Kasper Wikestad:

Etter brutal kreftbeskjed: - Hadde flaks

Kasper Wikestad tar til tårene når han forteller om den vanskelige tiden han har vært gjennom.

ÅPNER SEG: TV 2-profil Kasper Wikestad gjester fredag «Senkveld». Der åpner han seg om kreftdiagnosen. Foto: NTB
ÅPNER SEG: TV 2-profil Kasper Wikestad gjester fredag «Senkveld». Der åpner han seg om kreftdiagnosen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av august fikk den kjente TV 2-kommentatoren beskjed om at det var funnet kreft på tarm og nyrer.

På kveldens «Senkveld» forteller Wikestad at kreften nå skal være borte etter fire ganske voldsomme operasjoner.

- Kreften skal være operert bort. Jeg slapp cellegift og det er jeg veldig glad for. Nå kan jeg konsentrere meg om å komme tilbake på jobb. Jeg håper ikke det blir for lenge til. Jeg har hele tiden hatt et mål om å kommentere hoppuka igjen. Det har vært målet og det står fortsatt, forteller Wikestad i programmet.

Han har vært en sentral del av TV 2s Premier League-dekning siden 2010. Wikestad har vært kommentator, ekspert og programleder. I tillegg har han kommentert ishockey og snowboard under OL i Sotsji i 2014. Og altså hoppuka.

KREFT: Kasper Wikestad er rammet av kreft i tarm og nyrer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Takknemlig

Da den velkjente stemmen ble lagt inn på sykehuset i første omgang var det for å operere bort blindtarmen etter en akutt betennelse. I den sammenheng oppdaget også legene kreft i tarm og nyrene.

I etterkant dukket det opp komplikasjoner som førte antallet operasjoner opp i fire.

Oppfordrer: Kasper Wikestad oppfordrer alle til å sjekke seg etter å ha vært gjennom en kamp mot kreft i høst. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2
Oppfordrer: Kasper Wikestad oppfordrer alle til å sjekke seg etter å ha vært gjennom en kamp mot kreft i høst. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2 Vis mer

- Jeg er veldig glad for at det er veldig vanskelig å ta innover seg når man får beskjeden. Hadde jeg visst hva jeg sto foran hadde jeg nok reist meg opp og spasert hjem, sier Wikestad mens tårene presser på i Senkveld-sofaen.

Han forteller at han er veldig takknemlig for å ha blitt fulgt opp av dyktige sykepleiere, leger og fysioterapeuter i løpet av hans sju uker lange sykehusopphold.

Wikestad beskriver også kona og de to barna hans som fryktelig tapre i denne perioden. Nå ønsker kommentatoren å snakke om kampen sin for at flere skal sjekke seg. Han mener mange, spesielt menn, har det vanskelig med å prate om slike ting.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hadde veldig flaks

Wikestad selv sjekket seg ikke og forteller at for han var det bare et lykketreff at kreften ble oppdaget før den hadde spredd seg mer.

- Jeg hadde veldig flaks med at blindtarmen sladret på kreften i magen min. Legene på sykehuset sa at jeg hadde kjempeflaks. Jeg klarte ikke å se det akkurat da, men jeg begynner å se det nå at jeg hadde veldig, veldig flaks. Hvis man ikke har en blindtarm, som sladrer så er det greit å ta sjekken, oppfordrer Wikestad.

«Senkveld med Helene og Stian» ser du på TV 2 og TV 2 Sumo i kveld kl. 22.15.

LES OGSÅ: Deler ærlig bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer