STOR SUKSESS: Peder Børresen og Simen Staalnacke er med å sette Norge på verdenskartet. Foto: Julie Høie
STOR SUKSESS: Peder Børresen og Simen Staalnacke er med å sette Norge på verdenskartet. Foto: Julie HøieVis mer

Et lite stykke Norge

Moods-gutta serverer et lite stykke Norge.

SEHER.NO: "Moods of Norway"- gutta, Peder Børresen og Simen Staalnacke, har hatt stor internasjonal suksess om dagen, men fredag kveld - dagen etter at de åpnet sin første flagshipstore i Oslo - var det Oslo Fashion Week som stod i sentrum.

- Stikkord for kolleksjonen er skiklær møter glitter og glamour, forteller Simen, kledd i dress fra vinterens kolleksjon, til Seher.no.

Den nye høst- og vinter kolleksjonen "Fun and games" er en hyllest til den norske vinteren og alle vintersportsheltene gjennom tidene.

- Til å gå modeller for oss har vi blant annet fått Oddvar Brå, Ole Ellefsen og Bjørg Eva Jensen. Og Tone Damli Aaberge er også med.

I 2003 omsatte "Moods of Norway" for 300.000 kroner, i fjor solgte de klær for 27 millioner kroner, og i år budsjetterer de med en omstening på rundt 44 millioner kroner.

- Dere har åpnet butikk, lansert brillekolleksjon og er i ferd med å lansere egne sko. Hvor skal dette ende.. Med eget flyselskap ala Richard Branson? spør vår utsendte journalist Julie Høie.

- Kanskje ikke fullt så langt, men vi ønsker å ta del i folks livsstil - være en del av den, ler gutta.

De forteller videre at klærne i hovedsak er for alle, men at det må være mennesker som liker å skille seg ut. Noe også deres nyåpnede butikk gjør. Den er et lite stykke bondeland hvor prøverommene er utedoer, bordene er balansert på melkespann og et digert hjemmebrent apparat er på plass ved sittegruppen.

- Er det et stort nok marked i Norge for egen butikk?

- Ja, det mener vi. Det er dessuten til god hjelp for merkevaren vår å ha en butikk. Og så er det jo litt morsomt at vi har lokalene våre vegg i vegg med Louis Vuitton, smiler de fornøyd.

Se bildespesial nedenfor

GODE VENNER: - Jeg forventer en dødsfet visning, og jeg er stolt av å være fra Stryn. Dette blir sirkus, smilte Mariann, med niesen til Simen på armen, som hun er gudmor til og Simen gudfar. Foto: Julie Høie
HIPPE: Gjestene var kledd i "Moods of Norways" -klær fra topp til tå. Foto: Julie Høie
IMPONERT: - I Norge er vi ikke vant til å gjøre suksess internasjonalt, men så kommer disse to gutta med enorme mengder selvtillit og talent, og tenker først og fremst internasjonalt, sier trendanalytiker Pål Fure. Foto: Julie Høie
TRE GLADE GUTTER: - Vi gleder oss masse til visningen og ser etter nye ting fra Moods å fylle klesskapet med. Vi har store forventninger, sier gjestene Marius, Ketil og Maritn. Foto: Julie Høie
ROCKA: - Jeg har dresset meg ned for anledningen, men hjemme har jeg faktisk et par sokker fra Moods, kunne DJ Valery Black fortelle. Foto: Julie Høie
MER I VENTE: - Vi har mange hemmelige prosjekter på gang, røper gutta. Foto: Julie Høie