Gustav Magnar Witzøe:

- Et luksusproblem

Laksearvingen åpner seg om tilværelsen som milliardær.

ENORM FORMUE: Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste. Lørdag er han gjest hos «Skavlan». Foto: Gitte Paulsbo / NTB
ENORM FORMUE: Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste. Lørdag er han gjest hos «Skavlan». Foto: Gitte Paulsbo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Laksearving Gustav Magnar Witzøe (28) er et kjent navn for de fleste nordmenn. 28-åringen fra Frøya er Norges rikeste med en svimlende formue på over 20 milliarder kroner.

28-åringen er i tillegg modell, og har godt over 100 000 følgere på Instagram. Til tross for dette er ikke den unge milliardæren en spesielt ekstrovert person.

Lørdag kveld er han imidlertid gjest hos «Skavlan». Dette er 28-åringens første TV-intervju noensinne, og der åpner han seg om tilværelsen som milliardær, og ikke minst hvordan han finner motivasjon.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Penger ikke motivasjon

- Jeg tar ikke så stor plass, også er jeg ganske introvert. Så jeg var veldig nervøs for å komme hit, forteller han ærlig til programleder Fredrik Skavlan (55).

Noen kan kanskje ønske at man hadde mer penger, eller var rike for den saks skyld og bruker det som motivasjon for å jobbe hardt. Men for Witzøe er det ikke pengene som motiverer ham.

- Det er ikke penger som motiverer meg. Det er vanskelig å bli motivert av penger, hvis jeg skal være helt ærlig. Men heller det å investere i «startup» - selskaper som har en idé og vil utvikle noe. Å være med på den reisen til unge gründere i Norge, som har en fantastisk idé eller troen på å få til noe revolusjonerende, motiverer meg i større grad, forklarer han.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

Luksusproblem

28-åringen er som nevnt laksearving, og har dermed ikke tjent formuen sin selv. Han er sønn av Salmar-grunnleggeren Gustav Witzøe senior (68), som overførte samtlige aksjer til sønnen allerede i 2011.

Gustav Witzøe forklarer imidlertid at han ikke kan gjøre som han vil med pengene, men legger ikke skjul på at han har ekstremt mange muligheter i forhold til mange andre.

- Det er definisjonen av et luksusproblem - å ha så mange muligheter at det er vanskelig å velge. Men det kan være vanskelig når man får så mye lagt i fanget, også har man et ansvar om å forvalte det riktig, innrømmer han, men understreker at det på ingen måte er synd på ham.

Witzøe har muligheten til å kjøpe så å si hva han vil, men har ingen tro på at man kan kjøpe lykke. Han mener at de viktigste tingene i livet, som vennskap, kjærlighet og relasjoner, ikke fås kjøpt for penger.

Luksusbil og fengsel

Selv om Witzøes formue ofte diskuteres i både norske og internasjonale medier, er det nok trolig mange som ikke kjenner historien om mannen bak tallene. Om den unge modellspiren fra Frøya, som både har sittet i fengsel og kjører en svindyr luksusbil.

LUKSUS: Villaen som er bebodd av karakteren William i NRK-serien «Exit» kan bli din. Foto: Arne Schram/Inviso Vis mer

Frøyværingen sparer nemlig ikke på kruttet når det kommer til bil. I 2019 ble han en av de første i landet til å kjøpe Lamborghinis nye SUV, Lamborghini Urus. Det var Dagens Næringsliv som omtalte kjøpet - som skal ha kostet 28-åringen ikke mindre enn 3,5 millioner kroner.

Selv om Witzøe trolig er en habil sjåfør, har det enkelte ganger gått galt for arvingen. I russetiden ble han tatt i 116 kilometer i timen i 60-sonen på vei hjem, under en forbikjøring.

Han ble dømt til to ukers fengsel, og sonet dommen som pallespikrer i Verdal fengsel det året han var 20.

- En rar opplevelse. Litt som en konfirmasjonsleir. Men jeg følte meg skitt da det skjedde. Det var ordentlig kjipt. Nå kjører jeg betraktelig roligere, har han uttalt til Dagbladet Magasinet.

«LUKSUSFELLEN»: Deltaker Oliver Magnussen i «Luksusfellen» lekte storkar for noen år siden. Det må han betale for nå. Video: Viaplay Vis mer

LES OGSÅ: - Føler meg veldig privilegert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer