SPØY PÅ DIREKTEN: TV 2s Linn Wiik tar det med et stort smil at hun fredag kveld kastet opp på direkten. Hun ønsker nå å vise at et svangerskap ikke alltid er like problemfritt som det kan virke. Foto: TV 2
SPØY PÅ DIREKTEN: TV 2s Linn Wiik tar det med et stort smil at hun fredag kveld kastet opp på direkten. Hun ønsker nå å vise at et svangerskap ikke alltid er like problemfritt som det kan virke. Foto: TV 2 Vis mer

Linn Wiik i TV 2:

- Et svangerskap er ikke bare magi og idyll

Linn Wiik vet at spy-saken kommer til å følge henne i lang tid.

Publisert

Helgas desidert store snakkis har angått TV 2-profil Linn Wiik (34), som presterte å spy under den siste direktesendingen av «God Sommer Norge». Hun traff internettpersonlighet Vegard Harm med oppkastet, som hun få sekunder senere kunne avsløre at skyldtes svangerskapskvalme.

På direkten avslørte hun altså at hun og ektemannen Robin venter barn. Som gjest hos «God Morgen Norge» i morgentimene mandag kunne hun fortelle at hun hadde andre planer for hvordan graviditeten egentlig skulle avsløres.

Den brå kunngjøringen kom også uventet på kjæresten, som uventet begynte å motta gratulasjoner.

- Underholde litt

- Han ble litt overrasket, for han så ikke på sendingen. Han var ute på en fest med venner, så begynte han plutselig å få masse meldinger og telefoner med gratulasjoner, flirer Wiik og fortsetter:

- Han tok det hele med et smil, selv om han ikke hadde rukket å fortelle det til alle sine gode venner. Det har vært overveldende gode tilbakemeldinger, og jeg er glad jeg kan underholde folk litt i samme slengen, selv om det ikke var slik jeg hadde tenkt å fortelle dette til verden, forteller hun i programmet.

Overfor Se og Hør kan Wiik også røpe at hun ikke har pratet med Harm i etterkant, selv om noe av hennes spy kom i hans retning. Likevel virker det tilsynelatende som han tar det hele med et smil, og har vitset med hendelsen i etterkant.

- Han skrev at han tok det hele med et smil. Jeg er ikke sikker på hvor mye av det som kom på han, men han sa han var glad for at han hadde på seg regnjakke, sier hun.

Wiik kan derimot forsikre om at det ikke var hennes hensikt å spy på noen av de andre som var til stede under sendingen. I frykt for å treffe det dyrebare kamerautstyret eller ansatte bak linsene, forsøkte hun å sikte seg inn mot bak sofaen da hun plutselig kjente kvalmen trenge på.

- Blir nok værende

I etterkant har tilbakemeldingene vært hyggelige, både fra nære og ukjente. Mange har blant annet kontaktet henne med sine historier om svangerskapskvalme.

OPPKAST: Wiik endte opp med å spy på direkten. Hun ler bare av hendelsen nå. Foto: TV 2
OPPKAST: Wiik endte opp med å spy på direkten. Hun ler bare av hendelsen nå. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg er litt over tre måneder på vei, og kvalmen har vært uforutsigbar. Jeg har derfor stor respekt for dem som har det mye verre enn meg. Det har vært befriende å få meldinger fra kvinner som synes det var bra å se meg spy på TV. Det handler om å normalisere dette, og at et svangerskap ikke bare er idyll og magi som det ofte fremstår som, sier hun til Se og Hør.

Selv skal hun snart i gang med en ny sesong av «Snakk med Linn Wiik», som hun nå er glad for at ikke spilles inn direkte. Det holder ifølge henne selv med en slik «flause» i karrieren. Den kan nemlig fort bli hengende over henne i lang tid.

- Jeg fikk en melding av min kollega Elin Sørsdal, som i sin tid ble kjent da Bård Tufte Johansen dukket opp bak henne i et kyllingkostyme. Det har ikke folk glemt, og hun fortalte meg at folk trolig ikke kommer til å glemme dette heller. Det er nok noe som blir værende, flirer hun.

Hun ser selv utelukkende på hendelsen med et smil, og vitser om at de i hvert fall har konfirmasjonsvideoen til det kommende barnet klart nå. I første omgang gleder hun seg til å føde.

- Folk snakker hele tida om denne gravidgløden. Men jeg er egentlig bare forstoppet, full av kviser og savner skikkelig å drikke vin, sier Wiik til Se og Hør.

Ikke alene

Det er ikke alltid like lett å være på direkten på TV, og feil og uforutsette hendelser er dømt til å skje fra tid til annen.

Det har blant andre den svenske artisten Veronica Maggio fått erfare. Det samme har tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Julie Grindbakken, som på direkten avslørte vinneren før den ble kåret på TV.

I 2013 gjorde på sin side den lokale TV-reporteren Siobhan Riley en humoristisk bommert. Hun skulle vise seerne hvor et fremtidig veiprosjekt skulle finne sted, og illustrerte dette ved å tegne prosjektet.

Da hun var ferdig med tegningen, kunne seerne imidlertid se omrisset av en gigantisk penis.

Tabber på direktesendt TV er altså langt fra unikt.

LES OGSÅ: I het flørt med 23 år yngre flamme

OOOOOPS: Programleder Lisa Breckenridge skal teste en elektrisk motorsykkel under en direktesending. Hun skal vise den fram til publikum, men det går ikke helt etter planen. Video: CNN Vis mer
KOMISK: Det var ikke mange som klarte å holde maska da professoren som ble intervjuet på direkten av BBC plutselig fikk uventet selskap. Så eskalerer situasjonen. Video: BBC Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer