GANT, GANT, GANT, GANT, GANT: Dag Erik Pedersen har benyttet seg flittig av Gant under vårens «Mesternes Mester».  Foto: NRK/Montasje Seher.no
GANT, GANT, GANT, GANT, GANT: Dag Erik Pedersen har benyttet seg flittig av Gant under vårens «Mesternes Mester». Foto: NRK/Montasje Seher.no Vis mer

- Et sted må han jo få klær fra

Daniel Franck stiller seg hundre prosent bak «Mesternes Mester»-programlederen.

Publisert
SEHER.NO: I den siste utgaven av bladet Kapital blir det spekulert i om programleder for «Mesternes Mester», Dag Erik Pedersen, bedriver skjult reklame gjennom jobben han gjør på TV-skjermen.

«Dag Erik Pedersen stiller konsekvent i fargerike klær fra Gant. De nærmere 40 antrekkene han hittil har rukket å vise frem gjør det betimelig å spørre om statskanalen blir utsatt for snikreklame - eller skjult såkalt 'product placement'», skriver bladet. 

Tirsdag kunne Seher.no viderebringe sine egne undersøkelser, som viser at Pedersen viser seg i plagg med tydelig merke fra Gant i ni av ti episoder av «Mesternes Mester» denne sesongen. I flere av episodene bærer han også flere plagg fra klesmerket, mens han i episode tre ikke bærer klær med synlig merke.

- Bare flott
Vinner av NRK-realityen, og tidligere snøbrett-utøver Daniel Franck (35), forsvarer Pedersens bruk av merkeklærne. 35-åringen mener programlederen bør få gjøre akkurat som han vil i valget av klær.

- Et sted må han jo få klærne fra. Om det er en merkevare som vil sponse ham, så er jo det bare flott, mener den tidligere toppidrettsutøveren, som understreker at Pedersen bruker Gant-klær også utenfor skjermen og at han med det ikke vil spekulere i hvorvidt Pedersen er sponset av klesmerket eller ikke.

- Jeg kan ikke snakke på hans vegne. Kanskje er han bare glad i Gant? Eller kanskje han kjenner noen som jobber for dem, og at han derfor har en forkjærlighet for merket? Dette tenker jeg ikke noe på, hva jeg tror er ikke så viktig. Jeg tror dette er hans favorittmerke, og har ikke reagert på dette i det hele tatt, sier han.

Støttes av NRK 
Dag Erik Pedersen har ikke ønsket å kommentere saken overfor Seher.no. Men kommunikasjonsdirektør i NRK, Sigurd Sandvin, sa tirsdag til Seher.no at kanalen har sett nærmere på saken etter at programmet var ferdig sendt på TV.

- Ja, vi har sett nærmere på det, og kan ikke se at Dag Erik har gjort noe galt her. Dette er hans egne klær. Derfor er det heller ikke mer å hente fra vår side, sa NRK-medarbeideren Seher.no da.

Professor ved Norges Handelshøyskole i Bergen, Magne Supphellen, vil ikke spekulere i om det har blitt bedrevet snikreklame gjennom «Mesternes Mester», men sier at produktplassering - som det populkært kalles - har blitt mer og mer vanlig den siste tiden.

- Folk er generelt sett skeptisk til ordinær reklame, men ved produktplasseringer gjennom for eksempel film eller TV har seeren eller leseren «guarden nede». De er ikke klar over at dette er bevisst påvirkning, forteller Supphellen.

- Bare spekulasjoner
Dette er spesielt effektivt av to årsaker, mener professoren.

- For det første gir det en hukommelseseffekt i forhold til i dette tilfellet Gant. For det andre kan det, dersom det blir vist flere utgaver av samme merke, gi et bilde på hvor stort spenn det er over det Gant har å tilby.

- Bør Dag Erik Pedersen tenke seg bedre om i valget av klesmerke framover?

- Man bør være bevisst i forhold til å ta imot betaling for slikt. Ellers står man fritt til å kle seg i hva man vil. Om han har fått betalt eller ikke er jo bare spekulasjoner, det er tross alt ikke uvanlig at mennesker har et spesielt favorittmerke, mener Supphellen, som medgir at «Mesternes Mester»-profilens klesvalg nok uansett har gavnet Gant.

- Ja, det har det nok gjort, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: - Dette er Dag Eriks egne klær 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer