Tidligere «Skal vi danse»-deltakere:

- Ett år etter «Skal vi danse» veide jeg mer enn jeg har gjort noen gang

Ikke alle deltakerne har opplevd at formen har holdt seg.

MANGE KJENTE ANSIKTER: Det har vært mange kjente ansikter på «Skal vi danse» gjennom programmets tretten sesonger. Selv om samtlige deltakere forteller om en fantastisk opplevelse å delta i programmet, legger ingen skjul på at deltakelsen også kan være hard. Foto: TV2/Frank Karlsen.
MANGE KJENTE ANSIKTER: Det har vært mange kjente ansikter på «Skal vi danse» gjennom programmets tretten sesonger. Selv om samtlige deltakere forteller om en fantastisk opplevelse å delta i programmet, legger ingen skjul på at deltakelsen også kan være hard. Foto: TV2/Frank Karlsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det er ingen hemmelighet, og heller ingen overraskelse, at å delta i «Skal vi danse» kan være hard kost for både kropp og sjel.

Timevis med dans seks dager til ende, før deltakerne hver lørdag må prestere sitt ytterste på direktesendt tv, kan ta på selv for stjerner i sin beste form.

Lørdag skal årets siste dans i den populære konkurransen gå av stabelen, og det er tidligere snowboardkjører Helene Olafsen (27) og skuespiller Cengiz Al (19) som kjemper om tittelen «årets Skal vi danse-vinner 2017».

Utallige kjente ansikter har vært å se på det populære danseprogrammet opp gjennom tidene, som nå er i ferd med å avslutte sin 13. sesong. Selv om samtlige deltakere Se og Hør har snakket med forteller om en fantastisk opplevelse å delta i programmet, legger ingen skjul på at deltakelsen også kan være hard.

Fødte barn seks måneder før deltakelsen.

Stine Brun Kjeldaas (42) var blant fjorårets deltakere som raste ned i vekt gjennom deltakelsen. Men til tross for at den tidligere snowboardkjøreren har mange treningstimer bak seg, ga «Skal vi danse» også Kjelaas en ny start på formen. Et år etter at hun ble snytt for semifinalen, kjenner hun fortsatt at formen er bedre enn den var tidligere.

GA NY START PÅ FORMEN: Også tidligere toppidrettsutøver, Stine Brun Kjeldaas opplevde at deltakelsen ga stor uttelling på formen. Foto: TV2
GA NY START PÅ FORMEN: Også tidligere toppidrettsutøver, Stine Brun Kjeldaas opplevde at deltakelsen ga stor uttelling på formen. Foto: TV2 Vis mer

- Formen er langt bedre nå enn den var før «Skal vi danse». Jeg er ikke like tynn nå som da jeg var med i programmet, men det er for så vidt bare bra. Jeg fikk absolutt en ny start på formen, god kontakt med musklene og kom i bedre form av deltakelsen, sier Brun Kjeldaas til Se og Hør.

Mona Grudt (46) entret dansegulvet i 2007, drøye seks måneder etter en graviditet, men kom allikevel på en imponerende andreplass. Da hun ammet ved siden av all dansingen, måtte hun være ekstra nøye med å kompensere for treningen med et stort fokus på riktig - og høyt inntak av næring.

NYBAKT MOR: Mona Grudt hadde fikk barn drøye seks måneder før «Skal vi danse», og forteller at hardtreningen ga god uttelling for kroppen. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet.
NYBAKT MOR: Mona Grudt hadde fikk barn drøye seks måneder før «Skal vi danse», og forteller at hardtreningen ga god uttelling for kroppen. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet. Vis mer

Hun sier likevel at treningen ga god uttelling for en kropp som nettopp hadde båret fram et barn.

- Jeg kom i form ganske fort, og var jo takknemlig for en kropp som hadde vært gravid et drøyt halvår tidligere, forteller Grudt til Dagbladet, og fortsetter:

- Det er klart jeg merket at jeg fikk bedre kroppskontroll, men ryggen verket og gnagsårene vokste. Men totalt sett var det positivt for meg og formen.

- Det blir jo fem timer mindre å spise på

Elisabeth «Bettan» Andreassen (59), som i disse dager ligger i hardtrening til årets juleshow, var deltaker i den andre sesongen av «Skal vi danse» i 2006. Andreassen var også fornøyd med uttellingen deltakelsen ga for kroppen.

STORTRIVDES PÅ DANSEGULVET: Elisabeth Andreasson syntes det var en fantastisk opplevelse å være med i «Skal vi danse». Foto: Tore Skaar
STORTRIVDES PÅ DANSEGULVET: Elisabeth Andreasson syntes det var en fantastisk opplevelse å være med i «Skal vi danse». Foto: Tore Skaar Vis mer

- Det var utrolig morsomt å være med, for da fant jeg ut at jeg egentlig hadde en midje. For den hadde vært skjult. Den var fremme en stund, og så gjemte den seg igjen, sier hun til Se og Hør og ler.

Også Jenny Jensen (53) kunne avsløre at hun gikk ned hele 12 kilo i løpet av deltakelsen i fjorårets sesong.

- Nå danset vi i hele fem timer hver dag, og det vil jo i tillegg si at det er fem timer mindre av dagen å spise på, så det merker man jo, flirer hun til Se og Hør.

Også Jensen merker en markant forskjell i formen ett år etter deltakelsen, selv om kondisjonen har tapt seg noe på et år.

- Jeg er i mye bedre form nå enn det jeg var før jeg begynte å danse, men jeg er jo ikke samme formen som når det sto på det verste. Kiloene er borte, men kondisen er ikke helt den samme som når du danser og hopper rundt, forteller Jensen.

Hun merket også tydelig at dansingen forplantet seg i en sunnere livsstil og livsglede.

- Jeg begynte å spise sunnere, for det henger jo så sammen. Sånn er det jo med alt her i livet, hvis man har en sunnere livsstil på et område så drar man det med seg over på et annet område. Det viste seg på hva man spiste, det viste seg på formen, og på at man gikk ned i vekt. Og så blir man jo glad av det.

LIVSGLEDE: For danseband-dronningen Jenny Jensen, ga ikke dansingen bare uttelling fysisk. Hun forteller at dansingen også førte til en sunnere livsstil og større livsglede. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
LIVSGLEDE: For danseband-dronningen Jenny Jensen, ga ikke dansingen bare uttelling fysisk. Hun forteller at dansingen også førte til en sunnere livsstil og større livsglede. Foto: Thomas Reisæter/TV 2 Vis mer

Trude Drevland (70) imponerte i årets konkurranse som tidenes eldste utøver, og til Dagbladet kan hun fortelle at alderen slettes ikke var noen hindring for å komme seg i god form.

- Det er klart at for meg, som bare trente en halvtime i uka til å trene så mye, var det en sterk forandring. Og jeg er jo ikke akkurat 35. Men nå har jeg det sånn at når jeg først har sagt ja til A, så må jeg si ja til B, og jeg hadde den store fordelen at jeg i tillegg mistet vekt. Det hadde ikke kroppen min noe vondt av. Så jeg synes i grunn det var en ren vinn-vinn-situasjon, forteller hun til Se og Hør, og legger til:

- Jeg har aldri hatt håndflata i gulvet siden jeg var femten år gammel, men det har jeg nå fremdeles.

Drevland gikk ned hele elleve kilo under konkurransen.

- Vi trente jo nesten som en toppidrettsutøver. Men jeg hadde sagt ja og var med, og var helt bevisst i hodet mitt både når jeg sa ja og når jeg deltok, sier hun muntert til Se og Hør.

HARD TRENING: Trude Drevland (70) er klar på at det var en overgang å plutselig skulle trene som en toppidrettsutøver, men er strålende fornøyd med uttellingen dansen ga på kroppen. Foto: TV2
HARD TRENING: Trude Drevland (70) er klar på at det var en overgang å plutselig skulle trene som en toppidrettsutøver, men er strålende fornøyd med uttellingen dansen ga på kroppen. Foto: TV2 Vis mer

- Et år seinere veide jeg mer enn jeg har gjort noen gang.

Selv om alle de tidligere deltakerne Se og Hør har snakket med er enige om at formen ble betraktelig bedret etter deltakelsen, er det ikke alle som har opplevd at formen har holdt seg.

RASTE NED I VEKT: Stian Staysman raste ned i vekt, men er klar på at vektnedgangen var kortvarig. Foto: Thomas Reisæter/TV2.
RASTE NED I VEKT: Stian Staysman raste ned i vekt, men er klar på at vektnedgangen var kortvarig. Foto: Thomas Reisæter/TV2. Vis mer

Stian Thorbjørnsen (35), kanskje bedre kjent som «Staysman», som var deltaker for tre år siden, og Markus Bailey (25), som var deltaker i fjorårets sesong, er blant dem som kan fortelle at formen slett ikke er den samme som den var den gang.

«Staysman» gikk ned ti kilo, men kan fortelle at det ikke var noe langvarig vekttap. På spørsmål om formen har holdt seg siden deltakelsen, svarer han følgende:

- Nei, er du gal? Jeg spiste som en idrettsutøver mellom slaga, men det fortsatte jeg med etter at jeg var ferdig. Ett år seinere veide jeg mer enn jeg har gjort noen gang, jeg kollapset helt.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 25.10.2014 HARD KONKURRANSE: I videoen kan du se de aller verste «Skal vi danse»-skadene gjennom tidene. Video: TV 2 Vis mer

Bailey aner på sin side ikke nøyaktig hvor mye han gikk ned.

- Jeg har ikke vekt og så er det ikke så mange som løfter meg, skriver han til Dagbladet.

Han er derimot ikke i tvil om at all dansingen gjorde utslag på kroppen.

- Under «Skal vi danse» trente jeg såpass mye at jeg ikke tenkte noe over hva jeg spiste, det ble mye kebab og Mac-ern. Dessverre «glemte» jeg å bytte kosthold etterpå og sommeren kom fort, forteller Bailey før han fortsetter.

-Heldigvis så er pappakropp fortsatt hipt og trendy.

IMPONERTE: Markus Bailey kom på en imponerende andreplass under fjorårets konkurranse. Foto: TV2
IMPONERTE: Markus Bailey kom på en imponerende andreplass under fjorårets konkurranse. Foto: TV2 Vis mer

– Et skikkelig hardkjør

Einar Gelius (58) er derimot redd for at hans vekttap skyldtes like mye den krevende timeplanen konkurransen førte med seg, som selve dansingen.

- Jeg oppdaget det at når du har full jobb ved siden av, så er det er nesten umulig å få det til. Det er ganske mange artister som ikke har fast jobb som deltar på dette. De har anledning til å drive med dette som en fulltidsjobb, forklarer Gelius.

HARDKJØR: Einar Gelius syntes det var en artig opplevelse å være deltaker, men forteller at han opplevde det som et skikkelig hardkjør. Foto: NTB Scanpix.
HARDKJØR: Einar Gelius syntes det var en artig opplevelse å være deltaker, men forteller at han opplevde det som et skikkelig hardkjør. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Det var nesten umulig å kombinere de to tingene, så det var rett og slett beinhard trening. For meg var det nok stress og et skikkelig hardkjør som gjorde vekttapet.

TV 2-profilen Finn Schjøll (69) opplevde også at det var tøft å kombinere fulltidsjobb med programmet, og til tross for at han la alt annet enn jobb og programmet midlertidig på hylla, hadde han allikevel ikke tid til å trene så mye som andre deltakere.

- Til vanlig står jeg opp kl. 06, men for å rekke et par timer med dans sto jeg opp kl. 04.

Men til tross for hardkjøret opplevde han ikke å gå ned i vekt.

- Jeg gikk kanskje ned to gram. Om man trener mye må man jo bare spise det tilsvarende, alle som trener vet jo det. For min del er jeg så glad i og opptatt av mat at det ikke var noen utfordring på meg, forteller han til Dagbladet.

- Men det var fantastisk morsomt å være med på programmet, avslutter han.

GIKK IKKE NED I VEKT: TV2-profil Finn Schøll gikk ikke ned i vekt, men syntes det var fantastisk gøy å være deltaker i danseprogrammet. Foto: Tor Lindseth.
GIKK IKKE NED I VEKT: TV2-profil Finn Schøll gikk ikke ned i vekt, men syntes det var fantastisk gøy å være deltaker i danseprogrammet. Foto: Tor Lindseth. Vis mer

Ble hekta på dansing

For flere av de tidligere deltakerne ga ukene med hardtrening på parketten mersmak, og flere Dagbladet har snakket med holder fortsatt aktivt på med dans.

Kort tid etter «Skal vi danse» dro Stine Brun Kjeldaas til New York sammen med en venninne som er profesjonell danser for å delta på treninger. I tillegg har hun og fjorårets vinner av «Skal vi danse», Eilev Bjerkerud (28) fortsatt med dans sammen.

- Vi er helt hekta! Vi setter på Youtube-videoer sammen og lærer oss koreografiene der.

Stian «Staysmann» Thorbjørnsen har problemer med rompemuskelen etter hardtrening for "Skal vi danse". Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer

Mona Grudt har også fortsatt med dansingen i ettertid.

- Jeg har danset jazzballett i flere år i etterkant. Jeg ble mye mer uredd i måten å uttrykke meg på i dansen. Jeg kastet mange hemninger i prosessen. Det hadde jeg godt av, forteller Mona.

Trude Drevland er klar på at hun alltid kommer til å danse, men at hun vil styre unna sportsdans i årene framover.

- Jeg kommer ikke til å fortsette med dans. Altså, Ikke den type dans korrekt etter sportsdans-perspektivet, for det har jeg for stor respekt for. Men å danse har jeg alltid gjort, og det kommer jeg alltid til å gjøre.

Heller ikke «Staysman» eller Markus Baily tror de vil gjøre karriere på parketten i ettertid, men noe effekt kan deltakelsen allikevel sies å ha hatt.

-Jeg svinger meg rundt med litt ekstra selvtillit på dansegulvet, avslutter Bailey.

LES OGSÅ: Overrasket over «Skal vi danse»-kollegenes avsløring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer