KVESTET: - Nevøen min fikk et tre tonn tungt rør over seg der han jobber på Karmøy. Det var et under at han i det hele tatt overlevde, forteller en preget Maria Beate Hitsøy til Seher.no.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
KVESTET: - Nevøen min fikk et tre tonn tungt rør over seg der han jobber på Karmøy. Det var et under at han i det hele tatt overlevde, forteller en preget Maria Beate Hitsøy til Seher.no. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Et under at han overlevde

Fikk familiemedlem kvestet fra livet og ned i dramatisk ulykke.

OSLO-SØR-AFRIKA (SEHER.NO): "Ungkaren"-deltager Maria Beate Hitsøy (40) har opplevd mye i livet. "Ungkaren" er én ting. Men aldri har den vakre Haugesund-kvinnen opplevd noe så ille som det som skjedde i fjor sommer, da nevøen hennes nesten mistet livet i en svært så dramatisk arbeidsulykke.

- Han fikk et tre tonn tungt rør over seg der han jobber på Karmøy. Det var et under at han i det hele tatt overlevde, forteller en preget Maria Beate Hitsøy til Seher.no.

Giftet seg på sykehuset
Røret traff heldigvis ikke "ungkaren"-deltagerens nevø i hodet. Men skaden var likevel svært, svært alvorlig, og den 28 år gamle mannen ble i hui og hast sendt fra Karmøy til Bergen for å gjennomføre flere operasjoner. Alt dette skjedde i juli - 14 dager før han skulle gifte seg.

- Jeg ble oppringt på jobben. Jeg fikk beskjed om at det hadde skjedd en ulykke,med min søsters sønn, og at de ikke var sikre på om han kom til å overleve. Jeg satte meg umiddelbart i sving, og ankom sykehuset litt senere, sier Maria.

På sykehuset ble 40-åringen møtt av presten, deretter sin søster og hennes to andre barn. Sammen med sin sønn, søster og hennes barn dro "Ungkaren"-deltageren direkte til Bergen for å være nær min nevø.

- Jeg måtte sykemelde meg i mellom tre og fire uker etter det som hadde skjedd. I en sånn stund ville jeg være sammen med min søster og resten av familien. For det er i slike situasjoner at man ser hvor viktig familien er for en. Vi var mange fra både hans samboers familie og fra min familie tilstede i Bergen.

Legene klarte altså å redde 28-åringen - og på mirakuløst vis det ene beinet hans. Det andre beinet - som på groteskt vis var blitt knust i sammenstøtet med det gigantiske røret - sto derimot ikke til å redde.

Det gjorde dog bryllupet hans, som ble avviklet som planlagt 14 dager senere - på sykehuset...

"Jeg er supermann"
Maria Beate Hitsøys nevø har nå protese på det ene beinet. 

- Det er helt spesielt at han i det hele tatt overlevde, og da må jeg jo si det er ganske utrolig at han forrige helg handlet på IKEA!

- Hvordan påvirket ulykken deg, Maria?

- Jeg husker jeg satt og gråt ved siden av ham ved sengen. Da sa han at "Ikke vær lei dere, dere vet jo at jeg er supermann". Det var en helt spesiell opplevelse, og en episode som får en til å innse hvor fort ting kan skje. Det er det verste jeg noensinne har opplevd. Men jeg var - og er - veldig, veldig stolt av ham og hans fantastiske kone og deres lille sønn på 2 år. 

- Dette lærte meg utrolig mye om familieverdier, og jeg klager aldri når jeg har vondt lenger - uansett! forteller hun til Seher.no.

"Ungkaren 20 vs. 40" ser du på TVNorge torsdager klokka 21.30.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg avslørte ting om meg selv

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.