Espen Hilton: - Jeg var alvorlig syk

Kjendisbloggeren Espen Hilton slet med mobbing og spiseforstyrrelser. Nå har han skrevet bok for å inspirere andre.

PROFILERT BLOGGER: Espen Hilton er en av Norges mest profilerte bloggere. Her er han på en Moods of Norway-fest med Rachel Nordtømme. Foto: Se og Hør, Bent Are Sigvaldsen
PROFILERT BLOGGER: Espen Hilton er en av Norges mest profilerte bloggere. Her er han på en Moods of Norway-fest med Rachel Nordtømme. Foto: Se og Hør, Bent Are Sigvaldsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Med en blogg fylt av personlige historier, herremote, humor, trening og livsstil har Espen Hilton (34) sikret seg en nominasjon til Årets blogger under Se og Hørs kommende kjendisgalla.

Stem på din favoritt i boksen lenger ned i saken!

Ble mobbet

Nylig debuterte 34-åringen også med boka «SELFIE - Fra mobbeoffer til toppblogger». Der skriver Hilton om hvordan han klarte å reise seg etter årevis med mobbing, spiseforstyrrelser og selvmordstanker.

Temaer han også har tatt opp - og blitt hyllet for - på bloggen.

- Man hører ofte om folk som sliter med «styggen på ryggen». Ikke like ofte om hva som faktisk foregår inne i hodet til dem som blir mobbet. For min del var det viktig å skrive ned alle aspekter av historien.

For Hilton har ikke alltid vært den velkledde, slanke og selvsikre mannen man har sett på blogg og TV. 

- Ville ikke leve mer

OPPLEVDE MOBBING: Espen Hilton ble i store deler av barne- og ungdomstiden utsatt for verbal trakassering. Her er han avbildet i 1997, da han gikk på videregående.  Foto: Privat
OPPLEVDE MOBBING: Espen Hilton ble i store deler av barne- og ungdomstiden utsatt for verbal trakassering. Her er han avbildet i 1997, da han gikk på videregående. Foto: Privat Vis mer

Barne- og ungdomstiden var preget av mobbing og trakassering. For å døyve smertene, valgte Hilton å ty til mat. På det meste veide han 115 kilo.

- Som ung hadde jeg et jævlig selvbilde. Jeg mistet jeg rett og slett meg selv, og på et tidspunkt ville jeg ikke leve mer, sier han til Seoghør.no.

Noe måtte skje.

På et tidspunkt skjønte Espen at han måtte ta et valg.

- Jeg begynte å løpe. Aldri på treningstudio, for det turte jeg ikke. Jeg løp ute i skogen, der ingen kunne se meg. 

Isolerte seg selv

Etter hvert som kiloene forsvant, lysnet også tilværelsen. Kampen med seg selv var imidlertid ikke over.

GIKK OPP I VEKT: Året 1999 ble begynnelsen på spiseproblemene for Espen Hilton. Han brukte mat for å døyve de vonde tankene.  Foto: Privat
GIKK OPP I VEKT: Året 1999 ble begynnelsen på spiseproblemene for Espen Hilton. Han brukte mat for å døyve de vonde tankene. Foto: Privat Vis mer

- Jeg veide nesten ingenting en periode. Middagen besto av en boks tunfisk og sigaretter. Jeg husker så sinnssykt godt den dagen jeg forsto at jeg var alvorlig syk.

- Noen viste meg et bilde de hadde tatt av meg, og da gikk det opp for meg hvor tynn jeg hadde blitt. Alt svartnet.

Spiseforstyrrelsen skulle holde et fast grep om den da 26-årige Hilton. 

- Etter den dagen ble jeg borte fra omverdenen i et halvt år. Jeg ble sykmeldt fra jobb, og gikk bare ut av leiligheten når jeg måtte på butikken.  

VIL HJELPE: Bloggeren utdannet seg til personlig trener, slik at han ville ha et godt fundament når det kommer til å hjelpe andre. Her er han avbildet under Vixen Blog Awards i 2014, der han vant prisen for årets herreblogg. Foto: NTB scanpix
VIL HJELPE: Bloggeren utdannet seg til personlig trener, slik at han ville ha et godt fundament når det kommer til å hjelpe andre. Her er han avbildet under Vixen Blog Awards i 2014, der han vant prisen for årets herreblogg. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var først da han snudde kameraet mot seg selv, og begynte å blogge, at Hilton opplevde et vendepunkt.

Engasjementet og interessen for å hjelpe andre i tilsvarende situasjoner ble stor. Med suksess som stylist i «Homsepatruljen», og personlig assistent for kjendisstylistene Trinny og Susannah, gikk veien videre til PT-utdanning.

- Hvis jeg kan hjelpe folk å oppnå sine mål, og være en form for gratis PT via bloggen, så er jo det helt fantastisk. Det handler ikke om å få den strammeste rumpa, eller de fineste formene. Mennesker skal ikke se ut som de gjør i katalogene. 

[views:embed:node_embed:block:89201]

Delte personlig innlegg

I forbindelse med nominasjonen har SEoghør.no. også bedt 34-åringen om plukke ut ett blogginnlegg fra det siste året som har betydd mye for ham.

For Hilton falt valget på en svært personlig tekst i april, titulert «Ifølge deg, er min mor den verste mammaen!»

- Jeg tror nok dette innlegget satte en del mennesker på plass. Å ta foreldre som har barn med rusproblemer i forsvar, føltes veldig bra, sier Espen Hilton til Seoghør.no.

MOTEUKA: Espen Hilton på den røde løperen sammen med Silje Pedersen og Siw Cotton. 
Foto: Sara Johannessen / Scanpix . Foto: NTB scanpix
MOTEUKA: Espen Hilton på den røde løperen sammen med Silje Pedersen og Siw Cotton. Foto: Sara Johannessen / Scanpix . Foto: NTB scanpix Vis mer

I innlegget trekker Hilton frem foreldre som tross barnets rusavengighet, velger å elske og beskytte han eller henne. Han mener at disse foreldrene ikke fortjener å «bli sett ned på av naboene daglig» av den grunn. Hilton fikk også mye ros for å knytte temaet opp mot sin egen familie.

- Responsen var enorm. Voksne menn kom for å takke meg, og sa at de kunne kjenne seg igjen. Når min bloggplattform kan brukes på den måten, føler jeg at jeg har gjort noe riktig.  

Espens nye bok «SELFIE - Fra mobbeoffer til toppblogger» gis ut på Aller Forlag. Aller Forlag og Seoghør.no eies begge av Aller Media.

LES OGSÅ: Norske Karolinas Youtube-video går verden rundt

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer