- Et «honourable» tidspunkt å gi seg på

A-ha synes det er passende å avslutte på topp.

GIR SEG: Den norske suksessgruppa A-ha holder for tiden på med deres aller siste verdensturné.  Foto: Berit Roald / SCANPIX
GIR SEG: Den norske suksessgruppa A-ha holder for tiden på med deres aller siste verdensturné. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
SEHER.NO:  I fjor høst ble det kjent at Norges mest suksessfulle popgruppe - A-ha, nå legger opp etter 30 år som band. 

Og i disse dager er de norske gutta Morten Harket (50), Magne Furuholmen (47) og Paul Waaktaar-Savoy (48)  i gang med deres aller siste verdensturné.

Denne uken er New York stedet de skal holde en rekke avskjedskonserter.

Men selv om «the Big Apple» ble utsatt for terrortrusler nylig, er ikke de norske popstjernene spesielt bekymret i forkant av de tre konsertene, skriver VG. 

- Jeg har bestemt meg for å ikke ta den bombeaksjonen personlig, sier Furuholmen til avisen. 

A-ha har lenge vært et internasjonalt anerkjent band, og i 2006 fikk gutta det britiske musikktidsskriftet «Q»s inspirasjonspris. 

Likevel synes de at dette er det rette tidspunktet å gi seg på.

- Er ikke det et bra tidspunkt å gå seg på da? Et «honourable» tidspunkt. At det er noe ordentlig over en slik avslutning. Det føles veldig riktig, sier Harket til VG, mens kollega Magne Furuholmen sier seg enig. 

- Vi velger vår egen utgang. Det er ikke de ytre omstendighetene som bestemmer. 

Selv om det går mot slutten på A-ha-eventyret har ikke de tre nordmennene tenkt å gi seg med musikken, og de avviser også at uvennskap er grunnen til at de nå skal skilles.

- Det er klart at det ikke bare har vært en kosebuss. Men for oss er det alltid musikken som har vært det viktigste. Det er derfor det føles riktig å slutte nå, når fokuset er tilbake på musikken. Det er ellers ingen av oss som har tenkt å gi seg med noe som helst - for første gang kan vi legge langtidsplaner for livet vårt, sier Harket.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Her setter Morten Harket verdensrekord