Rettssaken mot Bill Cosby:

Etter 30 timer har juryen gitt opp. Men dommeren er ikke fornøyd

Juryen i rettssaken mot Bill Cosby klarer ikke å komme til enighet.

INGEN KJENNELSE: Etter omlag 30 timer har juryen i Bill Cosby-saken erklært at de ikke blir enige om en kjennelse. Den tildigere tv-stjerna er tiltalt for tre tilfeller av grovt seksuelt overgrep. Foto: Reuters/ NTB scanpix
INGEN KJENNELSE: Etter omlag 30 timer har juryen i Bill Cosby-saken erklært at de ikke blir enige om en kjennelse. Den tildigere tv-stjerna er tiltalt for tre tilfeller av grovt seksuelt overgrep. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mandag denne uka begynte juryen i rettssaken mot den tidligere tv-stjernen Bill Cosby (79) sine drøftinger.

Cosby, kjent fra tv-serien «Cosby med familien», står tiltalt for å ha dopet ned og forgrepet seg på Andrea Constand (44) i 2004.

Etter et ekstremt kort forsvar fra Cosbys advokater mandag morgen, har juryen sittet sammen for å komme fram til om han skal erklæres skyldig eller ikke skyldig etter tiltalen: Tre tilfeller av grovt seksuelt overgrep.

Torsdag formiddag amerikansk tid, informerte imidlertid juryen om at de står fast: Etter omlag 30 timers drøfting har de ikke klart å bli enige.

Ifølge New York Times informerte juryen dommer i saken, Steven O'Neill, om at de er ute av stand til å komme fram til en kjennelse.

Har stilt flere spørsmål

CNN melder at jurymedlemmene ikke har klart å komme til en enstemmig beslutning på noen av tiltalepunktene mot Cosby. Dommer O'Neill har bedt juryen om å samle seg igjen og fortsette drøftinga av saken.

- Jeg skal lese opp en instruksjon for dere. Juryformannen har informert meg om at dere står fast. Hvis dere fortsetter å stå fast, skal dere rapportere det til meg. Hvis dere har kommet fram til en enstemmig avgjørelse på noen av tiltalepunktene, vennligst rapporter det tilbake til meg, informerte O'Neill juryen.

Juryen i Cosby-saken møttes torsdag for å fortsette drøftingen, etter å ha sittet sammen i mange timer hver dag siden mandag.

Saken fortsetter under bildet.

FORNØYD: Bill Cosbys talsperson, Andrew Wyatt (midten), har uttalt at han er glad for at juryen tar tida til hjelp i drøftinga av saken mot Cosby. Her ankommer de to rettssalen i Norrisw\town, Pennsylvania torsdag. Foto: Brendan McDermid/ Reuters/ NTB scanpix
FORNØYD: Bill Cosbys talsperson, Andrew Wyatt (midten), har uttalt at han er glad for at juryen tar tida til hjelp i drøftinga av saken mot Cosby. Her ankommer de to rettssalen i Norrisw\town, Pennsylvania torsdag. Foto: Brendan McDermid/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Cosbys talsperson, Andrew Wyatt, uttalte onsdag at han var glad for at juryen tok seg god tid. Juryen gikk da inn i sin 24. time med drøftinger, ifølge Page Six.

- Akkurat nå er saken i Guds hender. Og det er ingenting vi kan gjøre med det. Men vi er glade for at de stiller spørsmålene, og ber dommeren med å komme tilbake med fakta, uttalte Wyatt.

I løpet av de siste dagene har nemlig juryen ved flere anledninger bedt om å få lest opp vitneutsagn på nytt, deriblant utdrag fra Cosbys over ti år gamle redegjørelse av saken - som avviker tydelig fra Constands redegørelse.

Juryen har stilt seks spørsmål, selv om dommeren advarte dem mot å ta for gitt at alle bevisene og vitneutsagene kom til å være tilgjengelige for dem under drøftinga, ifølge New York Times.

Fikk høre vitneutsagn igjen

Blant forespørslene juryen har kommet med de siste dagene, var et ønske om å få lest opp den delen av Cosbys vitnesbyrd der han omtaler piller som «vennene sine». Juryen ønsket å få med seg hele konteksten, ifølge CNN.

Bill Cosby har forklart at han ga piller til Andrea Constand den kvelden i 2004, da han angivelig utsatte henne for et seksuelt overgrep.

Pillene var av typen Benadryl og kjøpt reseptfritt over disk, ifølge Cosby. Han skal også ha omtalt pillene som noe annet: «Jeg har tre venner til deg som vil få deg til å slappe av» sa han til Constand, ifølge sitt eget vitnesbyrd.

Constand anmeldte hendelsen til politiet i 2005, et år etter at det angivelige overgrepet fant sted. Statsadvokaten avviste saken den gang, på grunn av utilstrekkelige bevis.

Juryen har også bedt om å få lest opp deler av Constands redegjørelse og vitneutsagn på nytt, samt flere deler av Cosbys vitnesbyrd.

I tillegg har de blant annet fått lest opp vitneutsagnet til etterforsker Richard Schaffer. Han ledet etterforskninga som ble innledet etter at Constand anklaget Cosby for å ha dopet henne ned og forgrepet seg på henne for 13 år siden.

LES OGSÅ: Rebel Wilson vant knusende seier mot løgnene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer