Christine Koht:

- Et sjokk å komme til Sunnaas

Den folkekjære komikeren deler gladnyhet om at hun har nådd sitt andre mål.

<strong>NOK EN GLADNYHET:</strong> Mandag kveld delte Christine Koht nok en gladnyhet med følgerne sine på Facebook. Foto: NTB Scanpix
NOK EN GLADNYHET: Mandag kveld delte Christine Koht nok en gladnyhet med følgerne sine på Facebook. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at det har vært et tøft år for den folkekjære komikeren Christine Koht (52). Etter at det i januar ble kjent at hun var alvorlig kreftsyk, har hun gjennomgått en rekke behandlinger.

I slutten av september fortalte hun blant annet at hun lærte seg å gå for fjerde gang etter å ha ligget i koma. Hun har vært svært åpen om hvordan sykdommen påvirker henne, noe fansen har satt pris på.

Forrige uke kunne 52-åringen dele en gladnyhet om at hun skulle få flytte inn på Sunnaas sykehus for rehabilitering. Kort tid senere delte 52-åringen nok et innlegg hvor hun fortalte at hun hadde vært ute i frisk luft for første gang på elleve måneder.

«I dag er første gang jeg er ute i LUFT på 11 md. Tenk det! Bare etter en dag så er jeg nær mitt første mål - å gå til Rema for å kjøpe min egen frukt (og kanskje litt julebrus, ja og magerost)», skrev komikeren på sin Facebook-profil med en videosnutt fra gåturen.

Har nådd sitt andre mål

Mandag kveld kommer det nok en oppdatering fra Koht, som kan meddele at hennes andre mål er nådd - å kjøpe druer. I innlegget delt på Facebook forklarer 52-åringen at det tok en og en halv time å komme seg til matbutikken Rema 1000, til tross for at det bare var 150 meter dit.

«Så vi snakker MYE hvile på rullator. Etter å ha vært så utrolig syk og nesten ikke vært utenfor mitt eget rom og levd i stillhet i elleve måneder, er det sjokk å komme til Sunnaas», skriver Koht på Facebook.

Videre forteller 52-åringen at det rett utenfor rommet hennes er plassert et pingpong-bord, noe som er svært uvant for komikeren - fordi hun ikke har vært vant til støy det siste året.

«Bare tenk deg - pingpongpingpongping Ping, og enda mere pingpong rett utenfor soverommet! Pernille (kona, journ.anm.) sier at det bare er bra med pingpong-lyder utenfor rommet, sånn at jeg kan vende meg til lyder. Mamma har allerede snakket med ledelsen om pingpong-bordet», avslutter Koht Facebook-innlegget med.

<strong>GODT GIFT:</strong> I 2013 giftet Christine Koht seg med sin utkårede, Pernille Rygg, i Ris Kirke. Foto:Tor Lindseth
GODT GIFT: I 2013 giftet Christine Koht seg med sin utkårede, Pernille Rygg, i Ris Kirke. Foto:Tor Lindseth Vis mer

Det kan tenkes at det faktum at 52-åringens andre mål er nådd betyr mye for henne. Som påpekt i det forrige Facebook-innlegget, er hennes store drøm «å kunne si til moren sin og kona, Pernille, at de ikke behøver å kjøpe noe til henne, da hun har vært på Rema selv, og kjøpt alt hun trenger.»

Vis mer

Det siste Facebook-innlegget til 52-åringen har allerede fått over 15 000 likerklikk, og over 1000 støttende og oppmuntrende kommentarer har strømmet inn siden i går kveld.

Et steg i riktig retning

Sykehuset Koht befinner seg på er et spesialsykehus som jobber med fysikalsk medisin og rehabilitating, og det er ofte her mennesker som har vært i ulykker eller som har alvorlige sykdommer havner.

Selv om Koht ble flyttet fra Rikshospitalet til Sunnaas, har hun fortalt at det ikke betyr at hun er frisk, men at det er et steg i riktig retning. Det fortalte hun overfor Aftenposten.

- Jeg er ikke frisk, men jeg skal videre. Jeg tar tre måneder av gangen. Man drar ikke til Sunnaas fordi man er i form, men for sakte og sikkert å bli bedre, forklarte hun.

Hun forklarte videre at hun gleder seg til å gå til kantina på Sunnaas. For folk flest er det en selvfølge, men som nevnt overfor har det å gå vært vanskelig for komikeren det siste året.

- Bare det å gå over gangen på sykehuset virker sterkt på meg, og det er trist for meg som elsker mennesker, sa hun til avisen.

LES OGSÅ: Hemmelige møter med dronningen etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer