Michael Andreassen:

Etter smellen: - Bedre sexliv

Michael Andreassen med ærlige og intime detaljer om endringer på det private plan.

LETTER PÅ SLØRET: Radioprogramlederen Michael Andreassen snakker ut om hvordan sexlivet hans endret seg. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
LETTER PÅ SLØRET: Radioprogramlederen Michael Andreassen snakker ut om hvordan sexlivet hans endret seg. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

I fjor var P4-programleder Michael Andreassen (47) med i «Skal vi danse», hvor han imponerte stort på dansegulvet. Andreassen endte til slutt på en femteplass i konkurransen, noe han var svært fornøyd med.

- Det er på en måte en bragd i seg selv at jeg er med. Å tenke på at en som har vært helt på bunnen skal danse på direkten, er i utgangspunktet nok så imponerende, uttalte han til Se og Hør underveis i konkurransen.

Med bunnen refererte Andreassen til årene hvor han slet med et alvorlig alkoholproblem, noe han har vært åpen om flere ganger tidligere. P4-programlederen var full på jobb, styrtet cider før morgentrening og drakk så mye at det gikk utover familielivet.

SYKEHUSET: Michael Andreassen var blant deltakerene i «4-stjernes middag», og der fortalte han om den gangen han ble innlagt på sykehuset etter botox injeksjoner. Video: Discovery+ Vis mer

Rusen ble en trøst, som til stadighet tok mer og mer over styringen. Men det var ikke slik at han ikke hadde ønske om å legge flasken fra seg.

- Forutsigbarhet i livet sitt, det å kunne være til stede for familien min og ha det godt. Det var for meg utopi, jeg trodde ikke det var mulig rett og slett. Min største drøm da jeg drakk var å være helt vanlig. Det er lykke og sinnsro for meg, har han tidligere uttalt til Se og Hør.

Andreassen klarte heldigvis å oppsøke behandling, noe som har gjort livet enklere å leve. Han var blant annet på institusjon for å få bukt med alkoholproblemene, og har holdt seg edru siden 2012.

ØKONOMI: Michael Andreassen var med i en episode av «I lomma på Silje» og der fortalte han blant annet om hvordan økonomien var da han drakk. Vis mer

- Ordentlig til stede

Alkoholismen er også ett av temaene når Andreassen gjestet Iselin Guttormsens podkast «G-punktet». Også tiden etterpå blir nevnt.

Andreassen får blant annet spørsmål om hvordan sexen har endret seg etter at han sluttet å drikke alkohol. .

- Det ble så mye bedre. Fordi når jeg har sex nå, er jeg ordentlig til stede med sansene mine. Jeg er klar i toppen. Dette er avklart med kjæresten min at jeg får lov til å snakke om, det er viktig å si, sier han lattermildt.

Videre forklarer radioprofilen at han og kjæresten Eva Sivertsen kan snakke om alt, og at det aldri er farlig å si noe. Andreassen mener at det er mange som holder ting inni seg, og som ikke tør å si fra om noe de har lyst til å gjøre, eller tør å være seg selv og slippe seg helt løs.

SNAKKER OM ALT: Michael Andreassen forteller at han og kjæresten Eva Sivertsen er svært åpne mot hverandre. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SNAKKER OM ALT: Michael Andreassen forteller at han og kjæresten Eva Sivertsen er svært åpne mot hverandre. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Når du tør å slippe deg løs i edru tilstand, gir du deg selv en ekstrem frihet, og da blir det veldig mye bedre, fortsetter han.

På spørsmål fra Se og Hør om hva han tenker nå som podkasten er ute, spesielt med tanke på åpenheten rundt eget sexliv, svarer Andreassen:

- Det gjør meg ingenting. Jeg sier ikke noe annet enn at det er bra og at sexlivet ble bedre. Det er ikke noe farlig, og jeg synes det er fint å kunne si det. Vi er enige, kjæresten og jeg, om at det er bra.

TIRAMISU: Radio-profil og Camp Kulinaris-deltaker Michael Andreassen er tørrlagt alkoholiker. Det tenkte ikke Erlend Elias på da han lagde dessert. Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Han forklarer videre at han ikke har tatt et bevisst valg om å være åpen om eget sexliv, og at han ikke ser på det som «så farlig». Han påpeker imidlertid at det er enkelte han vil prøve å skjerme.

- Jeg regner med at barna mine tåler det. Men jeg synes det er viktig, når man snakker åpent om det, at man tenker på barna. Hadde vi ikke hatt barn så hadde jeg kanskje vært enda mer åpen. Jeg tenker at jeg skal skåne barna fra detaljene, sier han, og fortsetter:

- Ingen synes det er noe særlig stas. Det får holde med at de vet at også foreldre har sex. Såpass ålreit pappa skal jeg være.

SNAKKER UT: Lars Monsen åpner seg om alkoholforbruket i denne ukas Lindmo. Video: NRK Vis mer

I episoden kommer de også inn på Andreassens forhold til kjæresten, og hva kjærlighet betyr for ham. P4-programlederen legger ikke skjul på at ro er ekstremt viktig, i tillegg til at de har det samme målet i livet.

- Vi bare koser oss sammen når vi er alene. Det er så deilig, og også at det ikke er noen risiko. Jeg kan være den jeg er, og føle at partneren er det samme. At det jeg ser er sannheten. En ro og en indre tilfredshet, og en følelse av tilhørighet, forteller han åpenhjertig.

LES OGSÅ: - Trodde jeg skulle drikke meg i hjel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer