Hertuginne Meghan:

Etter fødselen: - Overveldet

Nå åpner hertuginne Meghan seg i et ærlig brev til Kongressen.

ENDRINGER: Hertuginne Meghan mener at det må gjøres en rekke endringer i USA, ifølge det åpne brevet hun har skrevet til Kongressen. Foto: Michele Spatari / NTB / AFP
ENDRINGER: Hertuginne Meghan mener at det må gjøres en rekke endringer i USA, ifølge det åpne brevet hun har skrevet til Kongressen. Foto: Michele Spatari / NTB / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har allerede gått over fire måneder siden hertuginne Meghan (40) og prins Harry ønsket sitt andre barn velkommen til verden. Da den store nyheten kom fram i lyset, kunne de også avsløre at den nyfødte jenta fikk navnet Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor.

Siden den gang er det mye som har skjedd, men det er ingen tvil om at tida etter fødselen har vært vanskelig for 40-åringen.

Hertuginnen publiserte onsdag et åpent brev til senator Chuck Schaumer (70) og kongresskvinne Nancy Pelosi (81).

I det åpne brevet skrev hun blant annet at USA står overfor en usynlig krise angående kvinner og barnepass, melder blant andre Vouge og Us Weekly.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

Alarmerende hastighet

Meghan tok til orde i et svært lidenskapelig brev, som handlet om betalt permisjon, hvor hun uttrykte at det burde være en føderal garanti for at foreldre kan ta fri når de har fått barn.

«I juni ønsket jeg og ektemannen min vårt andre barn sammen velkommen. Som mange andre foreldre var vi overveldet», skriver hun blant annet.

I brevet bruker hun sin egen familie som eksempel på en familie som var heldige nok til å kunne bli hjemme med en nyfødt baby. Hun påpeker videre at ikke alle har vært like heldige.

«I et alarmerende antall falt millioner av kvinner ut av arbeidslivet og ble hjemme med barna sine da skoler og barnehager stengte. De passet på sine nærmeste på heltid», skriver hertuginnen.

RASER: Piers Morgan sluttet i programleder-jobb etter heftig kritikk av hertuginne Meghan. Nå har han gitt sitt første intervju siden da. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Ifølge The Hill skal brevet ha blitt publisert på et avgjørende tidspunkt.

President Joe Biden (78) og andre demokratiske ledere kuttet nemlig nylig midler til et nasjonalt familiebetalt permisjonsprogram i «Build Back Better» budsjettforsoningsregning.

Slet økonomisk

Hertuginnen deler også åpenhjertig om sin tidligere økonomiske kamp. Allerede som 13-åring fikk hun sin første jobb, og innrømmer at det har vært tøffe tider for henne opp gjennom årene.

«Jeg jobbet hele livet og sparte penger når enn jeg kunne, men selv det var en luksus - for vanligvis handlet det om å få endene til å møtes og ha nok til å betale husleien og fylle bensin på bilen», fortsetter hun.

ADVARTE PRINS HARRY: Thomas Markle Jr, bror til Meghan Markle, skal være med på «Big Brother VIP - Australia». Der sier han at han advarte prins Harry mot Meghan. Video Channel 7 Vis mer

Det er først nå, flere tiår senere, at Meghan erkjenner at hun var i en langt mer privilegert posisjon da hun ønsket sine barn velkommen.

I brevet reflekterer hun tilbake på den tiden det var som tyngst, og minner seg selv på de vanskelige valgene hun sannsynligvis ville stått overfor dersom hun hadde fått barn på den tiden.

«Ingen familie bør stå overfor disse avgjørelsene. Ingen familie skal måtte velge mellom å tjene til livets opphold og ha friheten til å ta vare på barnet sitt. Mange av våre økonomiske systemer er over utløpsdatoen», skriver hun i brevet.

LES OGSÅ: Hylles for dette:- Eventyrprinsesse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer