Lawson, kjæresten til Rolling Stones turné-manager Tom Keylock, i forhold til hendelsene den kvelden i 1969.

Lawson skal da ha fortalt en helt annen historie, enn den hun ga til politiet etter dødsfallet. Hun skal også ha omtalt sine tidligere uttalelser som "løgn".

Lawson døde av kreft kort tid etter at hun fortalte Scott Jones disse detaljene.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Ville drepe Mick Jagger