Tom Girardi:

Etter skilsmissen: Dement og under vergemål

Skilsmissen med Erika Jayne skulle vise seg å bare være starten på marerittet for den tidligere profilerte advokaten.

SKILT: Erika Jayne søkte om skilsmisse fra Tom Girardi i fjor høst. Foto: Eugene Powers / Splash News / Gregory Pace / Shutterstock / NTB
SKILT: Erika Jayne søkte om skilsmisse fra Tom Girardi i fjor høst. Foto: Eugene Powers / Splash News / Gregory Pace / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I november i fjor ble det kjent at «Real Housewives of Beverly Hills» -stjernen Erika Jayne (50) hadde søkt skilsmisse fra ektemannen Tom Girardi (82). Paret hadde vært gift i 21 år.

Skilsmissen sendte en sjokkbølge gjennom Hollywood som lenge hadde hatt et inntrykk av at ekteskapet gikk på skinner. Slik var det altså ikke - og Jayne har i etterkant omtalt Girardi som «ond». Det gjorde hun under en nylig episode av det nevnte realityprogrammet, ifølge US Weekly.

Skilsmissen skal Jayne ha søkt om uten at Girardi var varslet, og i løpet av en arbeidsdag hadde hun flyttet ut. Det skulle imidlertid vise seg å være starten på en rekke problemer og utfordringer, spesielt for Girardi.

Den tidligere advokaten har nemlig blitt dement, og er nå permanent tildelt et vergemål han ikke ønsker å ha over seg, ifølge People.

ANKLAGES: «The Real Housewives of Beverly Hills»-profilen Denise Richards anklages for å ha ligget med venninnen, Brandi Glanville. Video: Hayu hos TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Søksmål i fleng

Etter skilsmissen ble kjent har det tidligere ekteparet fått søksmål slengt etter seg. Allerede i desember ble det kjent at advokatfirmaet Edelson PC hadde saksøkt Jayne og Girardi.

Eksparet ble da beskyldt for å ha brukt samlivsbruddet til å underslå penger, som i utgangspunktet skulle gå til familiene til ofrene i flyulykken med Boeing-flyet Lion Air 610, der alle 189 om bord gikk bort.

Firmaet saksøkte på vegne av familiene, og hevdet altså at skilsmissen var en stor bløff, ifølge People.

I ettertid har Girardi også stått i flere økonomiske søksmål og konflikter hva gjelder sitt eget advokatfirma Girardi & Keese.

Det er imidlertid ikke 82-åringens største problem.

Det var duket for en reunion for «The Kardashians» og der avsørte Kim hemmelig drama før skandalebryllupet. «Bilder fra HayU hos TV 2 play». Vis mer

Påvist demens

I mars kunne nemlig en rekke medier, deriblant US Weekly, bekrefte at Girardi hadde fått påvist demenssykdommen Alzheimer.

Ifølge NHI utvikler sykdommen seg oftest langsomt og hukommelsestap, forvirring, desorientering og dårlig dømmekraft er noen få av symptomene på sykdommen.

STILLE: Erika Jayne har hittil ikke uttalt seg om eksmannens helseutfordringer. Foto: ENT/ Splash News / NTB
STILLE: Erika Jayne har hittil ikke uttalt seg om eksmannens helseutfordringer. Foto: ENT/ Splash News / NTB Vis mer

Nyheten kom kort tid etter at US Weekly meldte at Girardi hadde mistet retten til å praktisere loven og at han dermed mistet advokatlisensen.

Vedtaket skjedde som følge av at 82-åringen en måned tidligere hadde fått tildelt en midlertidig verge - sin egen bror Robert.

Ifølge nettstedet godkjente en dommer brorens søknad om å bli verge, og ga ham ansvar over Girardi og hans eiendeler. I første omgang skulle vergemålet gjelde frem til 30. mars.

Nå har vergemålet blitt permanent, ifølge People.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Vis mer

Permanent løsning

Magasinet skriver at Girardis bror skal ha levert vergepapirene til retten mandag denne uken. Dette gjorde ham til den umiddelbare vergen over Girardi, samt hans eiendom og eiendeler.

People har tilgang på rettsdokumentene og skriver at demenssykdommen, som er klassifisert som en «stor nevrokognitiv lidelse», er årsaken til vergemålet.

Magasinet har vært i kontakt med advokatene til henholdsvis Girardi og broren Robert, men ingen av dem ønsker å kommentere saken ytterligere.

DUMPET: Denne sesongen av «Temptation Island US» har vært preget av et trekantdrama. Nå har parene tatt sine valg. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Under en høring i midten av juni ble Robert utnevnt som permanent verge. Vergemålet trådte derimot ikke i kraft før denne uken, da papirene ble levert.

- Det er åpenbart en hjerteskjærende situasjon for Robert, men vi er enige med rettens kjennelser i går, sa Roberts advokat Nicholas Van Brunt etter høringen i juni.

Uenig i avgjørelsen

Girardi selv er derimot ikke fornøyd med rettens avgjørelse, og vil helst stå uten verge. I retten skal han ifølge Law 360, gjengitt av People, uttalt følgende:

- Åpenbart er jeg uenig med vergemålet. Jeg mener vi burde finne grunner til hvorfor vergemålet bør bli oppløst, og så kan vi snakke om det i retten. Akkurat nå har jeg ikke mer å si til retten, sa Girardi.

SOLO: I forbindelse med at Britney Spears skulle vitne i retten ble det arrangert demonstrasjon utenfor USAs ambassade. Cathrine Deaton Heibø møtte opp. Video: Christian Fjermeros. Reporter: Celina Morken Vis mer

Til tross for disse uttalelsene har dommeren i saken likevel ment at Girardi «samtykker og ikke motsetter seg» vergemålet.

Forventet ingenting

Da Erika Jayne offentlig gikk ut med skilsmissen, kunne hun fortelle at hun fremdeles følte en kjærlighet for eksmannen.

- Etter nøye vurdering har jeg bestemt meg for å avslutte ekteskapet med Tom Girardi. Dette er ikke et lett valg. Jeg har stor kjærlighet og respekt for Tom og for årene og livet vi bygget sammen, uttalte hun den gang.

Tonen var derimot en litt annen da hun snakket om skilsmissen i «Real Housewives of Beverly Hills». Da kunne hun fortelle at hun slettes ikke forventet verken en reaksjon eller midler fra parets felles hjem etter skilsmissen.

Jayne var nemlig klar over Girardis makt og kunnskap som advokat.

- Hvis du tror at han kommer til å komme innom og bare si: «Her, skatt, her er den lille formuen din». Tuller du med meg? sa hun i episoden, ifølge US Magazine.

REAKSJONENE: Slik reagerte Kardashian- og Jenner-søstrene da de fikk vite om Tristan Thompsons utroskap mot Khloé Kardashian, bare dager før fødselen av parets første barn. Video: E! Entertainment / NTB Vis mer

50-åringen fortalte videre at hun kjente eksmannen og hans metoder godt etter et langt ekteskap.

- Jeg vet hvem Tom er. Jeg vet hvor ond og altfor avvisende Tom er. Jeg så det i 22 år. Det er ikke slik at han kommer til å si: «Å, kjære, vil du ha sofaen?», sa realitystjernen.

Tom Girardi har hittil ikke uttalt seg etter ekskonas uttalelser i realityprogrammet.

LES OGSÅ: - Det var på tide å gi slipp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer