Espen Eckbo åpnet seg om tiden etter ulykken

- Det går bedre og bedre med meg, sa den populære komikeren fra scenen torsdag.

ÅPNET SEG: Espen Eckbo stilte opp under TVNorges høstlansering torsdag, til tross for at han er fremdeles er sykemeldt.  Foto: NTB scanpix
ÅPNET SEG: Espen Eckbo stilte opp under TVNorges høstlansering torsdag, til tross for at han er fremdeles er sykemeldt. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: I februar var komiker og TV-profil Espen Eckbo (43) involvert i en alvorlig frontkollisjon i Bolzano i Nord-Italia.

Komikeren og to slektninger var på vei for å gå det kjente skirennet Marcialonga da de kolliderte. Eckbo ble fraktet med luftambulanse til sykehus, hvor det ble konstatert brudd i en ryggvirvel.

Til tross for store skader, går det bra med 43-åringen nå. Han ble skrevet ut av Sunnaas sykehus 14. april, etter et opphold der på nesten sju uker.

Han har holdt en relativt lav profil siden ulykken, og er fremdeles sykemeldt. Torsdag formiddag stilte han imidlertid opp på TV Norges høstlansering.

- Det går bedre og bedre med meg. Jeg er bra nok til å stå her. Jeg blir helt bra, men det tar tid, og i mellomtiden sitter jeg jo hjemme med pilledosettene mine, og gleder meg til neste dose. Jeg har ikke begynt å jobbe med noe nytt ennå, men det regner jeg med at kommer til høsten, sa han fra scenen foran pressen. 

Saken fortsetter nedenfor.

FREMDELES SYKEMELDT: Espen Eckbo fortalte fra scenen torsdag at han er på bedringens vei etter den dramatiske ulykken i starten av februar. Her sammen med Kjetil André Aamodt (f.v), Mia Hundvin og Steffen Iversen. Foto: NTB scanpix
FREMDELES SYKEMELDT: Espen Eckbo fortalte fra scenen torsdag at han er på bedringens vei etter den dramatiske ulykken i starten av februar. Her sammen med Kjetil André Aamodt (f.v), Mia Hundvin og Steffen Iversen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ser tilbake 20 år

Under lanseringen ble det også kjent at TV Norge skal sende programmet «20 år med Espen Eckbo» på skjermen til høsten. 

Serien skal gå over seks episoder der man får et gjensyn med flere av de mest kjente karakterene til komikeren - 20 år etter han først ble kjent. 

- Idéen kom da jeg lå nyoperert på et sykehus i Italia, der noen tenkte at tiden var inne for å lage en TV-serie til minne om Espen Eckbo. Prosjektet ble satt i gang ved hjelp av masse arkivmateriale. Da jeg heldigvis kom på beina igjen, så måtte man omdefinere prosjektet litt, sa han og påpekte at programmet blir humoristisk. 

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆR KARAKTER: En av Eckbos mest kjente karakterer er Asbjørn Brekke, som også har hatt sitt eget humorprogram på TV Norge.  Foto: NTB scanpix
POPULÆR KARAKTER: En av Eckbos mest kjente karakterer er Asbjørn Brekke, som også har hatt sitt eget humorprogram på TV Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer

Var redd for å bli lam

Under et intervju med Aftenposten i slutten av april, fortalte Eckbo åpenhjertig om hva han tenkte da han først forsto at han hadde vært involvert i en bilulykke. 

- Der lå jeg, med brudd i ryggen og fare for å bli lam, på vei til å bli operert på et sykehus i Italia, sa han til avisa.

Aftenposten.no publiserte også et videointervju med TV-profilen der han fortalte at han sov da ulykken skjedde, og at han kjente «noe muffens» i ryggen.

Saken fortsetter nedenfor.

DRAMATISK: Espen Eckbo var involvert i en skummel frontkollisjon i Italia i februar. Komikeren endte med brudd i ryggen.  Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige
DRAMATISK: Espen Eckbo var involvert i en skummel frontkollisjon i Italia i februar. Komikeren endte med brudd i ryggen. Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige Vis mer

Da tenkte Eckbo at det var best å ligge stille og rolig til hjelpen kom. Han ble rask fraktet til sykehuset, og politiet åpnet etterforskning med en gang. 

I den andre bilen satt den italienske høyesterettsdommeren Silvia Monaco. Hun skal også ha blitt hardt skadd. 

- Jeg har aldri vært sint på henne. I beste fall hadde hun et illebefinnende, i verste fall satt hun og tekstet. Nei, jeg har ikke vært sint, men har hatt dårlig samvittighet, forklarte han til avisen.  

LES OGSÅ: Dette er årets «Stjernekamp»-deltakere