Bjarte Tjøstheim om hjerneslaget:

- Etter en sånn krise tror man livet skal bli helt annerledes

NRK-profilen har merket fysiske endringer etter blodproppen, men andre ting er omtrent som før.

SNAKKER UT: «Radioresepsjonen»-profil Bjarte Tjøstheim forteller om tiden etter hjerneslaget han ble rammet av i 2014. Her mer kona Kristin Husebye på «Gratulerer»-premieren til Else Kåss Furuseth i januar. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SNAKKER UT: «Radioresepsjonen»-profil Bjarte Tjøstheim forteller om tiden etter hjerneslaget han ble rammet av i 2014. Her mer kona Kristin Husebye på «Gratulerer»-premieren til Else Kåss Furuseth i januar. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Høsten 2014 opplevde NRK-profil Bjarte Tjøstheim (50) noen svært dramatiske timer.

Plutselig opplevde han å miste synet på det ene øyet, og tok turen til legevakten. Derfra ble han sendt rett på sykehus - med blodpropp i hjernen.

I et nytt intervju med Dagbladet forteller 50-åringen, som er aktuell med sesong to av humorserien «Presten», om hvordan hjerneslaget forandret ham:

- Jeg begynte å tenke mer over livet etter at det hendte. Jeg var spent på om jeg skulle bli bra igjen, og om jeg skulle få noen varige mén, men det har gått bra, sier Tjøstheim.

Saken fortsetter under bildet.

GODE KOLLEGER: «Radioresepsjonen»-gutta Tore Sagen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
GODE KOLLEGER: «Radioresepsjonen»-gutta Tore Sagen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer

Redusert syn og mer trøtthet

Det er ikke uvanlig at kjente personer snakker ut om hvordan helsemessige kriser eller dramatiske opplevelser har endret livene deres.

Bjarte, som også er kjent som en tredjedel av «Radioresepsjonen», innrømmer imidlertid at krisen ikke snudde livet hans på hodet på varig basis.

- Etter en sånn krise tror man livet skal bli helt annerledes, men så går det noen uker, og man er den samme gamle, forteller han til Dagbladet.

I avisintervjuet kommer han også inn på hvordan han merker etterdønningene av hjerneslaget i dag, om lag tre og et halvt år etter hendelsen:

- Jeg er blitt vant med at synet er bitte litt redusert på venstre øye. Jeg har også vært litt mer trøtt. Jeg jeg tar ikke så mye hensyn til det lenger, sier han.

Et drøyt år etter hjerneslaget, fortalte NRK-kjendisen til Se og Hør at han sakte, men sikkert jobbet seg tilbake i form.

- Jeg er 80 % tilbake. Jeg merker at jeg fort blir sliten, men jeg er i god form. Jeg er på vei tilbake til toppformen. Noen dager er tyngre enn andre, smilte han den gang.

Klipp fra TVNorge-programmet «Brille»: Programleder Harald Eia ber ekteparet Live Nelvik og Tore Sagen kysse. Vis mer Vis mer

Avsløring på lufta

Det var altså i september 2014 Bjarte Tjøstheim opplevde å få blodpropp i hjernen.

Den gang hadde kollegene hans i «Radioresepsjonen», Tore (37) og Steinar Sagen (43), ulike gjesteprogramledere i nesten to uker - uten at årsaken til Bjartes fravær var offentlig kjent.

Mange ble derfor overrasket da Bjarte Tjøstheim dukket opp i radiostudio igjen for å annonsere hvorfor han hadde vært borte fra jobben.

Han hadde fått innvilget én times permisjon fra Ullevål sykehus, og deltok derfor kun i det første innslaget i resepsjonistenes to timer lange sending. Da forklarte Bjarte hva som skjedde, den dramatiske torsdagen 11. september 2014:

- Jeg stod opp og skulle tisse - og plutselig så jeg ingenting på det venstre øyet. Jeg tok taxi til legevakten. Derfra ble jeg sendt til en øyespesialist på Ullevål sykehus. Og derfra bar det rett til akutten, sa han i radioprogrammet.

Offentlig frieri og hemmelig bryllup

Heldigvis er det ikke bare dramatiske opplevelser som har preget livet til Bjarte Tjøstheim de siste årene.

I tillegg til å gjøre det skarpt i karrieren sin, har han både forlovet og giftet seg med kjæresten Kristin Husebye. Frieriet fant sted i november 2013 - på temmelig utradisjonelt vis.

Bjarte fridde nemlig til sin kjære under Radioresepsjonens liveshow «Radioresepsjonens postkasse postkasse postkasse!» på Rockefeller i Oslo.

- Jeg var veldig heldig og fikk ja, sa skuespilleren og komikeren om frieriet til Se og Hør i ettertid.​

Bryllupet - og bryllupsreisen - gikk på sin side av stabelen i all hemmelighet i 2016.

Det var da Bjarte og radiomakkerne Tore og Steinar Sagen snakket om hva de hadde gjort i helgen, i sitt populære NRK-program «Radioresepsjonen», at nyheten ble kjent.

- Det går kjempefint. Det har kanskje aldri gått så bra som det går akkurat nå for meg. I helgen var jeg på bryllupsreise, jeg tror jeg har glemt å si det, men jeg har giftet meg, fortalte han til stor jubel fra Sagen-brødrene i studio, ifølge VG.

LES OGSÅ: Spiller norsk folkehelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer