Espen Eckbo takker for støtten etter ulykken

Den norske komikeren er klar for å reise hjem etter den dramatiske frontkollisjonen i Italia.

KOMMER SEG: Etter en alvorlig bilulykke i Italia fredag, måtte Espen Eckbo (innfelt) operere på grunn av et brudd i ryggen. Allerede nå er komikeren i gang med opptrening etter operasjonen. Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige/ Morten Eik
KOMMER SEG: Etter en alvorlig bilulykke i Italia fredag, måtte Espen Eckbo (innfelt) operere på grunn av et brudd i ryggen. Allerede nå er komikeren i gang med opptrening etter operasjonen. Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige/ Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag meldte SBS Discovery at den norske TV-profilen Espen Eckbo (42) hadde brukket ryggen etter en dramatisk bilulykke fredag.

Etter å ha vært involvert i en stygg frontkollisjon i Nord-Italia brakk komikeren en ryggvirvel, og ble i hui og hast operert på et lokalt sykehus i Bolzano.

Nå er Eckbo på bedringens vei, heter det i en ny pressemelding fra SBS Discovery.

- Jeg har snakket med Espen i dag. Han er fremdeles ved godt mot og har begynt opptrening etter operasjonen. Han er svært takknemlig for all den omtanken og støtten folk har vist det siste døgnet, sier Aleksander Herresthal i pressemeldingen.

Saken fortsetter under bildet.

VARME TANKER: Komiker Terje Sporsem er blant dem som har sendt Espen Eckbo God bedring-ønsker etter den dramatiske bilulykken.  Foto: Tor Lindseth
VARME TANKER: Komiker Terje Sporsem er blant dem som har sendt Espen Eckbo God bedring-ønsker etter den dramatiske bilulykken. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Flere fans har ønsket Espen Eckbo god bedring på Twitter etter at helgens ulykke ble kjent. Også Eckbos komikerkollega Terje Sporsem (39), sender ham varme tanker via det sosiale mediet.

«Godt å høre at det ser ut til å gå bra med deg, @EspenEckbo. Alle gode tanker og ønsker om god og rask bedring til deg og andre involverte» skriver Sporsem på Twitter mandag ettermiddag.

Vil ha ro fra media

Herresthal er kollega av Eckbo i produksjonsselskapet Seefood TV, og har det siste døgnet gitt media oppdateringer om den populære komikerens tilstand. Mandag uttalte han til Seoghør.no at det var for tidlig å si når Espen Eckbo kunne fraktes hjem til Norge igjen.

– Både familie, kollegaer og venner har naturlig nok vært veldig bekymret de siste dagene, så vi er lettet over å kunne formidle at operasjonen har gått bra og at vi ser fram til å få Espen trygt hjem til Norge, legger Herresthal til i tirsdagens pressemelding.

Saken fortsetter under bildet.

TV-PROFILER: Espen Eckbo er sammen med Thomas Giertsen (t.h) blant TVNorges mest kjente komikernavn.  Foto: Tor Lindseth
TV-PROFILER: Espen Eckbo er sammen med Thomas Giertsen (t.h) blant TVNorges mest kjente komikernavn. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Videre understreker han at Espen Eckbo vil konsentrere seg om opptrening og sin egen helse i tiden fremover, og at han og familien ønsker ro.

- Espen har derfor bedt meg formidle at han ikke ønsker å gi intervjuer eller komme med uttalelser de neste ukene, da han ønsker å bruke sin energi på å bli frisk igjen, opplyser Herresthal i pressemeldingen.

San Maurizio-sykehuset, hvor Espen Eckbo er innlagt, bekrefter overfor TV 2 at nordmannen er klar for å reise hjem så fort transporten er blitt arrangert.

42-åringen er gift med Trine Stubberud, som jobber som TV-produsent. Eckbo er stolt tobarnsfar til sønnene Herman (snart 11) og Jesper (snart 9), som han har fra et tidligere forhold.

Saken fortsetter under bildet.

FOLKEKJÆR: Espen Eckbo har gjort stor suksess med TVNorge-programmene «Asbjørn Brekke-show» og «Asbjørns julekalender».
Espen eckbo Foto: TVNorge
FOLKEKJÆR: Espen Eckbo har gjort stor suksess med TVNorge-programmene «Asbjørn Brekke-show» og «Asbjørns julekalender». Espen eckbo Foto: TVNorge Vis mer

Kolliderte i tunnel

Espen Eckbo var på vei for å delta i det kjente skirennet Marcialonga i den italienske provinsen Trento da ulykken inntraff fredag ettermiddag. Bilen som han og to andre nordmenn satt i havnet i en frontkollisjon med en annen bil. 

Komikeren ble fraktet til sykehuset i luftambulanse, der bruddet i ryggen ble påvist.

Ifølge den italienske avisen Alto Adige inntraff ulykken i en tunnel i 15.15-tiden fredag. En italiensk dommer, Silvia Monaco, skal ha sittet i den andre bilen. Monaco pådro seg trolig skader i hode, buk og brystparti. Hun skal ha vært bevisstløs både under redningsaksjonen og transporten til sykehuset.

Den italienske avisen skriver at de involverte i ulykken måtte skjæres ut av bilene av brannmenn på ulykkesstedet.

Alto Adige melder at en av nordmennene, som satt i baksetet, ikke hadde på seg sikkerhetsbelte. Det er ikke kjent om personen er Espen Eckbo, skriver Dagbladet

Vedkommende skal ha blitt kastet fremover under kollisjonen og pådratt seg skader i ryggen. Personen ble fløyet i luftambulanse fra ulykkesstedet til sykehuset.

NORSK SEIER: Det var Tord Asle Gjerdalen som vant årets Marcialonga, etter å ha gått skirennets 70 kilometer fra Moena til Cavalese i Italia. Espen Eckbo har deltatt i skirennet flere ganger tidligere. Foto: Ap
NORSK SEIER: Det var Tord Asle Gjerdalen som vant årets Marcialonga, etter å ha gått skirennets 70 kilometer fra Moena til Cavalese i Italia. Espen Eckbo har deltatt i skirennet flere ganger tidligere. Foto: Ap Vis mer

LES OGSÅ: Stod på scenen ett døgn etter farens død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer