LØP NAKNE: De 22 deltagerne fikk beskjed av programlederen Jakob Kjeldberg om å befri seg fra alt som hadde med sivilisasjon å gjøre. Det innebar også klærne.  Foto: TV3/Bo Leihof
LØP NAKNE: De 22 deltagerne fikk beskjed av programlederen Jakob Kjeldberg om å befri seg fra alt som hadde med sivilisasjon å gjøre. Det innebar også klærne. Foto: TV3/Bo LeihofVis mer

Etterforsker nakensjokk i Robinson

Strandløpet får oppmerksomhet fra politikere på høyeste hold.

SEHER.NO: Den danske utgaven av Robinsonekspedisjonen ble innledet med et nakenløp. Hendelsen vakte stor oppmerksomhet i Danmark, og nå har saken nådd malaysisk regjering.

Landets informasjons- og kulturminister Dr. Rais Yatim fikk nylig oversendt mer informasjon om det avkledde innslaget i åpningsprogrammet av den populære reality-serien, som bli spilt inn på øya Johor i Malaysia. Umiddelbart bestemte han seg for å agere, og dansk TV 3 ble kontaktet i forbindelse med løpet.

- Vi er i dialog med malaysiske myndigheter angående denne saken, sier Søren Hedman, pressesjef i TV 3, til Ekstrabladet.

Kulturministeren, Dr. Rais Yatim, lover at saken vil bli sett på fra ulike ståsteder.

- Vi skal også se på om produksjonen ikke støter den kulturelle følsomheten fra de forskjellige etniske gruppene i landet. Men moral er et komlisert tema. Det er derfor vi er nødt til å se saken fra forskjellige vinkler, forteller han til nyhetsbyrået  ANI.

Det var denne uka at de 22 danske deltagerne ble sluppet løs på Robinsonøya, og fikk beskjed av programlederen Jakob Kjeldberg om å befri seg fra alt som hadde med sivilisasjon å gjøre, og det innebar også klærne.

Ifølge EkstraBladet fikk de kvinnelige deltagerne seg litt av et sjokk i det de ankom øya og måtte gjennomføre et nakenløp jaget av fiktive kannibaler for rullende kameraer.
16 av de 22 deltagerne tok oppfordringen og krysset mållinjen splitter nakne, mens én kvinne nektet og ble stående igjen påkledd. Fem menn nektet å stille i natura, og beholdt shortsen på i løpet. 

Ifølge EkstraBladet ble den kvinnelige deltagerne som nektet å kle av seg, sendt rett hjem, mens de fem mannlige som beholdt shortsen på, måtte spise levende kokoslarver som straff. 

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no! Eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Christer håper han får jobben tilbake