Ingeborg Myhre

Etter skilsmissen: - Tinder skjer ikke

Ingeborg Myhre avslørte i januar at hun og ektemannen hadde valgt å gå fra hverandre.

SKILSMISSE: Ingeborg Myhre fortalte offentlig at hun skulle skilles. Nå letter hun på sløret om tiden etter bruddet ble kjent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKILSMISSE: Ingeborg Myhre fortalte offentlig at hun skulle skilles. Nå letter hun på sløret om tiden etter bruddet ble kjent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det er gått om lag åtte måneder siden Ingeborg Myhre (44), også kjent som «Lotto-Ingeborg», delte nyheten om at hun skulle skilles. Det gjorde hun i podkasten «Eli Kari og Ingeborg», en podkast hun har sammen med sin gode venninne og værdame Eli Kari Gjengedal (48).

- Jeg føler at det på en måte er en lettelse å fortelle om det, for det er veldig vanskelig å gå rundt og være blid. Jeg har vært så deppa at jeg ikke klarer å si «bra». Man burde ikke alltid spørre folk om hvordan det går, for man er ikke forberedt på å få dritt, fortalte Myhre i podkasten.

Se og Hør møter den folkekjære programlederen hjemme hos henne på Jar i Bærum. 44-åringen kan fortelle at det å dele noe så personlig offentlig, ikke var noe hun tok helt lett på.

- Jeg gruet meg, naturligvis. Jeg gikk flere runder med meg selv, og snakket en del med Eli Kari om det, men jeg var fast bestemt på at jeg ville si det med mine egne ord og eie denne saken selv, forklarer hun, og fortsetter:

- Jeg fikk så overveldende mye tilbakemeldinger. Det var helt vilt, altså. Jeg hadde aldri drømt om at så mange mennesker skulle ta seg tid til å skrive til meg. Det var så utrolig sterkt. Da var det på en måte verdt å dele det, når man i tillegg kan hjelpe andre. Man er jo ikke aleine, og det er ikke verre for meg enn for andre. For alle som skiller seg og har barn, så er det helt forferdelig.

Likevel innrømmer den tidligere «Farmen kjendis»-deltakeren at hun ble sjokkert over hvor interesserte mange var i privatlivet hennes. Valget om å slippe bomba om bruddet i egen podkast, var ikke tilfeldig. Som Myhre selv sier, ville hun eie denne saken helt selv.

Slik har det ifølge henne ikke alltid vært.

ÅPNET OPP: Se og Hør var nylig på besøk hos Ingeborg Myhre. Bildet er fra et tidligere besøk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅPNET OPP: Se og Hør var nylig på besøk hos Ingeborg Myhre. Bildet er fra et tidligere besøk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Angrer ikke

- Med alle andre store ting som har skjedd med meg tidligere, både da jeg var gravid, da jeg giftet meg og alt sånt, så har media kommet meg i forkjøpet uten at jeg egentlig har hatt tid til å fortelle det til noen av mine nærmeste. De bare plukker opp ting, så denne gangen ville jeg ha kontroll, forteller hun, og legger til at skilsmissen en dag ville ha kommet ut uansett.

- Jeg hadde allerede begynt å få litt telefoner før det ble offentlig, så jeg tenkte at «nå skal jeg fortelle dette med mine ord, til min bestevenninne, i vår podkast slik at ikke noe kan vris og vendes på og gjøres til en stygg sak».

Tv-profilen forteller at hun er stolt av hvordan hun håndterte situasjonen, og forklarer at det ble gjort med kjærlighet og respekt, og at det ikke ble stygt.

- Jeg angrer ikke på at jeg gjorde det på den måten, men det var litt tøft å stå i det altså, det var det.

Etter at podkastepisoden, som har fått navnet «Skilsmisse», ble sluppet, stilte Myhre bare opp på «God Morgen Norge». Etter det ønsket hun ikke å uttale seg mer om bruddet.

Trakk seg tilbake

Nå, over et halvt år senere, letter hun imidlertid på sløret for første gang overfor Se og Hør.

- Jeg ble ringt ned av journalister, men det er grenser for hvor mye jeg skal snakke om bruddet mitt. Det er kjempesårt, og så er det så mange andre parter som er uskyldige, barna mine, eksmannen min.

- Det er viktig at det ikke blir sagt noe som kan såre dem, det er kjempeviktig for meg. Også har det nå gått drøyt et halvår siden vi gikk fra hverandre så det har tatt litt tid å lege sårene.

Myhre takker sine nærmeste venner for at de har holdt henne oppe gjennom hele den tunge tida, selv også før bruddet ble kjent for offentligheten.

- Jeg har så mange gode venninner som har holdt meg og båret meg gjennom det hele. Det var jo en lang prosess, men de holdt meg i hånda, heiet på meg og ga meg råd.

- De har tatt meg med på jenteturer og kommet med gaver, helt fantastiske ting. Så jeg har ikke følt meg alene, jeg har bare fått enorm støtte hele veien.

- Er du klar for å date igjen, da?

- Eli Kari jobber som min hallik, hun mener jeg må komme meg tilbake i sadelen igjen, så jeg jobber med meg selv for å komme til det stadiet. For jeg har lyst til å date igjen, men foreløpig er jeg ikke så sugen på det, svarer hun.

Tinder

Hun avslører at det ikke er forespørslene det står på, heller det faktum at ting skal føles riktig.

- Jeg får jo en del forespørsler, men det er jo ikke så veldig fristende. Jeg blir bedt med ut, mange som vil møtes på kaffe, men da skriver jeg «nei, takk».

- Svarer du alle?

- Jeg svarer alle som er hyggelige, men når de begynner med grafisk språk og er litt ekle så svarer jeg ikke, da blokkerer jeg dem, stort sett. Mange av dem som sender bilder og begynner å kommentere kroppen min gidder jeg ikke svare. Er de hyggelige og seriøse, svarer jeg.

ÅPNER OPP: John Carew deler detaljer om hvordan drømmedama skal være. Vis mer

På spørsmål om hva som skal til for at hun svarer ja, og faktisk blir med ut, forteller hun at veien å gå ikke er gjennom Messenger.

- Fy flate altså. Tenker de at jeg bare skal si «å, det er jeg kjempesugen på?» Det er det vel ingen kvinner som hadde gjort? I hvert fall de færreste.

Når det gjelder å lage seg profil på datingnettsteder, svarer Myhre blankt nei. Hun forteller derimot at venninnene hennes mener hun burde komme seg på Tinder.

- Det kommer ikke til å skje!

- Hvorfor ikke?

- Nei, uff. Vet du hva, jeg har gjort det en gang før for mange, mange år siden. Det var veldig gøy, man får jo mange henvendelser, men det hadde et veldig dårlig utfall, svarer hun.

Sammen med «Farmen kjendis»-kollegene Leif Einar «Lothepus» Lothe, Ingeborg Myhre og Tore Petterson, drar Vendela og Petter på skotring i Hardanger. Vis mer

Verner om barna

Hva som skjedde den gang, ønsker hun derimot ikke å avsløre. Myhre tror for sin egen del at hun må ut å møte folk, ikke finne dem på nett. Når det gjelder å være klar for å date igjen, er hun ikke helt sikker. 44-åringen forteller at det er veldig deilig å kjenne at hun kan klare seg alene.

- Det høres veldig teit ut, men det er fantastisk å være selvstendig.

Hun tenker også på de to barna sine, og forteller at det ikke vil komme inn en mann i familien med det første.

- Jeg kan ikke bare stikke ut om kveldene og kommer ikke til å dra med meg fremmede menn inn i huset. Det skjer ikke. Hvis jeg skal møte en ny mann som skal møte barna mine, så skal det ha gått lang tid og jeg skal vite at dette er seriøst. De skal ikke møte en liten «fling», det skjer ikke.

Myhre forteller at når hun blir klar for å kaste seg ut i det igjen, ser hun etter en snill og raus mann, som bare vil unne henne det beste.

- Det er så viktig det. Og så må han gjerne være høy, sier hun lattermildt.

KJOLEDEBATT: Den svenske værmelderen Madeleine Westin har fått kritikk for kjolene hun stiller opp med når hun melder været på TV 4 i Sverige. Værsjef Eli Kari Gjengedal er klar i sin tale om hva hun synes om nabolandet vårt. Vis mer

LES OGSÅ: - Holder på å knekke sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer