Etter 25 år fant hun ut at ektemannen var homofil

- Det ga meg mindreverdighetskomplekser, sier Charlotte Rae.

SJOKK: Charlotte Rae fikk mindreverdighetskomplekser da ektemannen avslørte at han var utro. Foto: Stella Picures
SJOKK: Charlotte Rae fikk mindreverdighetskomplekser da ektemannen avslørte at han var utro. Foto: Stella Picures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Skuespiller og sanger Charlotte Rae (86) giftet seg med musikk-komponist John Strauss i 1951, men det skulle gå 25 år før hun fant ut at mannen hun gikk opp altergangen med var homofil.

Etter et kvart århundres ekteskap avslørte nemlig Strauss, som døde som følge av Parkinson-sykdommen i 2011, den godt bevarte hemmeligheten overfor kona.

Ekteskapet tok av naturlige årsaker derfor slutt, selv om paret bevarte vennskapet helt til slutten.

I biografien «The Facts of My Life» forteller Rae, mest kjent for rollen som Edna Garrett i situasjonskomedien «Diff’rent Strokes» fra 80-tallet, at hun fikk en real selvtillitsknekk etter ektemannens sjokkerende avsløring.

«Først ble jeg sjokkert over hva han faktisk hadde gjort bak ryggen min, og så følte jeg det som et stikk til da det gikk opp for meg at han faktisk hadde lurt meg i så mange år. Alt jeg følte var skuffelse og ydmykelse - og ikke minst skam», skriver hun i biofrafien sin, ifølge RadarOnline.

Strauss og Rae fikk sønnene Andrew og Larry sammen, og etter at han kom ut av skapet inngikk han partnerskap med artist Lionel Friedman, inntil hans død i 2003.

Sammen med Lionel kjempet Strauss en hard kamp for homofiles rettigheter på 70-tallet.

- De ble ved flere anledninger arrestert av politiet for å ha gått i demonstrasjonstog, har sønnen Larry tidligere fortalt, ifølge nettstedet FilmMusicSociety.

For sangerinnen tok det lang tid før hun kom over sjokknyheten.

- Johns hemmelighet første til at jeg fikk et mindreverdighetskompleks. Som kvinne følte jeg meg tråkket på, og at jeg ikke fortjente å bli elsket og satt pris på.

Strauss er kjent for å ha komponert musikken til 60-talls-serien «Car 54, Where Are You?» og filmen «Amadeus» - som han i 1984 fikk en Grammy for.LES OGSÅ: Victor Garber står frem som homofil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer