Synnøve Skarbø:

- Et levende mareritt

Synnøve Skarbø åpner opp om en vanskelig tid som har preget livet hennes.

BLE BESATT: Synnøve Skarbø åpner opp om den store drømmen som ikke gikk i oppfyllelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB
BLE BESATT: Synnøve Skarbø åpner opp om den store drømmen som ikke gikk i oppfyllelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Programleder Synnøve Skarbø (51) åpner i podkasten hun har med venninnen Vanessa Rudjord (46), «Synnøve og Vanessa», opp om et tema som tydelig har påvirket livet hennes i stor grad.

Hun gikk nemlig lenge med drømmen om å få et barn til - en drøm som ikke ble oppfylt, til tross for flere runder med prøverørsbehandling.

- Det som kanskje har vært aller vanskeligst for meg å gi opp, er drømmen om en unge til. For den satt så dypt og var så vanskelig å komme seg gjennom, og legger til at det er den sorgen som har tatt lengst tid, sett bort fra kjærlighetssorg.

BARN: «Sommerhytta»-paret Lina og Eldan planlegger å få barn i nærmeste fremtid. Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Ble altoppslukende

- Det var helt grusomt. Det var noen traumatiske år, sier Skarbø ærlig videre.

Hun beskriver at hun ikke var seg selv, men et helt annerledes menneske. Situasjonen forklarer hun som altoppslukende, som gjorde at hun blåste i det meste annet. Det har også gjort at mye av minnet fra årene har forsvunnet.

Det var etter at datteren Lydia fylte to år og Skarbø hadde fått hodet over vann, at hun følte på at hun ønsket seg et barn til. Det kunne hun imidlertid ikke få.

Det endte med flere år med prøverørsbehandling. I episoden kommer det ikke frem hva slags behandling Skarbø gikk gjennom.

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» delte de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

Ble en besettelse

Skarbø nevner også i episoden at «alle» som går gjennom prøverørsrunder sier det er et «helvete».

I dag har hun godtatt situasjonen, men hun er også ærlig om at det var en sorg.

- Mens det pågikk var det virkelig et levende mareritt. Hver dag var det det eneste jeg tenkte på - sånn «nå må jeg få en til», forteller Skarbø og legger til at hun på det tidspunktet ikke brøy seg om hva det kostet.

BARN: Per Gunvald Haugen og Karianne Wahlstrøm, kjent fra «Farmen“, har blitt samboere og snakker om barn. Video: Se og Hør Vis mer

Det som stoppet henne fra å fortsette, er den øvre aldersgrensen på prøverørsbehandling. Aldersgrensen er i dag på 46 år.

Like før hun nådde den øvre alderen, fikk hun presset inn et siste forsøk, men etter det var det ikke flere muligheter.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Synnøve Skarbø, men har så langt ikke lykkes.

LES OGSÅ: - Det har vært skikkelig, skikkelig kjipt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer