FIKK REFS: Otto Jespersens jødemonologer falt ikke i smak hos Pressens Faglige Utvalg. Foto: SCANPIX
FIKK REFS: Otto Jespersens jødemonologer falt ikke i smak hos Pressens Faglige Utvalg. Foto: SCANPIX Vis mer

- Et moralsk dask på lanken

Komikere ut mot PFU-fellelsen mot TV 2 og Otto Jespersen.

SEHER.NO: Det var tirsdag at TV 2 ble felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for Otto Jespersens jødemonologer i "Torsdagsklubben". Nå tar "Nytt på nytt"-komiker Knut Nærum dommen til etterretning, og går inn for å ta folk som bruker kordfløyel...

- PFU-dommen får oss til å innse at vi har vært for forsiktige, og vi kommer til å gjøre det vi kan for å bli anmeldt. Men ikke for å krenke jøder. Hvis vi skal ta én gruppe, går jeg inn for å ta folk som bruker kordfløyel, sier Nærum til VG.

TV 2 fjernet monologene, som ligger tett opptil  den formen som historisk sett har blitt brukt til å legitimere jødeutryddelsen, fra nettet tirsdag - etter krititikken fra Pressens Faglige Utvalg. Knut Nærum har derimot lite til overs for PFUs standpunkt.

- Den er et moralsk dask på lanken, og den er feil. Ottos første monolog handlet om mediejippoet rundt en syk sjiraffunge i en dyrepark. Dette må være første gang noen blir dømt for krenkende bruk av metafor. For øvrig er det ikke sånn at alt som er krenkende, må være forbudt. Eller sånn at alt som er lovlig, er lurt å si, mener Nærum.

Komiker Zahid Ali nekter å bli mer forsiktig etter dommen mot komikerkollegaen.

- Det er åpenbart at man ikke kom frem til noe etter karikaturtegningsdebatten. Nå skjer det samme igjen - og ingenting kommer til å skje, sier han til VG.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Otto fikk babyklær av Frøland