Erlend Elias Bragstad:

- Et sjokk at TV var juks

Fikk angst da han først ble introdusert for realityuniverset.

AMBASSADØR: Erlend Elias Bragstad er ambassadør for Se og Hørs Reality Awards. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
AMBASSADØR: Erlend Elias Bragstad er ambassadør for Se og Hørs Reality Awards. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I høst inviterer Se og Hør realitykjendiser til et heidundrende kalas når Norges første Reality Awards sparkes i gang.

Her vil kjendisene hedres med priser, blant annet for «Årets skandale», «Årets øyeblikk», «Årets programleder» og selvsagt: «Årets reality».

En av ambassadørene for feiringen er en ringrev innen realityprogrammer, og har blant annet «Farmen Kjendis», «71 grader nord» og «Camp Kulinaris» på sin CV.

GÅR VIRALT: Erlend Elias Bragstad har den siste tiden gått viralt for to gamle programmer. Under innspillingen gikk det galt. Video: Dagbladet TV. Reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

Til Se og Hør åpner ambassadør Erlend Elias Bragstad (39) opp om da han først trådte inn i realityverdenen. Det skulle bli langt fra luksustilværelsen Tysfjordingen så for seg.

- Det var jo et sjokk at TV var juks. Jeg trodde jo for eksempel at man på «Farmen» bare var der på dagen og så sov man på hotell. Jeg trodde alt var iscenesatt. Men reality betyr jo virkelighet. Det var jo såpass nytt at jeg ikke visste hva jeg gjorde, innrømmer TV-profilen.

Fikk angst

Men raskt fikk stylisten oppleve baksiden av realitykjøret.

- Jeg kan jo med hånden på hjertet si at jeg fikk litt angst for at det var så overveldende og stort. Og så mange som hadde en mening. Det var jo ikke akseptert å være så flamboyant som jeg er, forteller Erlend Elias åpenhjertig.

DEN GANG DA: Reality-TV har den siste tiden blitt hakket mer stuerent, der til og med skandale-programmet «Ex on the Beach» har gått i samme spor. Her er et tilbakeblikk på hvordan programmet en gang var. Video: Rød Løper Vis mer

I dag unngår 39-åringen å lese om seg selv på nett og sosiale medier. I starten av karrieren derimot, var det vanskelig å la være å se hva det norske folk mente om ham. Det haglet stygge kommentarer, og TV-profilen minnes tilbake om den tøffe tiden.

- Det var krise. Det var sånn: «Fy faen, at jeg ble med på det her helvetet, jeg skulle blitt sykepleier isteden».

Til tross for angsten og kommentarene, trivdes han som realitydeltaker. I år er det ti år siden Erlend Elias ble et navn «alle» kjente til. Angsten har lagt seg, men det har krevet hardt arbeid å bygge seg opp igjen.

- Plutselig kommer man ut av realityskapet og ble allemannseie, og når det er på internett, så deles det overalt. Det er mange flere som ser på det enn på lineær-TV. Jeg ble tatt med inn i alle hjem og det måtte jeg bare deale med og akseptere, forklarer han, og legger til:

AKTUELL: Slik reagerte Erlend Elias da han ble utsatt for en blind date midt under intervjuet. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg har bare måttet jobbe meg gjennom det, fordi «Erlend Elias søker lykken», «Erlend Elias vs Roskilde» - det er jo bare en karakter, men samtidig så er det jo meg.

Det ble også viktig å skille mellom denne karakteren og hvem TV-profilen er som privatperson. På jobb er han Erlend Elias, men blant venner og familie er han bare Erlend.

FORBANNA: Erlend Elias fikk nok da de andre drev å baksnakket han. Vis mer

I dag kan Erlend Elias med hånden på hjertet si at han ikke bryr seg om hva andre mener om ham. Det tror han skyldes flere ting, men trekker frem at han har blitt eldre siden han ble kjent med realityuniverset for første gang.

- Det er det som er fint med at verden går fremover, og kanskje det som er fint med å bli litt eldre.

- Kjedelig når folk ikke leverer

Stjernen beskriver 2022 som sitt store år, og dét av flere grunner. I tillegg til å kunne feire 40-årsdag til sommeren, kan han feire 20-årsjubileum med Oslo og ti år på skjermen.

- Hva er det beste med realitykjøret?

- Det beste med reality er at man blir satt opp i situasjoner som man ikke ville satt seg selv i. Det er da jeg leverer best. Man blir kjent med seg selv på en helt ny måte.

NY MANN: Linni Meister prøvde å finne lykken på «Linni søker drømmeprinsen», men dro tomhendt hjem. Nå viser hun derimot frem sin nye mann. Reporter Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

Men stjernen har også en klar formening om hva som er det verste med veien han valgte for ti år siden.

- Når det gjelder det verste, er det at man ofte bare vil vise den fine siden sin, men så er det jo ekte. Så da ser folk en side du kanskje ikke har lyst til å vise frem. Og så er det jo i enkelte produksjoner når ting blir klippet og limt sånn at du blir fremstilt som en person du ikke er, mener 39-åringen.

Likevel understreker Erlend Elias at han er oppriktig takknemlig for alle mulighetene han har fått innen reality.

- Jeg er 40 år, men hvis man skal strekke ut alt jeg har opplevd, så kunne jeg like så greit vært 80. Jeg har fått kjenne på hvor velsignet jeg er. Selvfølgelig har det vært tungt, og det ble jo til slutt så tungt at jeg møtte veggen og har nå hatt et par år med pause for å finne tilbake til meg selv.

OVERRASKER: En russisk reality-serie med navn «Jeg er ikke homo» vekker oppsikt. Reporter: Anabelle Bruun Vis mer

- Det at jeg har fått hodet på plass igjen og er klar for nye ting, det har vært deilig - for det er klart at det er et kjør. Du må jo levere. Det er veldig kjedelig å se på reality når folk ikke leverer. Da må du bli revisor eller noe.

Reality Awards arrangeres av Aller Media, som også eier Se og Hør.

LES OGSÅ: Slik går det med parene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer