<strong>MÅ SONE:</strong> Nicklas Bendtner dropper anken av voldsdommen han fikk etter en episode i København tidligere i høst. Taxisjåføren, som ble frikjent for forsøk på vold, har nå fått sparken i taxiselskapet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
MÅ SONE: Nicklas Bendtner dropper anken av voldsdommen han fikk etter en episode i København tidligere i høst. Taxisjåføren, som ble frikjent for forsøk på vold, har nå fått sparken i taxiselskapet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Nicklas Bendtner-saken:

- Et kjempesjokk

Taxisjåføren som ble frikjent for forsøk på vold, får sparken i Dantaxi for å ha brutt deres etiske retningslinjer.

Publisert
Sist oppdatert

I september ble den danske Rosenborg-spilleren Nicklas Bendtner (30) siktet for vold mot en taxisjåfør i København, der taxiselskapet hevdet at fotballspilleren brakk kjeven til sjåføren etter en kveld på byen.

Onsdag ble det kjent at fotballstjernen har bestemt seg for å droppe anken av voldsdommen. Det vil si at Bendtner må sone de 50 dagene han ble dømt til, samt betale 11 000 kroner i erstatning til taxisjåføren.

I RETTEN: Fotballstjernen Nicklas Bendtner møtte tidligere denne måneden opp i retten i København. Video: Danske Se og Hør Vis mer

Taxisjåføren var også siktet i saken, for forsøk på vold. Til tross for at han ble frikjent, får han sparken i selskapet Dantaxi. Det bekrefter hans advokat Mette Grith Stage overfor danske BT.

- Selv om min klient er frifunnet, kommer han ut av dette som den store taperen. Dantaxi har valgt å gi ham sparken, opplyser Stage.

Sjef i Dantaxi, Jan Britze, bekrefter også opplysningene overfor avisen.

- Et kjempesjokk

Det var tidligere denne måneden Bendtner fikk sin dom etter en rettssak i København.

Retten så ingen grunn til å frifinne Bendtner grunnet nødverge, og frikjente sjåføren for forsøk på vold. Til grunnlag for dommen lå videoen fra taxien som viser slaget og sparket.

Etter at paret gikk ut av taxien, viste videoen at sjåføren sendte noen lite hyggelige gloser i retning Bendtners kjæreste, Philine Roepstorff. Og i oppsigelsen, som BT har fått tilgang til, kommer det frem at Dantaxi mener sjåføren har brutt en rekke etiske retningslinjer de ansatte må forholde seg til.

Mer konkret dreier det seg da om det som kom frem i videobeviset, der han blant annet kalte Roepstorff for et «ludder». Dette synes Dantaxi er uakseptabelt.

Nå får han altså sparken.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Han er dypt ulykkelig, for han har vært glad i jobben sin gjennom de tre årene han har vært i Dantaxi. Han hadde en forventning om at han skulle beholde jobben da han ble frifunnet. At han nå fikk sparken, kommer som et kjempesjokk, sier Stage.

Fortsetter i Rosenborg

Dagbladet var i kontakt med Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug onsdag kveld. Hun henviser til en pressemelding.

- Nicklas har beklaget hendelsen, og han tar sin straff. Dersom vi trår feil, er det viktig at vi tar ansvar for våre handlinger. Nicklas Bendtner har arbeidsforholdet sitt hos oss i Rosenborg Ballklub. Den rettskraftige dommen fra Danmark rokker ikke ved dette. Vi er støttende og tar vare på vår ansatt, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

Bendtner har kontrakt med Rosenborg frem til 2020.

Dagbladet har tidligere omtalt at Nicklas Bendtner ikke får sone sin fengselsdom i Norge. Tidligere har det vært antydet at RBK-spissen kan få sone med fotlenke siden straffen er under 60 dager, men det må skje på dansk jord.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Bryter loven om hun beholder forlovelsesringen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer