- Etter siste sending ligger jeg i skje med en pute

Erik Solbakken bekymrer seg for kondisen før de intense direktesendingene under Melodi Grand Prix.

SEOGHØR.NO: Årets største sangkonkurranse Melodi Grand Prix går av stabelen i Oslo Spektrum 15. mars og som sist er det TV-duoen Jenny Skavlan og Erik Solbakken som leder årets sendinger.

I år er 15 artister spredt på tre delfinaler før ni bidrag møtes i finalen.

Solbakken tror det hele blir en fest, men legger ikke skjul på at det også er mye slit som ligger bak fire store direkte-sendinger.

- Det er fire live-sendinger på åtte dager.  Etter siste sending regner jeg med å være helt ferdig. Da skal jeg ligge i skje med en pute eller et eller annet, sier Solbakken til Seoghør.no.

PROGRAMLEDER FOR MGP: I fjor ledet Jenny Skavlan og Erik Solbakken MGP på NRK. I år gjentar de suksessen. Foto: NRK
PROGRAMLEDER FOR MGP: I fjor ledet Jenny Skavlan og Erik Solbakken MGP på NRK. I år gjentar de suksessen. Foto: NRK Vis mer

Erik bruker nå ukene frem mot delfinalene på å forberede seg på den krevende rollen.

- Jeg tror det går fint, men jeg er litt bekymret for kondisen. Når du skal springe ut til Grand Prix-fansen for tredje dagen på rad…Men det er artistene som har tre minutter som de må prestere og har det ordentlige presset.

Får favoritter

Mandag presenterte NRK de 15 artistene som kjemper om å bli Norges håp i den internasjonale Eurovision-finalen i København. Listen inkluderer mange hittil ukjente navn, samt noen flere etablerte artister. Blant de mer velkjente finner vi Mohamed Abdi Farah som deltok i «X-Faktor» i 2010, tidligere Donkeyboy-vokalist Linnea Dale og tidligere MGP-deltager Elisabeth Carew.

Programlederne får etter hvert et nært forhold til sangerne, og Erik legger ikke skjul på at han får noen favoritter i løpet av sangkonkurransen.

- Vi er ganske tett på hverandre i den perioden og du hører låtene ofte på generalprøvene. Du får virkelig skilt ut favorittene dine og hvem du ikke håper går videre. Så prøver man å ikke la det strålte ut. Men hvis jeg mener det er feil vinner i år, så vil du se det og jeg blir nok litt mer anstrengt.

DELTAGERNE: Disse deltar i årets Melodi Grand Prix.  Foto: Kim Erlandsen/NRK
DELTAGERNE: Disse deltar i årets Melodi Grand Prix. Foto: Kim Erlandsen/NRK Vis mer

LES OGSÅ: Brast i gråt før hun gikk på scenen