Ida Fladen:

- Etter at jeg fikk diagnosen, ble sykdommen lettere å takle

TV-aktuelle Ida Fladen (31) var så langt nede at hun ikke orket å gå ut av senga.

ÅPNER SEG: Ida Fladen åpner seg opp om livet med angst og depresjon. Foto: NTB scanpix
ÅPNER SEG: Ida Fladen åpner seg opp om livet med angst og depresjon. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Programleder Ida Fladen (31) har gjort suksess på TV i serier som «Prosjekt Perfekt» på NRK og «Happy go Lucky» på TV 2, hvor hun er åpen om sitt liv med angst og depresjon.

Til ukebladet Her og Nå beskriver Fladen hvordan det er å leve med depresjon.

- De to periodene jeg har opplevd å være deprimert, har jeg vært ganske langt nede. Det er som om jeg tappes for all positivitet og logisk tenking, og veien ut av det virker ganske håpløs. Dagene går ut på alt fra å ligge i sengen hele dagen, til å få et besøk av en venninne eller en liten luftetur, sier hun til bladet.

Saken fortsetter under bildet.

VANT PRIS:  I 2014 vant Ida Gullruten for årets nyskapning med tv-programmet «Prosjekt Perfekt». Foto: NTB scanpix
VANT PRIS:  I 2014 vant Ida Gullruten for årets nyskapning med tv-programmet «Prosjekt Perfekt». Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om den sprudlende programlederen har erfart mye når det kommer til depresjon, innrømmer hun at hun fortsatt synes det er vanskelig å fange opp faresignalene.

Selv om hun ikke har opplevd panikkangst-anfall forteller hun at det har vært en påkjenning for henne.

- Jeg har opplevd perioder med mer eller mindre konstant angst. Da har jeg konstant vondt i brystet, høy puls og føler meg livredd hele tiden.

Fant krystallsyke etter 14 år

I 2014 hoppet Ida Fladen fra en klippe og skadet seg. I den forbindelse avslørte TV-stjernen at hun lider av krystallsyke. Hun fikk diagnosen året før, men fikk i 2014 sjokkbeskjeden om at hun har hatt sykdommen i 14 år uten å vite hva som feilte henne.

- Alt går rundt. Jeg føler meg svimmel, kvalm og uvel. Jeg har det kronisk. Før jeg fikk diagnosen, var jeg veldig ofte syk uten å finne ut hva det var. Jeg tror det også var med på å gjøre meg deprimert, sa Ida Fladen til VG den gang.

- Det er slitsomt å ha en sykdom du går rundt og lurer på hva er. Hele tiden. Etter at jeg fikk diagnosen, ble sykdommen lettere å takle. Jeg er veldig ofte svimmel. Men jeg har vært det i 14 år, så jeg vet ikke om noe annet. Det er noe jeg har lært meg å leve med.

10 meter + 10 grader = syyyykt carpe diem og sprukket tromhinne

Et bilde publisert av Ida Fladen (@idafladen)

Ifølge Store Medisinske Leksikon er krystallsyke, en tilstand med anfall av kraftig svimmelhet som kan utløses ved visse bevegelser med hodet, gjerne i det man snur seg eller setter seg opp i sengen.

«Krystallsyke antas å være forårsaket av partikler («stener», «krystaller») i endolymfen i buegangene i balanseorganet i det indre øret. Når hodet beveges, settes disse partiklene i bevegelse og skaper bølgebevegelser inne i buegangene. Tilstanden går som regel over av seg selv, men ikke sjelden kommer den tilbake etter noe tid», står det videre.

Det var det som skjedde da Ida hoppet fra en 10 meter høy klippe og rett ned i Oslofjorden i påsken. Det endte med sprukket trommehinne, og utløste krystallsyken.

Forelsket

I 2014 bekreftet Ida Fladen at hun hadde blitt kjæreste med Emilie Nicolas-bassist Anders Opdahl.

Ida Fladen intervjues om kjæresten på "Gullruten"-etterfest. Vis mer

Paret møttes sommeren samme året, og viste seg sammen som par for første gang under prisutdelingen P3Gull like før jul i 2014.

Da Seoghør.no møtte den blide TV-profilen på Gullrutens etterfest i 2015, avslørte hun at kjæresten er godtatt også i familiens innerste sirkel.

- Pappa fylte 60 år nå, så da var vi i Roma og feiret. Da var Anders med, og det var kjempehyggelig. Han er en del av familien, smilte Ida.

For Ida er det nemlig en ting som forsikrer henne om at forholdet er på rett vei.

- Når pappa inviterer ham med på tur til Roma, da har sjefen talt, sa en stolt Fladen.

Saken fortsetter under bildet.

Ida hadde imidlertid ikke med seg kjæresten til Gullruten-festen i Bergen.

- Han er ikke så glad i sånt oppstyr, så han er ikke med her. Dessuten er han på konsert. Han er jo musiker og har sitt eget liv. Er rart med det, spøker programlederen.

«Happy go Lucky» ser du på TV 2 søndager 22.15.

LES OGSÅ: Slik er livet etter «Skam»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer