Ellen DeGeneres:

Et liv preget av kritikk, tragedier og kjærlighet

I dag er Ellen DeGeneres 60 år, men hun klarer ikke å forsone seg med alderen.

BURSDAG: Fredag 26. januar fyller talkshowdronninga Ellen DeGeneres 60 år. Selv mener hun at hun fortsatt er et barn. Foto: NTB Scanpix
BURSDAG: Fredag 26. januar fyller talkshowdronninga Ellen DeGeneres 60 år. Selv mener hun at hun fortsatt er et barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Med sitt suksessrike talkshow «The Ellen DeGeneres Show», har talkshow-dronninga Ellen DeGeneres kapret mange hjerter opp gjennom åra.

I ​dag, fredag fyller hun 60 år, noe hun knapt klarer å forstå.

- Jeg kan ikke tro at jeg fyller 60 år. Jeg er så barnslig, jeg er som et barn, fortalte DeGeneres til magasinet Good Housekeeping, gjengitt av Belfast Telegraph, i høst.

Ifølge avisa skal talkshowstjerna holde en storslått fest på selve dagen med venner, familie og kona Portia de Rossi (44).

- Portia forstår meg. I bryllupsløftene våre gjenga hun et sitat: «Det er godt å bli elsket. Det er dypt å bli forstått» - og for meg er det alt, fortalte DeGeneres og la til:

- «Jeg elsker deg», betyr egentlig at «jeg forstår deg». Og hun elsker meg for alt jeg er. Hun støtter meg og gjør meg glad.

Det var i 2008 duoen giftet seg, og i år feirer de 10 år som rette ektefolk.

GIFT: Ellen DeGeneres og ektefellen Portia de Rossie hånd i hånd på shopping i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix.
GIFT: Ellen DeGeneres og ektefellen Portia de Rossie hånd i hånd på shopping i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Mistet jobben

Med en fanskare uten like, med flere millioner følgere på sosiale medier, og et lykkelig ekteskap med den australske skuespilleren Portia de Rossi, ser det ut til at livet til den 60 år gamle superstjerna smiler.

Men til tross for stor suksess, syntes ikke den populære talkshowverten at det er lenge siden hun var gjennom sitt livs helvete.

Da DeGeneres kom ut som lesbisk på forsiden av magasinet TIME i 1997, med tittelen «jepp, jeg er homofil», startet det hele.

Oppslaget fikk massiv oppmerksomhet, og bare noen uker seinere skapte hun tv-historie, da rollefiguren hennes i tv-serien «Ellen» sto fram som lesbisk i episoden «The Puppy Episode».

Episoden ble sett av nærmere 44 millioner personer, og vant en Emmy-pris. Privat måtte DeGeneres tåle kritikk, for det var ikke hverdagskost i USA på 1990-tallet at tv-kjendiser kom ut av skapet.

Ifølge Washington Post ble «Ellen» tatt av lufta i 1998, et knapt år etter den personlige avsløringen hennes. DeGeneres fikk ingen andre jobber på over tre år, og ble dypt deprimert.

- Jeg flyttet vekk fra LA og gikk inn i en alvorlig depresjon. Jeg gikk til en terapeut og måtte gå på antidepressiva for første gang i mitt liv. Det var skummelt og ensomt. Alt jeg hadde kjent i 30 år var arbeid, og plutselig hadde jeg ingenting, fortalte hun.

Den verdenskjente talkshowverten klarte heldigvis å finne tilbake til livet gjennom meditasjon og jobb igjen, men likevel er hun bitter for hvordan hun ble behandlet på.

- Det føltes ikke rettferdig. Jeg var den samme personen de alltid hadde kjent, sa stjerna.

FORFØRER: Ellen DeGeneres forsøker å forføre «Fifty Shades Darker»-stjerna Jamie Dornan ved hjelp av kontorrekvisita. Video gjengitt med tillatelse fra TV 3. Vis mer

Flere tragedier

60-åringen har dessverre måttet oppleve andre vansker i livet, og.

Da DeGeneres var i starten av 20-åra, før hun ble berømt, var hun i et forhold med en annen kvinne. De to var samboere, men kranglet mye og slo til slutt opp.

På vei hjem fra en konsert kjørte DeGeneres forbi en ulykke. Hun valgte å kjøre videre, og dagen etter fant hun ut at det var ekskjæresten som satt i bilen som nærmest var delt i to.

- Det var mye skyldfølelse. Jeg tror det fikk meg til å innse hvor skjørt ... hvor fort man kan miste noen. I løpet av et øyeblikk, bokstavelig talt, var hun bare borte, sa hun til Oprah Winfrey.

Noen år tidligere, mens Ellen var tenåring, gjennomlevde hun og familien en annen svært krevende periode. I et intervju med USA Today i 2007, fortalte tv-stjerna om at moren hennes, Betty, fikk brystkreft på 1970-tallet.

På omtrent samme tid som Ellen hjalp moren gjennom kreften, gikk ekteskapet til tv-stjernas foreldre i oppløsning. Betty og Ellen DeGeneres flyttet, mens Ellens eldre bror, Vance DeGeneres, ble boende sammen med faren Elliott.

MED FAMILIEN: Ellen avbildet med kona Portia de Rossi (midten) og moren Betty DeGeneres på Vanity Fairs Oscar-fest i 2007. Foto: Reuters/ NTB scanpix
MED FAMILIEN: Ellen avbildet med kona Portia de Rossi (midten) og moren Betty DeGeneres på Vanity Fairs Oscar-fest i 2007. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

I et intervju med Good Housekeeping i 2011, fortalte den berømte tv-profilen om tida etter at foreldrene hennes gikk fra hverandre.

- Da foreldrene mine skilte seg, var det bare moren min og meg, alene i en leilighet. På det tidspunktet ble vi på en måte romkamerater. Jeg var 13 år gammel, mintes DeGeneres.

OSCAR-«SNAKKISEN»: Ellen DeGeneres benyttet sjansen til å ta en «selfie» sammen med flere av de aller største Hollywood-stjernene da hun var vert for Oscar-utdelingen. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Prisvinner

Til tross for flere år med motgang, har DeGeneres kommet helskinnet ut av det hele.

Talkshowdronninga har i en årrekke hatt besøk av flere av verdens største kjendiser i talkshowet, og har blant annet mottatt presidentens frihetsmedalje fra USAs tidligere president Barack Obama.

60-åringen er kjent for å være åpen og ærlig mot dem hun møter, men da tilbudet om å ta imot verdens mest kjente person i studioet sitt, nærmere bestemt USAs president, Donald Trump (71), takket hun pent nei. ​

EMOSJONELT: Ellen DeGeneres tok til tårene da Obama ga henne presidentens frihetsmedalje. Hun benyttet også muligheten til en mannequin-challenge i Det hvite hus. Video: Scanpix Vis mer

- Jeg ville sagt nei til den sittende presidenten av USA, sa hun i showet sitt, til høylytt applaus fra publikum, ifølge The Independent.

DeGeneres, som tidligere har hatt andre republikanske presidenter, blant andre George W. Bush, i studio, har vært en høylytt kritiker av president Trump. På spørsmål om hvorfor hun ville svart nei, hadde Ellen følgende svar:

- Han er den han er og han får nok oppmerksomhet. Han har Twitter-kontoen sin, og han har sine metoder for å få budskapet sitt gjennom. Det er ingenting jeg vil si til ham som ville endret ham, og jeg ønsker ikke å gi ham en plattform, fordi det validerer ham.

LES OGSÅ: - Vil redde ekteskapet med barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer