Lori Loughlin:

Etter universitetsskandalen: Både mor og datter mistet jobben

- Vi har tatt en beslutning om å avslutte Sephora-samarbeidet med umiddelbar virkning.

FÅTT KONSEKVENSER: Mens Lori Loughlin har mistet tv-jobben, har dattera Olivia Jade blitt droppet av flere sponsorer og samarbeidspartnere. Foto: NTB Scanpix
FÅTT KONSEKVENSER: Mens Lori Loughlin har mistet tv-jobben, har dattera Olivia Jade blitt droppet av flere sponsorer og samarbeidspartnere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Etterdønningene fra universitetsskandalen som har preget Hollwyood den siste uka vil tilsynelatende ingen ende ta. Årsaken er at de omkring 50 involverte skal ha betalt millionvis for å sikre barna sine plass på prestisjeuniversiteter som Yale, Stanford, Goeorgetown og The University of Southern California.

En av stjernene som har fått mye oppmerksomhet er «Full House»-stjerna Lori Loughlin (54), som tidligere i uka ble løslatt mot en svimlende kausjonssum på én million dollar, mer enn åtte millioner kroner.

Saken fortsetter nedenfor.

Fikk sparken

Nå viser det seg at det er mer enn stjernas private økomoni som påvirkes.

Ifølge flere internasjonale medier, deriblant USA Today, skal hun nå ha fått sparken fra samarbeidet med tv-nettverket Hallmark Channel, som hun har jobbet for i mange år.

- Vi er triste over de siste nyhetene om universitetenes avsløringer. Vi jobber ikke lenger med Lori Loughlin og har stoppet utviklingen av alle produkter som sendes på Crown Media Family Network-kanalene som involverer Lori Loughlin, heter det i en uttalelse fra Crown Media Family Networks.

Saken fortsetter nedenfor.

VANSKELIG TID: Lori sammen med døtrene Olivia og Bella (t.h). Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG TID: Lori sammen med døtrene Olivia og Bella (t.h). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den siste tida har Loughlin medvirket i «When Calls the Heart» hos tv-nettverket og til tross for enorm seersuksess, har kanalen valgt å ikke sende den kommende episoden søndag, ifølge USA Today.

Da stjerna ble løslatt denne uka fikk hun også tillatelse til å reise til Canada, hvor hun holder på med ovennevnte skuespilleroppdrag. Nå har pipa derimot fått en annen lyd, ettersom tv-nettverket etter alt å dømme har droppa henne.

Også 54-åringens døtre blir påvirket av skandalen - spesielt 19-åringen Olivia Jade.

Saken fortsetter nedenfor.

Avsluttet med umiddelbar virkning

Mens mora mista jobben, har Olivia Jade blitt droppet av sponsorer som Sephora og TRESemme. Begge merker slapp nyheten torsdag om at de ikke lenger ønsker å samarbeide med 19-åringen.

Hun har samarbeidet med Sephora i lengre tid, og blant annet gitt ut sitt eget produkt, «Olivia Jade Sephora Bronze & Illuminate Palette».

- Etter en grundig gjennomgang av den siste utviklingen, har vi tatt en beslutning om å avslutte Sephora-samarbeidet med Olivia Jade med umiddelbar virkning, heter det i en uttalelse fra Emily Shapiro, en representant for Sephora.

Hakk i hæl fulgte TRESemme og uttalte at de ikke lenger jobber med henne.

19-åringen samarbeider også med merkevarer som Amazon, Clinique, Dolce & Gabbana og Princess Polly - for å nevne noen. Hvorvidt disse vil kontraktene vil vedvare er i skrivende stund ikke kjent.

Olivia Jade, som har over 1,4 millioner følgere på Instagram, har de siste to ukene vært taus i sosiale medier.

View this post on Instagram

another unforgettable evening 💗@wcrfcure

A post shared by OLIVIA JADE (@oliviajade) on

Løslatt

Ifølge USA Today skal anklagene mot de involverte dreie seg om at flere universiteter skal ha tatt imot bestikkelser i bytte mot å rekruttere studenter på idrettslag, på tross av manglende ferdigheter.

Blant de siktede er også skuespillerne Felicity Huffman (56), som måtte møte i retten tirsdag. Et stort presseoppbud hadde møtt opp ved Los Angeles federal Court of Justice, etter at tiltalen var blitt kjent, i håp om å få et glimt av den bedragerisiktede stjerna.

Hun skal, ifølge USA Today ha blitt løslatt mot en kausjon på 250 000 dollar, omkring to millioner kroner.

Saken fortsetter nedenfor.

LØSLATT: Felicity Huffman skal ha blitt løslatt etter å ha betalt en kausjon på omtrent to millioner kroner. Foto: NTB Scanpix
LØSLATT: Felicity Huffman skal ha blitt løslatt etter å ha betalt en kausjon på omtrent to millioner kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Washington Post skriver at Huffman er anklaget for å betale 15 000 dollar under dekke av å være en «veldedig donasjon», slik at hennes datter nå er involvert i bedragerisaken. En tredjepart skal til gjengjeld ha jukset med datteras opptaksprøve etter at hun tok den, slik at poengsummen ble høyere enn det som var reelt.

Som en del av etterforskningen, skal FBI ha avhørt en rekke vitner, samt avlyttet telefoner. Ifølge New York Daily News er det administratorer og trenere som skal ha latt seg bestikke ved de gjeldende universitetene i tidsrommet 2011 til 2019.

LES OGSÅ: Avslører ukjent «Friends»-hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer