Etter coronafesting: - Jeg er flau

«Paradise Hotel»-vinneren tar et oppgjør med egne smittevernbrudd.

INNRØMMER BLEMME: Yasmine San Miguel vil gjøre bot for coronafesting, og tar på seg ansvaret offentlig. Her fra «Paradise Hotel»-premierefesten i starten av mars, få dager før Norge innførte «lockdown». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
INNRØMMER BLEMME: Yasmine San Miguel vil gjøre bot for coronafesting, og tar på seg ansvaret offentlig. Her fra «Paradise Hotel»-premierefesten i starten av mars, få dager før Norge innførte «lockdown». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en rekke influensere som fikk hard medfart i sosiale medier tidligere i år, da det ble avslørt at de hadde deltatt på hjemmefester etter at coronaviruset for alvor hadde begynt å spre seg i Norge.

Situasjonen ble grobunn for en heftig diskusjon, hvor blant andre Mads Hansen (36) mente det var provoserende at enkelte ikke brydde seg om smitteverntiltakene.

AKSJON: Mads Hansen har sett seg lei influencere som bryter corona-reglene - dette er saken. Video: Rød Løper Vis mer

Nå, flere måneder senere, velger «Paradise Hotel»-vinner Yasmine San Miguel (22) å ta bladet fra munnen om festene, som hun innrømmer å ha vært en del av.

- Jeg klarte å drite meg ut skikkelig da alt var lukket, sier hun i en video på YouTube, og legger til at ettersom hun var på innspilling i Mexico skjønte hun ikke alvoret av coronapandemien til å begynne med.

- Jeg var ikke med på prosessen fra start og visste lite om det før jeg satte meg ordentlig inn i det, men nå er jeg skikkelig flau over meg selv, fortsetter hun.

LURING: Slik avgjorde hun finalen av «Paradise Hotel» Vis mer

- Godt ikke alle gjorde som meg

Realitydeltakeren forteller videre at hun blir ordentlig skremt over hvor mange liv pandemien har krevd, og hvor mange som har blitt hardere rammet enn henne selv.

Hun er også glad for at ikke alle har tenkt som hun gjorde tidligere i år, nemlig når det kommer til å være tett med venner.

- Hvis alle hadde tenkt som meg den gang så hadde det i hvert fall ikke blitt bedre. Vi må bare følge reglene. Learning by doing, men jeg skulle helst ikke ha gjort den feilen der, fortsetter hun.

Til Se og Hør forteller «Paradise»-vinneren at hun ønsket å forklare seg rundt coronafestingen fordi hun ville sette et godt eksempel for følgerne sine.

- Jeg synes det var riktig å vise dem at alle kan feile, men at det ikke er bra. Jeg skulle veldig ønske at jeg ikke feilet på det området, men nå har jeg gjort det, da får jeg stå for det. Så får jeg være et godt forbilde ved å innrømme det, forteller hun.

Forbilde over natta

22-åringen er langt fra den eneste som har blitt «avslørt» i smittevernbrudd offentlig. Senest denne uken fikk flere store, norske kjendiser dask på lanken for å ha sittet tett i tett på fest sammen - for så å publisere det på Instagram.

Ingen av dem besvarte imidlertid Se og Hørs henvendelser, men Sofie Elise Isachsen (25) og Julie Bergan (26) valgte å uttale seg på egne profiler. 25-åringen nektet der for å ha brutt smittevernreglene. Det samme gjorde Bergan, men hun var enig i at de lente seg for nærme hverandre på det ene bildet. Smeplass (23) valgte siden å stille seg bak Isachsens uttalelser.

- Det er ikke alle som tør å innrømme at de har gjort feil, da betyr det at man må gå i seg selv og reflektere over hva man har gjort. Det skjønner jeg er skummelt, det synes jeg også, sier San Miguel til Se og Hør.

LURING: «Paradise Hotel»-vinner Yasmine San Miguel lurte «alle», inkludert pressen, da hun sa at hun hadde ombestemt seg om å dele premiepengene. Video: YouTube / Rød Løper Vis mer

Reality-deltakeren understreker at hun og de andre deltakerne ikke var klar over hvor stor påvirkningskraft de hadde idet de kom hjem fra Mexico.

- Det å bli et forbilde, å sette seg inn i den rollen over natta, og vite hvilket ansvar det innebærer - det er ikke lett. Jeg når ut til mange unge følgere, og vil nå vise at det er lov å feile, men at man må innrømme det, og stå for det, avslutter hun.

LES OGSÅ: - Kjempet i hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer