«Mesternes mester»:

- Et kjempeproblem for en familiefar

Johann Olav Koss måtte fredag forlate «Mesternes mester». Hjemme ventet kona og de fire barna.

UTE: Ute av mesternesmester etter nattest. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL / OSLO (Se og Hør): - Jeg har drømt om å slå Aksel (Aksel Lund Svindal journ.anm.) i nattest, sa Johann Olav Koss (52) rundt middagsbordet i «Mesternes mester» fredag kveld.

Men slik gikk det ikke - og skøytestjernen måtte se seg slått av konkurrenten i balanseøvelsen.

- Jeg hadde ikke sjans mot Aksel, så det var lite strategisk å velge han i nattesten, men det var rettferdig mot de andre deltakerne ettersom vi havnet på bunnen. Det at han valgte balanse skjønner jeg jo godt, sier Koss til Se og Hør.

Tidligere i konkurransen har nemlig tv-seerne fått se at de to konkurrentene har prestert svært forskjellig i balanseøvelser.

- Jeg følte likevel at jeg ga han en god konkurranse, spesielt den første runden, der var jeg nære, mener skøytestjernen.

Johann Olav Koss er takknemlig for den opplevelsen «Mesternes mester» har vært - og for å få bli kjent med de andre idrettsstjernene. Hjemme ventet kona Jennifer Lee Koss, og parets fire barn, Aksel, Anabelle, Andreas og Arne Aleksander.

KONKURRENTER: Aksel slo fredag Johann ut av konkurransen. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK
KONKURRENTER: Aksel slo fredag Johann ut av konkurransen. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK Vis mer

- Skrekkblandet fryd

Førstnevnte sønn er faktisk oppkalt etter ingen ringere enn Aksel Lund Svindal, som fredag slo 52-åringen ut av konkurransen. Barna visste for øvrig ikke hvordan faren gjorde det eller hvilken plass han havnet på i «Mesternes mester» før fredag.

- De synes det er fantastisk spennende og har en nervøsitet over seg. Da jeg var i nattest forrige uke så turte ikke tredjemann å se på. Det var så skummelt, forteller Koss.

- De har en skrekkblandet fryd om jeg får fortsette, og jeg har jo ikke gjort det så dårlig som de hadde forventet, fortsetter han.

At han ikke har gjort det dårlig, ble bekreftet allerede helt i starten av sesongen, da skøytestjernen satte en solid rekord i den beryktede 90-graderen.

TIDLIGERE SKØYTELØPER: Johann Olav Koss er blant landets største idrettsprofiler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TIDLIGERE SKØYTELØPER: Johann Olav Koss er blant landets største idrettsprofiler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg må være veldig trist i kveld når jeg ryker, sier han spøkefullt videre.

- Er barna dine stolte av deg?

- Ja, ja, det tror jeg. Hele programmet er familievennlig, så vi sitter og følger med og underholdes hver fredag, svarer han.

VILLA: For første gang spilles «Mesternes Mester» inn i Norge, og dette er huset deltakerne bor i. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Corona-hverdag

I likhet med de fleste andre familier, har livet til Koss-gjengen også blitt snudd på hodet det siste året med tanke på coronapandemien. Spesielt idretten er noe de savner i hverdagen.

- Nå har jeg vært ekstrem busy akkurat i dag, men at det er rødt nivå på skolene og i idretten er et kjempeproblem for en familiefar for fire unger, altså. Jeg trodde man skulle si at vi kunne gå tilbake til gult nivå, i hvert fall for barn og ungdom, innrømmer Koss.

Han forteller videre at for familiens helse, både fysisk og mentalt, er det viktig at det tilrettelegges for barneidrett. Det er det han synes er verst nå, at barna ikke får utøvet idrett.

- Så får vi voksne ta støyten. Heldigvis har skolene tilrettelagt for rødt nivå, og de gir gode tilbud, men fra idrettens perspektiv må vi få det i gang igjen for de yngste, fortsetter han, og legger til at han håper på et klarsignal innen kort tid.

LES OGSÅ: Fikk modell-kontrakt etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer