Sven Nordin om Jørgen Langhelles bortgang:

- Et sjokk

Jørgen Langhelle gikk bort 3. august.

KOLLEGAER: Sven Nordin har spilt mot Jørgen Langhelle i flere prosjekter. Slik minnes han den avdøde skuespilleren. Foto: Terje Bendiksby / NTB
KOLLEGAER: Sven Nordin har spilt mot Jørgen Langhelle i flere prosjekter. Slik minnes han den avdøde skuespilleren. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag kom den triste beskjeden om at den norske stjerna Jørgen Langhelle er død, 55 år gammel. Skuespilleren, som har medvirket i en rekke store filmer og tv-serier, har tydelig betydd mye for mange - og jobbet med flere norske skuespillere.

Blant dem Sven Nordin (64), som for første gang ble ordentlig kjent med Langhelle i forbindelse med innspillinga av «Elling» - hvor de begge som kjent medvirket.

- Det var trist å høre dette, bare veldig trist, sier Nordin til Se og Hør, og fortsetter.

- Han var en begavet skuespiller og en god venn. Det kom som et sjokk. Han er jo bare en ung mann sett med mine øyne, jeg som er litt eldre. Det var veldig leit å høre.

KOLLEGAER: Jørgen Langhelle og Sven Nordin sammen med regissør Erik Skjoldbjærg under lanseringen av «En folkefiende» i 2005. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/NTB
KOLLEGAER: Jørgen Langhelle og Sven Nordin sammen med regissør Erik Skjoldbjærg under lanseringen av «En folkefiende» i 2005. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/NTB Vis mer

Nordin vil huske Langhelle som en varm kollega, en dyktig skuespiller og en som kunne gå dypt og tungt inn i rollene han fikk utdelt.

- Han var en veldig lojal kollega og jeg husker at han blant annet hjalp meg med litt dialektarbeid da vi spilte brødre sammen i «En folkefiende». Da skulle vi spille på Sandnes-dialekt, noe jeg ikke hadde noe forhold til, så han var språkcoach for meg blant annet slik at jeg skulle komme meg gjennom det. Han var alltid veldig til stede, fortsetter han.

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

- Stilte opp

Også privat har 64-åringen minner med Langhelle.

- Da Torhild (Sven Nordins kone journ.anm) og jeg fylte 50 år visste han om et veldig fint sted, Hellviktangen ute på Nesodden, hvor vi kunne feire 50-årsdagen vår sammen. Jørgen var selvsagt gjest der, sier Nordin, og beskriver Langhelle videre som en fyr som stilte opp for sine venner.

- Vi hadde det masse hyggelig sammen, kanskje spesielt aller mest på grunn av «Elling» - det var da vi ble kjent første gang. Da hadde vi en utrolig morsom innspillingstid. Jeg har bare godt å si om Jørgen - han var en veldig fin kollega og det er synd for norsk skuespillerstand å miste en så solid skuespiller som han var.

Jørgen Langhelle døde av hjertestans natt til 3. august i sitt eget hjem.

LES OGSÅ: - Satt i en stol hele vinteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer