Emmy-utdelingen:

«Et åpenbart slag i trynet»

Det var ikke ett munnbind å se i salen under nattens utdeling. Det har fått flere til å reagere.

TETT I TETT: Det mangler både sosial distansering og munnbind under nattas Emmy-utdeling. Det får flere til å rase på sosiale medier. Foto: Television Academy / AP / NTB
TETT I TETT: Det mangler både sosial distansering og munnbind under nattas Emmy-utdeling. Det får flere til å rase på sosiale medier. Foto: Television Academy / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag norsk tid gikk den gjeve Emmy-utdelingen av stabelen i Los Angeles. Tradisjonen tro var kvelden stappet med lange takketaler, gullbelagte statuetter og glamorøse antrekk.

Det var imidlertid én ting som manglet. Munnbind.

I fjor var de aller fleste prisutdelinger kraftig nedskalert som følge av den verdensomspennende pandemien. Nå, når det endelig er på vei til å roe seg, har Hollywoods festkvelder kommet på rekke og rad.

Det har fått flere til å reagere på sosiale medier.

OPERERT: Kirurg, Ben Talei, avslører hvilke kjendiser i Hollywood som har operert seg. Video/ reporter: Kjersti Flaa / Rød Løper Vis mer

Tett i tett

Det er ingen hemmelighet at pandemien fremdeles er høyaktuell flere steder, til tross for at verden begynner å åpne mer og mer opp.

Derfor var det flere som stusset fælt da de så kjendisene sitte tett i tett under nattens Emmy-utdeling - tilsynelatende uten noen form for beskyttelse mot viruset.

SKULDER TIL SKULDER: Det er liten tvil om at Emmy-utdelingen skjedde uten noen form for sosial distansering. Foto: Phil McCarten/Invision for Television Academy/AP Images/NTB
SKULDER TIL SKULDER: Det er liten tvil om at Emmy-utdelingen skjedde uten noen form for sosial distansering. Foto: Phil McCarten/Invision for Television Academy/AP Images/NTB Vis mer

Det er for øvrig grunn til å tro at de fleste i rommet er fullvaksinert, da flere store arrangementer i USA har hatt vaksinepåbud. Det var også noe kveldens vert, Cedric the Entertainer (57), påpekte i åpningsmonologen sin.

- Vi måtte vaksinere oss for å komme hit. Jeg vaksinerte meg. Jeg fikk ikke den reaksjonen Nicki Minajs (38) fetters venn fikk, sa han, og refererte til Nicki Minajs påstand om at en bekjent fikk hovne testikler og ble impotent av vaksinen.

VEKKER OPPSIKT: Megan Fox etterlot lite til fantasien på årets Video Music Award-utdeling. Video: Entertainment Tonight. Reporter: Jonas Andersen Vis mer

Kraftige reaksjoner

Komiker Seth Rogen (39) var heller ikke flau i sine vitser om pandemien.

- Jeg gikk fra å vaske handlevarene mine til å ha Paul Bettany (skuespiller, journ.anm.) nyse meg i ansiktet, sa han fra scenen.

Dermed kom det også en flom av reaksjoner på Twitter.

«Seth Rogen som starter Emmy-utdelingen med å adressere elefanten i rommet - det er ingen sosial avstand, bruk av munnbind og alle er egentlig bare dyttet inn i et svært telt», skriver en bruker.

«Ingen avstand, ingen munnbind. Et åpenbart slag i trynet for alle helsearbeidere som fremdeles står midt i pandemien. Sjekk privilegiene dine, Emmy», skriver en annen.

«Ingen munnbind på Emmy-utdelingen fordi regler er for de små menneskene», skriver en tredje, mens en fjerde legger til:

«Det suger at det ikke er noen munnbind på Emmy-utdelingen. En mulighet man ikke benyttet seg av og du kan også få covid og dø.»

HISSIGPROPP: Conor McGregor stjal overskiftene etter årets MTV Video Music Awards. Video: Rødt Kort. Vis mer

Stilte krav til kjendisene

Forrige måned annonserte Emmy-utdelingen av de skulle flytte showet utdendørs grunnet den økende smittetrenden i USA.

- The Television Academy og CBS har besluttet å ha alle seremonier på Event Deck i Los Angeles, rett bak Microsoft Theater (stedet utdelingen vanligvis er på, journ.anm.), uttalte de i en pressemelding.

De strenge reglene gjorde også at antall deltakere til stede under utdelingen måtte begrensen, og det var derfor ikke alle nominerte som fikk være der for å delta. Blant andre Olivia Colman (47), kjent fra «The Crown», mottok pris direkte fra London.

I tillegg til å måtte være fullvaksinerte måtte alle deltakerne vise frem en negativ test før showet, ifølge The Hollywood Reporter.

SMITTET: Andreas Østerøy, kjent fra Ex on the Beach, fikk coronavirus da han var på helgetur til Polen. Video: Rød Løper / Privat Vis mer

LES OGSÅ: Slår tilbake etter iskaldt valg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer