Jan Thomas:

Etter Pride-bråket: - Lo og gråt

Jan Thomas dro til Lesja etter Pride-bråk.

PRIDE: Det ble oppstyr i forkant av årets pridefeiring i Lesja, med blant andre Jan Thomas. Dette sier han selv om bråket. Reporter: Sofie Losen. Video: Edward Stenlund / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juni er Pride-måned og det er derfor kjærlighet som står i fokus. Tidligere denne våren oppsto det imidlertid bråk da Lesja kommune fredag 10. mai for første gang skulle feire Pride.

Tidligere kommunedirektør i bygda, Frank Westad, har nemlig mottatt sluttpakke og fratrådt sin stilling etter at en uttalelse om arrangementet skapte splid blant lokalbefolkningen.

Én av de som tok seg turen til den lille kommunen fredag, var kjendisstylist Jan Thomas (55). Han tok med seg sin gode venninne og gifteklare Vendela Kirsebom (55) for å kickstarte Pride-måneden.

ÅPEN: Hotellkongen mottok rungende applaus fra publikum under «Senkveld med Helene og Stian». Video: TV 2 Vis mer

- Jeg startet med pomp og prakt vil jeg si. Vi feiret Lesjas aller første Pride hvor hele bygda kom sammen, 250 barn, og feiret kjærligheten.

Han mener feiringen viste at holdningene Westad hadde til opplegget ikke reflekterer resten av bygda.

- Jeg tror, og jeg kan ikke snakke på vegne av alle, men det jeg opplevde sammen med Vendela var at man fikk se mennesker som var så stolte og som ville vise fram bygda si med fine holdninger som ikke reflekterte en persons holdninger. Vi kom sammen og feiret, og vi lo og vi gråt.

Jan Thomas legger til at de gikk sammen med barna opp og ned et fjell, og at det var veldig fint å høre hva de tenkte.

TAR TIL TÅRENE: Jan Thomas gjestet «Senkveld», og tok til tårene da han snakket om kjæresten, Harlem. Video: TV 2 Vis mer

- Og dette er det kuleste, det skulle jeg egentlig spare til Einar (Tørnquist, 39, journ.anm.), men jeg må bare si det. Når jeg reiser rundt så får jeg ofte spørsmål sånn «Jan Thomas, hva er favorittgenseren din? Hva er favorittmusikken din?» - men vet du hva de spurte om? «Hva er favorittraktoren din?», forteller han mens han ler.

- Så det er en av greiene i Lesja. Det var mennesker fulle av kjærlighet som kom sammen og viste oss at kjærlighet er kjærlighet, understreker 55-åringen, og legger til at han veldig gjerne vil tilbake til Lesja å feire Pride igjen.

LES OGSÅ: - Trakk meg tilbake i et skall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer